Obramba pred točo

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
http://www.rtvslo.si/okolje/meteorologi-staviti-na-obrambo-pred-toco-je-nerealno/206369

"Posebej bi radi poudarili, da nikakor nismo proti poskusom in raziskovanju, saj je to temelj vsakega naravoslovja. Smo pa proti zavajanju in zbujanju nerealnih pričakovanj," pojasnjujejo. Z izjavami, predvsem politikov, ki ne upoštevajo strokovnih stališč, se namreč meteorologi nikakor ne morejo strinjati. To pomeni zavajanje ljudi, predvsem tistih v stiski, ki jim je toča uničila pridelek, dodajajo.

--------------------

Sedaj, ko je Turk tako ocenil, bodo spet uvedli obrambo?

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na članek v naši okolici samo še Hrvaška, Srbija in avstrijska Štajerska. Torej cel svet.
zmaga.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jst mislim, da je dejansko mreža najboljš. Mi smo jo že napeljali. Pa niti ni tok draga. 12 x 3 m = 11 evrov...

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Pa da malo posodobim seznam: tudi Grki uspešno premagujejo točo z letali. Torej ne streljajo samo v naši soseščini.
Sicer pa, ko bomo sami doživeli kalvarijo in se soočili s posledicami, ki jih prinese toča, bomo razmišljali drugače in še kako preklinjali tiste v Ljubljani, ki odločajo o primerni zaščiti pred točo.
Premalokrat je toča klestila po Ljubljani, da bi se riti tam zganile in ukrepale v smeri preprečitve škod povzročenih od toče!

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Pa da malo posodobim seznam: tudi Grki uspešno premagujejo točo z letali. Torej ne streljajo samo v naši soseščini.
Sicer pa, ko bomo sami doživeli kalvarijo in se soočili s posledicami, ki jih prinese toča, bomo razmišljali drugače in še kako preklinjali tiste v Ljubljani, ki odločajo o primerni zaščiti pred točo.
Premalokrat je toča klestila po Ljubljani, da bi se riti tam zganile in ukrepale v smeri preprečitve škod povzročenih od toče!
Podpis
write.gif

Francija, Avstrija, nemčija, tudi švica strelja, pa kanada pa vzhodna USA, pa madžari pa bivša sovjetska zveza...
Afrika pač ne, ker itak nimajo s čim, pa še za kruh nimajo, kaj šele za avione..

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Kaj je pa z zavarovalnicami?

Bodo povišale premije ali dvignile roko od pomurja? Pomoje je jama brez dna.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Je kdo našel kak vir, ki bi navajal RELEVANTEN članek o dejanskem delovanju tega posipanja etc? Ker kakor je meni znano (sem ravno zadnjič govoril z enim fizikom - meteorologom) ni nekih trdnih empiričnih dokazov da sploh deluje. Ok, v teoriji že, da dodaš jedra in potem se ti tvori več manjših zrn, ampak realno pa...
confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Verjetno zato, ker je pretežko dokazljivo. Ne moreš rečt ''danes bomo posipali, jutri pa ne, pa da vidimo razliko'', ker je vsaka nevihta drugačna. Še če bi rekel ''eno leto sipamo, eno leto ne'' nebi bili pravi rezultati.

Laboratorijski poskusi kažejo, da je posipavanje učinkovito, če je učinkovito na takšni orgomni masi/energiji, pa spet ne vedo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj meni je največji hec tale, da ko Avstrijci posipajo, se tudi pri nam pozna, saj točne oblake v veliki večini primerov prinese od njih k nam. A glej ga zlomka, pa vseeno je še največ poročil od toče in najbolj uničevalna ravno na Štajerskem in v Prekmurju. Ali se meni samo zdi?