Obrati ventilatoja na notebooku, kar naenkrat glas

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pozdrav!

Od danes naprej se mi ventilator na HP 8710W ne spusti na najmanjše obrate (dela potiho). Do sedaj je bilo vse OK. Pri zagonu se je zadeva malo navila, vendar ko se je sistem postavil, je ventilator delal čisto na tiho. Oglasil se je le pri kakšnih težjih obremenitvah. Sedaj dela skozi na , po mojem mnenju, na pol glasnosti, kar je moteče.

Na kakšen način ugotoviti, kaj ga navija? Zadeva mi gre po dveh urah za compom pošteno na živce. Kaj naj storim?
OS je XP, 32 bit.

Ponovna instalacija skoraj ne pride v poštev.

Hvala in lep pozdrav!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mogoče sta se prah in umazanija nabrala na ventilacijskih poteh in za isti učinek mora bolj pihati.

Bo treba počistiti. Meni se je največ "puha" nabralo ravno pred izhodoh iz škatle. Je pa to bolj težko dosegljivo, brez da bi razstavil laptop. Odvisno od modela do modela.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Ni ker je zadeva očiščena. Sem skoraj prepričan, da ga hakla en proces. samo kateri in zakaj....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Obremenitev CPU : .....
Temperatura CPU: .......

Kaj pravi Task Manager, kateri proces kuri CPU ?

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Ali priporočaš kakšen free program za diagnostiko teh podatkov. V osnovi tega na sistemu nimam.

LPM;

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Task manager imaš že v OS. Za temperaturo pa uporabi HWMonitor.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Evo.

@ksz: hvala za novico o task managerju
smile-1.gif
.

Torej, po obširni analizi zadeve sem ni dozdeva, da sem stvari prišel do dna. V teh dneh sem migriral emaile iz Nodaddya na Gmail. Pri prenosu sem na Godaddyu izbral "show all messages«, kar je povzročilo pregrevanje proca. Jasno, 500+ sporočil zlistati ni mačji kašelj. Zadeva se je ogrela do te mere, da ventilator ni več prišel k sebi.

Danes sem iz preventive odprl notebooka.. Zadevo sem še enkrat spihal, ni bilo praktično nič prahu. TIP: če odpirate in čistite notebook naredite to tako, na odvijete in demontirate tipkovnico. Zadevo spihate z zgornje strani.

Sedaj upam, da bo zadeva tekla umirjeno.

Ker se migracija emailov navezuje na problematiko email klientov na Android telefonu, temo selim SEM.

Hvala za vse nasvete.

LPM;: