Obraba bančne kartice

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako je s kritjem poškodbe kartice Maestro?
Taka, pri normalni obrabi.

Veljavna bo še 2 polni leti in to ne bo zdržala. Nosim pa jo v predalčku v denarnici, kot vse druge kartice, torej ni krivo malomarno ravnanje, jaz bi rekel, da gre za slabo kvaliteto izdelave.

(pa ne gre se denar, ker je predčasna zamenjava za novo 4 EUR)

tony

Guru
23. jul 2007
9.762
1.540
113
Plačaš izdelavo nove po polni ceni. Kaj drugega boš težko dosegel.

Saj, dokler čip dela, še gre...
smile-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Meni so na SKB ob identicnem problemu kartico brez vprašanja zamenjali. Brezplačno seveda.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Gre pa za razpoko z roba, dolgo okoli 1 cm, ravno po spodnjem robu magnetnega traku, nasproti čipa.
Mene sicer toliko ne moti, ampak da se no bo v kakem bankomati zaštekal ali podobno.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
To je čisto klasična poškodba kartice, izhaja pa iz načina izdelave. Vsaka normalna banka ti jo v takem primeru zamenja brezplačno. Dosedaj sem iz istega razloga menjal še vsako kartico, še nobena mi ni zdržala celotne veljavnosti.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.732
9.939
113
40
MB
glih danes sem gledal mojo, pa se mi na robih folija stran lupi, me je tudi strah da se bo 1x ujela v bankomat, velja pa še eno leto
crazy1.gif

zgleda sparkasse špara pri karticah
grin1.gif

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
To sem tudi jaz že naredil. Plastični sloj, ki prekriva kartico se je rahlo odlepil in tako nadaljeval. Nato sem zarezal z nožem tam, kjer je še nepoškodovano in je sedaj ok
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
No, danes sem hotel plačat z Mastercard nekaj preko neta, pa opazil, da se mi je zadnja od tromestne cifre za valiadacijo, pobrisala. Na srečo sem jo uganil potem.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.650
2.695
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Ala gonite te kartice. Pa je kobajagi kriza.
tongue-1.gif

Sicer pa mam tudi jaz iste simptome - izbris pisave spredaj, izginula validation code, oslovska usesa - sam zlomu jo (se) nisem.
grin1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
No, danes sem hotel plačat z Mastercard nekaj preko neta, pa opazil, da se mi je zadnja od tromestne cifre za valiadacijo, pobrisala. Na srečo sem jo uganil potem.

To je pri večini nekako tudi namenoma za to...da ti lih vsak ne vidi....tudi sam imam zbrisane...rešitev...obrni jo okoli in jo malo nagibaj gor in dol, tako da svetloba pada na hrbtno stran, v bistvu je zadeva vtisnjena v kartico,...in brez problema jo boš razbral
smile-1.gif

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
To ni nič namenoma, spet posledica izdelave, čez trak udari kladivce in naredi odtis in ga hkrati pobarva, je pa zadeva precej neobstojna

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
glih danes sem gledal mojo, pa se mi na robih folija stran lupi, me je tudi strah da se bo 1x ujela v bankomat, velja pa še eno leto
crazy1.gif

zgleda sparkasse špara pri karticah
grin1.gif

imam isto težavo
smile-1.gif
od iste banke, to je že druga

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Sparkasse kartica se je meni prelomila pri čipu in v isti liniji na drugi strani. Zaenkrat rešujem tako, da imam gor selotejp, ki ga občasno odstranim in dam novega. Do sedaj ni bilo težav zaradi selotejpa
smile-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.688
3.941
113
Ljubljana
hmpg.net
Vendar načeloma banka ne "izdeluje" kartic.

Plastiko dela pri nas za veliko bank AusztiaCard, ki vstavi tudi čip. Tako da načeloma ni kriva banka. Lahko pa seveda da kakšno zhtevo glede designa ali vrste plastike(redko), ki vpliva lahko na trdoživost kartice.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Tudi tu so ratale banke problematicne, saj so iz enoletne veljavnosti spet presli nazaj na kartice, ki veljajo 2-4 leta, ob normalni rabi pa se zadeva itak obdrgne in obrabi ze kmalu po prvem letu. Mogoce je zdaj obraba rahlo manjsa, ker se cip samo vtakne v citalec in ni vec potrebno vehementno struzenje magnetnega zapisa (kar pa kljub cipu se vedno opazam, da kaksna prodajalka pocne...
bonk.gif
).

Jaz jih ponavadi drzim na kratki spagi... ce izdajajo 4-letne kartice, naj bodo se ustrezno kvalitetne, ali pa naredijo brezplacno novo.
evil.gif

Podobne teme