Obnova usnja

EAN

Pripravnik
6. avg 2007
54
0
6
Na robu sedeža se je pričelo luščit usnje in, ker je svetle, sive barve se kar precej opazi. Sicer zadeva ni obsežna zato me zanima, če obstajajo kakšna kvalitetna korekturna sredstva ( krema, barva ) in kje to kupiti. Vem, da se eno podjetje v Miklavžu ukvarja s tem ampak bi vseeno raje za začetek poskusil kaj postoriti v lastni režiji.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Torej se zavestno odločaš da boš še večjo škodo naredil?
smile-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
hmm, malo več povej o tem....
wink-1.gif

kako j epa z vzdrževanjem, da sploh ne pride do tega luščenja?

EAN

Pripravnik
6. avg 2007
54
0
6
Žal ne bi vedel, ker sem lastnik tega avta komaj 14 dni pa verjamem, da je prejšnji lastnik lepo ravnal z njim, ker je kot celota odlično ohranjen. Čisto malo odrgnin je samo na ledvenem predelu, verjetno zaradi pogostejšega vstopanja - izstopanja voznika. Kolikor sem uspel prebrati na drugi forumih ni preveč pametno uporabljati agresivnih namenskih čistil, kar nekaj jih prisega na Niveo Soft
smile-1.gif

AvtoFun; če imaš kakšne tovrstne izkušnje bi bil vesel bolj obsežnih informacij.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
usnje treba vzdrževat redno.

to je isto kot če nikoli ne servisiraš avta...na koncu moraš MENJAT kar se je poškodovalo.

Dej sliko da vidimo kako zgleda.....maži s kremo za roke.....če pa je usnje že suho kot papir in se že preprosto trga...ajoj...bo treba dat preobleč.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Žal teh izkušenj nimam ampak vam lahko povem iz prakse da če nimaš izkušenj in neko stvar delaš prvič lahko z raznimi sredstvi narediš še več škode... Jaz bi na tvojem mestu šel to tega mojstra ki se profesionalno ukvarja s tem in če praviš da je čist malo na ledvenem delu ne more biti tako drago? Idi vsaj za mnenje vprašat, saj to je zastonj. Če ti on reče da ne gre potem sam ne boš nič naredil... Nevem jaz osebno ne bi šel mazat/barvat sam usnja z raznimi kremami ter morda tudi kakšnimi jedkimi sredstvi!

EAN

Pripravnik
6. avg 2007
54
0
6
Hvala za posredovane linke. Na eno podjetje sem se že obrnil ampak se mi zdi cena kar zasoljena - 70€, glede na to, ker res ne gre za veliko površino. Zato se mi tudi ne zdi smiselno preoblačit... Je pa v redu, ker dajo možnost samostojnega popravila, barvo oz. kompleten set priskrbijo oni, le za ceno se še nisem pozanimal.
Btw.. odrgnine so bolj verjetno nastale od varnostnega pasa
frown-1.gif

www.shrani.si
[/URL][/img]

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik EAN pravi:
Hvala za posredovane linke. Na eno podjetje sem se že obrnil ampak se mi zdi cena kar zasoljena - 70€, glede na to, ker res ne gre za veliko površino. Zato se mi tudi ne zdi smiselno preoblačit... Je pa v redu, ker dajo možnost samostojnega popravila, barvo oz. kompleten set priskrbijo oni, le za ceno se še nisem pozanimal.
Btw.. odrgnine so bolj verjetno nastale od varnostnega pasa
frown-1.gif

www.shrani.si
[/URL][/img]
Tega samo z barvo ne moreš sanirat.