Obracun nepremicnine

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Gledam obracun vrednosti nepremicnine, ki sem ga ravnokar dubu po posti in pise da z napisano kodo in EMSO stevilko lahko na portalu spreminjas podatke. Na e-prostor sajtu ze pol ure iscem pa sem nasel samo vploged v kataster. Je kdo nasel ze to ?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri nas smo pa dobil izredno nizko cifro.

Tudi prav prodajali itak ne bomo.
cheer.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.898
2.284
113
za šankom
ja fak.
ravno gledam izračun in če mi ponudi kdo toliko kot so mi napisli se še danes selim.
popis je bil opravljen ko še ni bilo inštalacij,tlakov,podov,fasade in ometov narejenih.v bistvu so bile samo stene in okna not
bonk.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Exactly. Pri nas je odstopanje tam 20-30%. Res up-to-date.

Pa če prav razumem, je ta "ocena" nalašč nastavljena na 80% kvazi realne cene stanovanja, right? Ali se bo od te cifre vzelo 80% kot davčna osnova?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Tudi pri nas so konkretno nižji. Očitno je podeželje krepko podcenjeno
smile-1.gif

Midva sva za parcelo dala 60% manj, kot sva dobila vrednost, pa so mi takrat vsi rekli da sem ugodno kupil
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.898
2.284
113
za šankom
ja tržna vrednost za mojo je nekje 30-40% nižja kot je ocenjena iz strani države.pa glede na to da imamo že tako tržne vrednosti v naši državi že kar konkretno nad realnimi.je pa ta ocena dobra vprimeru če se ti kaj zgodi za zavarovalnico
evil.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
meni je najbolj zanimivo, da so mi napisali, da imam atrij. V PETEM nadstropju... Vsa ta leta sem živel v nevednosti
smile-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
ksz: tudi meni se zdi kar ene 20% več kot bi pa za stanovanje zdele lahko iztržil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri meni je cena kar previsoka zaradi lokacije (pa še pri popisu nepremičnin nisem vse "točno" navedel), tako sem tudi zračunal, da bo davek za 50 EUR večji kot do sedaj tisto nadomestilo.

Tu računajo, da bodo lupili lumpi oziroma občine. Ok, vsaj vem da denar ostane "doma", ne pa v kakih Stožicah
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nepremičnino, parcelo..so mi ocenili vsaj 70% premalo. samo aprcelo.

stanovanje, ki ga nimam več, pa so ocenili 5% več kot sem ga prodal leta 07. prodal sem ga za oglaševano ceno, brez pogajanja. naletel pač model, ki je dal 15% več kot vsi ostali.

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
jah, če mi dajo ocenjeno vrednost se takoj izselim, tudi gate jim pustim v omari.

Se mi pa zdi problematična neka druga zadeva. Bojim se, da je kvaliteta podatkov na zelo nizkem nivoju. Ta problem je bil predmet debat med nami, ki se profesionalno ukvarjamo z dokaj podobnimi zadevami, že v času popisa, obsegu in načinu popisa podatkov in na žalost, kar je razvidno sedaj, tudi pri SW podpori oz. logičnih kontrolah pri vnosu podatkov. Take banalne napake kot je leto izgradnje npr. 1995 in leto adaptacije 1987 na isti nepremičnini, mi ne vzbujajo nekega optimizma glede sistema.
Če pa začnemo razglabljati o načinu vrednotenja, kjer predstavlja glavni ponder neko področje (ne mikrolokacija) in še nekaj tehničnih podatkov(leto izgradnje, adaptacije, površina....), potem nam je lahko jasno, zakaj so tako proti možnosti pritožbe na tako odločbo. Pač nepremičnina je unikatna in ne more biti predmet neke posplošene ocene vrednosti.

LP

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
našo nepremičnino so dokaj ok izračunali .. čeprav velja izračun za stanje, predno sem dvignil streho in naredil mansardo
smile-1.gif

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Stanovanje v bloku v Ljubljani, se mi zdi kar malce precenjeno. Znesek ki so ga napisali nebi dobil nikoli.
Kakor zgleda so precenili stanovanja v mestih in podcenili podeželje...

Kdo mogoče ve koliko bo za plačat? Eni pravijo 0,3%, drugi da bo različno...
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako niso zmožni ugotovit, da nisi več lastnik. čemu mamo ZK?
jaz sem sicer mnenja, da se vse ki danes stavkajo odpusti. potem pa postavi ljudi na novo. 5 inštitucij, 5 različnih evidenc iste zadeve.