obstojna fotoknjiga??

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Pozdrav,
pred par leti (no, dobri 2 leti nazaj) sem naredila eno fotoknjigo, ki mi je bila zelo všeč (pri Digifotu). No, ko pa sem jo pred kakšnim mesecem po cca. enem letu spet gledala, sem ugotovila, da so se barve zelo spremenile (kar eni čudni odtenki, pa zbledelo je vse skupaj....). Zdaj me pa zanima, a je to standard pri fotoknjigah, ali bi morala naročiti drugačen tisk in papir?? Ker zadeva niti ni bila tako zelo poceni - 40€ se mi zdi rahlo veliko denarja za zadevo, ki je potem "uporabna" le dobro leto...
Princip fotoknjig mi je zelo všeč - a človek bi pričakoval, da bodo bolj obstojne... Vsaj toliko kot klasične fotografije v klasičnih fotoalbumih
smile-1.gif
Torej na kaj moram biti pozorna, ko / če bom spet naročala fotoknjigo?

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Hm, ne najdem podrobnosti naročila, ne vem pa, kakšna je razlika med foto in "wc" papirjem
smile-1.gif
Papir je debelejši kot običen A4 format in svetleč.Glede na cenik na njihovi spletni strani (pa recimo, da ga v zadnjih 2 letih niso spreminjali), potem imam foto papir in ne standardni...

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Moje fotoknjige iz leta 2006 in 2008 so enake kot na dan, ko sem jih prejel po posti. Nove.

Imam pa cewe fotoknjoge od digifotolaba. Ena A4 format, druga pano format 30x30, obe mat papir.

LP

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.964
328
83
tam ko se terc po tori rola
Moja najstarejša foto knjiga je iz leta 2009 in je še vedno enaka, kot nova. Kar se barv tiče, seveda. V bistvu so vse ohranile enako kvaliteto barv. So pa od različnih ponudnikov, večina Spar in preko Comshopa.
Vedno naročim sijaj liste.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
To, kar je zapisal 'DJ_Beat', ali pa za print uporabljene nekvalitetne barve, tudi sam vidim kakor možnost sprememb v barvah.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Ce je bil tisk na fotopapir, potem je uporabljena kemija in ne barve. Pri digi tisku je pa drugace..

Tega večina folka ne ve in gleda samo na ceno.
Sam sem zasledil da so fotoknjige z digitalnim tiskom začele ponujat tudi razne "fotokopirnice". Za laika se res super sliši DIGITALNI. Nikjer in nikdar pa nisem zasledil, da bi kdo omenil to njegovo slabost.
Vsaj mene ne prepričajo knjige iz digitalnega tiska.

Sem bil pa presenečen nad kvaliteto foto koledarja iz btc-ja (pri vhodu v interspar). Vse fotke so bile narejene s telefonom, pa mi je blo boljš, kot une fotoknjige, kjer so bili uporabljeni različni aparati, tudi dslr.