Obračun nege za otroka

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.374
247
63
Zdravnica mi je napisala nego za tri dni ko sem bil doma zaradi negovanja mlajše hčerke. Zadnji dan od teh treh sem bil po delovnem razporedu prost. Firma zahteva, da mi zdravnica napiše nov papir za nego, ki vključuje le prva dva dneva. Je to pravilno? Po moji logiki bi pač pri državi refundirali le prva dva dneva, četudi piše za tri. Moram nazaj k zdravnici po nov papir ali ne? thx

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Prav je tako kot si napisal. Saj na tvojo bolniško ti ne napišejo katere dni si bil bolan, ampak od kdaj do kdaj - firma ti plača pač tiste dni ko si na razporedu oziroma ko ti pripadajo ure.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.374
247
63
Torej kot sem si mislil. Referentka pa pravi, če ni novega papirja mi ne bo refundirala in posledično ne bo plače za ta dva dni. Kakšne so moje opcije?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Neka logika za tem kar referentka pravi je. Ne mores imeti v sistemu bolniske ce takrat nisi delal. Po moje lazje po nov bolniski list kot zaradi tega zapenjat s sefi...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Opcije so da ji jebeš vse po spisku ker je neumna, ali da greš po novo bolniško
smile-1.gif

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
pri nas moramo prnest papir za tiste dni, ko smo po urniku v službi, tiste dni ko si frej, ne rabijo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če si dva tedna na bolniški, a rabiš en bolniški list ali rabiš dva - za vsak delovni teden posebej? Tukaj se skriva tudi odgovor...
Referentka je pač smotana, pejt po drugo bolniško pa bo volk sit in koza...koza.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Če si dva tedna na bolniški, a rabiš en bolniški list ali rabiš dva - za vsak delovni teden posebej?

točno to sem hotela sama napisati. Saj je isti klinac, če je nedelovni vikend vmes. Upošteva dni ko bi delal in ne tudi tistih ko ne bi. Bolniški list zdravnika pa pove od kdaj do kdaj si bil nesposoben za delo. tam se ne ukvarjajo s tvojimi urniki v službi.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
mi delamo za vikende, ko zdravniki ne pišejo bolniških listov in mi pol posledično falijo ure. delodajalec mi zato potem piše ponedeljek in torek, ko bi bil drugače fraj ...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.121
654
113
to tut ni res. a čez vikend ne moreš bit bolan?
jaz delam v turnusih in kakor pride (vikedn, med tednom ali praznik), pa če sem bolan, mam bolniško od-do, ni važno dejansko kateri dan je, pa mi priznajo oz. dohterca napiše brez problema.