Obračun ece

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
225
84
28
Lani septembra sem zagnal svojo sončno elektrarno. Pogodbo imam pri ECE. Na pogodbi vidim da imam obračunsko obdobje enega leta. To je bilo razvidno tudi na preostalih lanskih računih kjer sem plačal samo omrežnino. Na decemberskem računu pa obračun. Kar je tud OK.
Danes pa dobim račun za januar kjer je poleg fiksnih stroškov zaračunana tudi pavšalna poraba prejšnega leta, čeprav v pogodbi piše drugače.
Ali tudi ostali plačujete pavšalno porabo.
Ali pa bo treba menjat dobavitelja.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
To ti ECE avtomatsko doda v kolikor s SE nisi naredil dovolj, saj enostavno predvidevajo, da tudi v tem letu ne boš dosegel dovolj izplena iz SE (butasto v glavnem, ker ne upoštevajo, da si šele jeseni zagnal). Se mi je zgodilo enako iz prehoda 2020 na 2021. Sem poklical na pomoč uporabnikom ECE in so spremenili. Račun za januar sem plačal s pavšalom in so potem kompenzirali.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.994
6.607
113
To vsakdo naredi, tudi meni Petrol in prej Geni, še prej ECE, ker sem bila na pavšalu. akcije z decembrom, odčitavanje števca maja. Ogrevamo se pa na TČ, je enih 6 mesecev v tem scenariju drastično drugačnih.

Oni ne ugotavljajo ničesar, računalnik ven vrže povprečje zadnjih mesecev in potem je tako to za naprej. Vedno, tako pri ece, kot kasneje pri geni in zdaj pri petrolu ni bilo treba drugega, kot napisati en dopis ali poklicati in pojasniti kako in kaj in vsi po vrsti so vedno upoštevali. Imam tudi SE od novembra in sem seveda kar nekaj plačala petrolu za zadnja dva meseca, ampak en klic je bil dovolj, da zdaj plačujem zgolj fix stroške in potem bo konec leta obračun.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.994
6.607
113
ne jemlji to neki osebno. Imajo pač neko avtomatiko in če ti ne odgovarja, pokličeš in se zmeniš. In glede na svoje izkušnje, to nikdar ni neki problem in drama.