Obnovljen odsek PO - Unec

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Ali se samo meni zdi, da je obnovljen odsek Postojna - Unec narejen precej diletantsko?

V smeri KP - LJ na enem delu, ko se spremeni nagib cestišča, avto kar zaplava.

Najbolj problematično pa se mi zdi ta del:

unec.jpg

Ne vem, kaj pravi stroka, ampak moja kmečka pamet pravi, da se bodo avti tukaj obračali na streho. Prej je bila na sredini jeklena varnostna ograja, zdaj pa je poševna škarpa in šele nad njo BVO. In ta poševna škarpa mi deluje kot odličen "katapult", da dvigne avto v zrak in ga obrne na streho.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Ja temu sem se tudi jaz čudil pa ni to samo na tem mestu. Namesto da je betonska ograja naravnost iz ceste je narejena rampa. Da lažje letiš na drugo stran.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Ze jutri, ko bo sneg bo tam najbolj zabavno. Verjetno je tako narejeno samo za letosnjo zimo(upam), ker spomladi spet razkopavajo.
So p na tej cesti tudi neke cudne omejitve in meni ne zgleda nic sirsa.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Ze jutri, ko bo sneg bo tam najbolj zabavno. Verjetno je tako narejeno samo za letosnjo zimo(upam), ker spomladi spet razkopavajo.
So p na tej cesti tudi neke cudne omejitve in meni ne zgleda nic sirsa.

Spomladi bodo razkopavali samo viadukt Ravbarkomanda v smeri proti Lj. Letos so namreč zrihtali samo smer proti KP. Vse ostalo je to, kar vidimo.

Pa še ena cvetka - v smeri proti KP se zdaj konec odseka s pasom za počasna vozila konča tako, da se zaključi prehitevalni pas, pas za počasna vozila pa postane vozni pas. Kar je sicer ok, ampak pod pogojem, da se prehitevalni ne zaključi za ovinkom na vrhu klanca, tako kot tukaj. Namesto da bi odpravljali nevarne točke, delajo nove.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
to je bolje tak, da se počasni nadaljuje, ker lažje počasnela ostane na nekem pasu, kot pa da se vključuje.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
To vsekakor. Problem tukaj je, ker se prehitevalni konča na napreglednem delu. Prej ali slej bo nekoga presenetilo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
ja saj zato so pa table ki označujejo koli je še do konca...
Vsaj do zdaj sem jih vedno videl.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
So tudi tukaj. Ampak problem je, ker folk vozi na pamet. Lahko bi vsaj zdaj na začetku dali kakšno utripajočo tablo, ki opozarja na spremembo.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Enostavno nas hočejo prisilit, da bomo vozli po omejitvah. Kar je več na prehitevalnem pasu je smrtno nevarno.

Kaj želiš povedati?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Enostavno nas hočejo prisilit, da bomo vozli po omejitvah. Kar je več na prehitevalnem pasu je smrtno nevarno.

Kaj želiš povedati?

Na fotografiranem odseku je namreč po novem omejitev 100 km/h.
Je lepo postavljen znak za omejitev. In tudi znak za konec omejitve.

Samo za prave Alteraše je prometni znak tam samo za okras.
evil.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
So tudi tukaj. Ampak problem je, ker folk vozi na pamet. Lahko bi vsaj zdaj na začetku dali kakšno utripajočo tablo, ki opozarja na spremembo.

Lahko bi postavili radar tako kot v Švici, samo tistih par km/h nad omejitvijo, kot je zakonska toleranca. In začeli masovno kasirat / pošiljat plačilne naloge.

Pa bo hitro vse urejeno.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
To vsekakor. Problem tukaj je, ker se prehitevalni konča na napreglednem delu. Prej ali slej bo nekoga presenetilo.
Saj jenpred trojanami podobno. Predvidevam, ker se nisem bil pri postojni

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:

Kaj želiš povedati?

Na fotografiranem odseku je namreč po novem omejitev 100 km/h.
Je lepo postavljen znak za omejitev. In tudi znak za konec omejitve.

Samo za prave Alteraše je prometni znak tam samo za okras.
evil.gif

To je itak slovenska znamenitost. Cesto narediš na novo in zmanjšaš omejitev hitrosti.
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Uff, cela drama.
Ko sem vozil po Nemčiji je bilo isto. 5 km brez omejitve, 7 km omejitev 130, potem 12 km omejitev 100, potem 2 km brez omejitev, potem pa spet, ...
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.656
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Uff, cela drama.
Ko sem vozil po Nemčiji je bilo isto. 5 km brez omejitve, 7 km omejitev 130, potem 12 km omejitev 100, potem 2 km brez omejitev, potem pa spet, ...
smile-1.gif

Sem svoje cajte prevozil dosti po EU (konkretno največ po Nemčiji) pa so tam dela na cesti konkretno bolje označena/narejena...

Led table že kilometer al pa raje 2 prej....