Obremenjenos procesorja pri WEP, WPA IN WPA2

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Ali je kdo delal meritve obremenjenosti o+proesorja pri zgoraj omenenih enkripcijah? Rabil bi za seminarsko. Mi lahko kdo pove, kako bi te meritve izvedel?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Kaj pa če preneseš eno večjo datoteko iz enega na drug računalnik (preko wifi routerja, za drugi računalnik je mogoče dobro če bi bil na kablu). In potem to narediš za vse vrste enkripcij, mogoče še lahko probaš za unsecured.

Upam da boš našel kakšne razlike pri obremenitvi, ker se bojim da bo pretakanje podatkov iz pomnilnika do mrežne pokurilo največ še CPUja (vsaj pri meni na kablu je tako - na 1Gbit mreži pride nekje do 20MB/s, proc pa je cel čas na 100%).

Če procesor niti približno ne bo obremenjen, ga lahko probaš tudi underclockat.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Mi lhko mlo bolj natannčno opišeš kako se underlocka? Ker sem probal prenašati datoteko med računalnikoma in je bil procesor priblično enako obremenjen pri vseh enkripcijah

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
V biosu znižaš frekvenco procesorja (ali pa množilnik). Enako kot navijanje, samo da ga pač "odviješ"
grin1.gif

Si že iskal mogoče kakšne članke na internetu ? Mogoče je to kdo že naredil.

EDIT: kolko gledam po netu, sem zasledil da je med WEP in WPA zelo majhna razlika, en je napisal da okrog 2%.

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Aha hvala.
Ja na netu sem že iskal, vendar nisem nič našel.
Zato naprošam vas, če bi slučajno kdo kaj našel...kakšen članek

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Če se ne motim, enkripcijo/dekripcijo opravlja že čip WLAN kartice. Torej nima kaj bit dosti razlike v uporabi samega procesorja.
Res? Lahko to potrdiš s kakšnim člankom?