Obstaja kaksna sansa, da bi povezal..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Storija je taka. V sobi imam siolTV + klasicno anteno s strehe. V sosednji sobi je TV in oce hoce imeti vsaj klasicno anteno s strehe, najraje bi pa imel sioltv..

Da bi potegnil kable moram ali prebiti plato od bajte ali obdjat 4818148 vogalov, stokov, zakljucnih lajst...

Obstaja kaksna brezzicna varianta, da bi pripeljal iz moje v sosednjo sobo sliko? Magari, da se gleda isti kanal, ker oba TV-ja naenkrat ne bosta skoraj nikoli prizgana...

Ena vem, da je, da nabavis WiFi sprejemnik/oddajnik in jih priklopis k aminu, nekaj takega tudi siol ponuja, ce me spomin ne vara, samo stane cca 250€?

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Tole verjetno misliš, kot brezžično -> Ruckus. Čez kabel ga vseeno ni
smile-1.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Poglej na Conrad.si. Sicer ne morem linkati direktne naprave, je pa nekaj izbire v rubriki tule
LP!

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Ampak je zelo dobra rešitev, vsekakor vredna svoje cene. Sicer je pa siol dajal neke subvencionirane cene. Pozanimaj se na siolu.

LP
Torus

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ruckusa sem mislil, ja, hvala!

Foter je tole privlekel: Klik

Samo mi ni jasno kako naj povezem.. Problem je namrec v tem, da kakor razumem to, amino izklopim iz TV-ja in ga povezem direktno na ta oddajnik. Samo potem ostanem jaz brez TV-ja. Obstaja kaksen chinch razdelilec za te 3 kable (bel, rumen, rdec)?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
A to za moj LCD iščeš rešitev? Bom js reku fotru da se ne da če se ti ne upaš
grin1.gif

Drugače pa a kabla tam ni nobenega UTP?
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
hysterical-1.gif
Foter hoce imet na vsak nacin TV s spalnici..

Hm.. v moji sobi, je kar je.. Mogoce, ce bi se enga cez podstreho potegnu.. Sam potem rabim spet amino
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za dva TV bi potem rabil tudi dva dekodirnika.

Ali pa en dekodirnik, pa brezžičen prenos video signala. To imajo v vsakem Big Bang-u, se mi zdi.
Torej izhod iz STB-ja (video) razdeliš (da imaš enega še vedno na tvoj TV), in en kabel daš v ta oddajnik.
Foter pa ima sprejemnik in iz njega kabel v svoj TV.
Ne vem, koliko to stane, niti kako daleč in dobro "vleče".

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
No, trenutno imam tako.. 1 oddajnik, 1 sprejemnik, oboje preko radijskih valov. Samo cim, jaz oddajnik zvezem preko rdecega, belega, rumenega kabla z Aminom, izgubim povezavo s TV oz., zacuda uporabljam se predpotopni VCR. Tako, da zdaj studiram, da bi Amino povezal na VCR, iz VCR-a SCART kabel na scart razdelilec, pa potem povezem razdelilec in oddajnik in razdelilec -> TV. Potem bom pac na scart razdelilcu preklapljal kater TV bo trenutno vklopljen. Druge resitve niti ne vidim..

Upam, da sem dovolj razumljivo napisal.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
ksz

OK, mi je uspelo.. VCR sem uporabil, kot "razdelilec" med scarti, pa je.. Za IN vhod sem uporabil pa 3 chinche na sprednji strani VCR-ja, ki so ponavadi namenjene za kaksno kamero ali pa kaj takega..

Edino VCR more bit ves cas vklopljen pa vedno biti na kanalu AV3...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saj po netu iscem, ko majmun, pa nic ne najdem.. rabil bi 6x zenski, 3x moski...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Aha, super, thanx!

Upam samo, da so dovolj ozki, da jih bom lahko v amino ustekal zaporedoma
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce niso, si priskrbi se kabel za povezavo, ki ima na vsaki strani 3x RCA (na enem koncu M, na drugem F). Morda imas tak kabel ze doma (pride zraven kamere in podobne sare). Potem je vseeno koliko so debeli.