Obrtna zbornica : Gospodarska zbornica

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kaka je razlika med tema dvema zbornicama, in ali lahko s.p. (popoldanski) registriran v gospodarski zbornici?

Vem za eno razliko, namreč obrtni moraš mesečno plačevati članarino, gospodarski pa ne. 300eur članarine v enem letu je pa kar dosti.
Zdaj me pa zanima kje je catch?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz nisem prijavljen v nobeni. Ne placam nikomur nic (s.p.). S cim se imas namen ukvarjati ? Tvoja dejavnost (ocitno) doloca komu "pripadas".

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Po domače povedano, delal bom v nekem podjetju, oni mi bodo pa plačevali preko s.p.

Kam naj bi potem spadal? Upam da v nobeno
aplauz.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
A je članstvo v zbornicah še vedno obvezno? A niso tega že ukinili?

Ukinjeno je bilo le za gospodarsko zbornico.
Obrtna zbornica pa počasi postaja Zbornica obrti in malega gospodarstva, saj MSP od GZS nimajo skoraj nič.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:

Ukinjeno je bilo le za gospodarsko zbornico.
Obrtna zbornica pa počasi postaja Zbornica obrti in malega gospodarstva, saj MSP od GZS nimajo skoraj nič.

Do 24.2. bi morali dobiti novo obrtno uredbo, ki bo določala kaj in kako spada pod obrtno zbornico. Kregal sem se že z NG, LJ ... no ja, zakon, ki je bil sprejet že velja, ker je pa vezan na določene uredbe, ki jih še ni, moram kar pokarat vlado.

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:

Ah kje. Pazi tudi na to, da slučajno ne moreš imeti obrnega dovoljenja za opravljanje dejavnosti! Če se ne motim, si pred časom odpirala nekaj v zvezi z obrtjo ...

Tukaj pa je kazen črno na belem v primeru obiska inšpektorja.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Da malo obudim temo.
Imam popoldanski s.p. in pred kratkim sem na Ajpesu registriral dodatne dejavnosti (obrtniška dela) katerih pa še ne opravljam. Kmalu sem dobil obvestilo Obrtne zbornice, da sem vpisan v njihov register. Kot sem videl, je treba plačevati mesečno članarino, ki za podjetja brez zaposlenih znaša 20 EUR. Kaj nudijo za ta znesek? Kao zastopajo tvoje interese (japajade), dobiš revijo Obrtnik (6 EUR je močno zasoljena cena) in kartico Obrtnik.
Kako je s tem v praksi, je članstvo res nujno?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Je nujno. Če ne opravljaš obrtniških del, jih pač zbriši iz registra.

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Da malo obudim temo.
Imam popoldanski s.p. in pred kratkim sem na Ajpesu registriral dodatne dejavnosti (obrtniška dela) katerih pa še ne opravljam. Kmalu sem dobil obvestilo Obrtne zbornice, da sem vpisan v njihov register. Kot sem videl, je treba plačevati mesečno članarino, ki za podjetja brez zaposlenih znaša 20 EUR.
Ja ja treba, zaradi registrirane dejavnosti: Obrtne dejavnosti .

Citat:

Kaj nudijo za ta znesek? Kao zastopajo tvoje interese (japajade), dobiš revijo Obrtnik (6 EUR je močno zasoljena cena) in kartico Obrtnik.

To je to
smile-1.gif

Citat:

Kako je s tem v praksi, je članstvo res nujno?

Dokler imaš med dejavnostmi kakšno obrtno je to nujno. OZS ima dober produkt, ane
smile-1.gif