Obrazec PODO_OPSVZ (obračun prispevkov)

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Prejšnji mesec sem imel pod točko 075 možnost označiti, da sem upravičen do 50% oprostitve prispevkov za PIZ. (odprl po 1.7.2013)

Ta mesec ni nikjer več te možnosti. Predvidevam, da naj bi se to od zdaj naprej upoštevalo avtomatsko, ampak ko dam izračun, se mi izpiše polna cena prispevka.

Je kdo tukaj gor, ki to izpolnjuje sam in je upravičen do te oprostitve?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Če Izpolnjuješ preko E-davkov moraš ta korak označiti že takoj "ob izbiri obdobja"., kasneje na obrazcu ti sistem sam izpolne kljukico in datum odprtja.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne razumem tega, ob "izbiri obdobja".

Prejšnji mesec sem izpolnjeval prvič.
To obdobje je bilo pač avtomatsko od 1.10-31.10. Imel sem možnost označitve s kljukico za to oprostitev plačila in to je bilo to. Obračunal se je "popust".
Ko danes odprem ta obrazec, točke 075 ni nikjer, ne možnosti obkljukanja, niti opisa, da mi to že velja.

Če vse ostalo izpolnim in dam IZRAČUN, mi "popusta" ne obračuna. Ne najdem rešitve v tem obrazcu, razen, če sem zajebal že prejšnji mesec.
rolleyes-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
- E-davki
- Izbira obrazva PODO-OPSVZ
- Izbira obdobje......spodaj pa imaš polje za kljukanje + napis Zavezanec uveljavlja oprostitev plačila prispevkov na podlagi prvega vpisa v predpisan register

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne morš verjet.
bonk.gif

Tole sem prvič nahitrco prebral, in očitno povezal tisto kljukico z oranžnim napisom.
Naslednje parkrat sem to vmesno stran kratkomalo preskočil in iskal rešitve na naslednji (glavni) strani.

Hvala ti za tole pomoč.
zmaga.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.743
1.527
113
Btw., tale tema je tudi meni zdajle prišla zelo prav
smile-1.gif

Še to: v svoji neskončni naivnosti sem sei predstavljal, da 50% zmanjšanje prispevkov velja za vse prispevke, ampak, jok brate, samo za PIZ...
tongue-1.gif

Podobne teme