Obnova kuhinje

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Imam nekaj let staro IKEA kuhinjo, ki mi jo je v stanovanju pustil se prejsnji lastnik. Kuhinja mi je cisto ok, zelo dobro ohranjena, le barva kombinacija front ni ravno po mojem okusu.
Razmisljal sem, da bi jo samo obnovil, se pravi zamenjal delovni pult in spremenil barvo front. Na kaksen nacin se to se da narediti? Se da fronte prevleci samo s kako folijo? Mizarji se s tem ukvarjajo?

Ce ima kdo kake izkusnje s tem bi prosil za mnenje oz. nasvet.

Hvala

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.995
405
83
Glede na to da je Ikejina kuhinja, predvidevam da je iz iverke, katero pa zelo težko kar koli obdeluješ, pač ne moreš jo barvati ali lužirati. Da bi ji oblimal s kako folijo ali kaj podobnim, tud prvič slišim. Lahko jpa vratca in predala zamenjaš z novimi kosi (barva po izbiri), ki ti jih mizar nareže, navrta za okovja, pa oblima robove z ABS trakom, sam to nebo tok zelo poceni. Vprašanje je tudi ali splača menjati stari pult. Ker iverka je kar občutljiva na vlago in se hitro napihne ter začne razpadati. Zato obstaja možnost da bi z trganjem starega pulta poškodoval še kak drug elemnt.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Danes je 99,9% pohištva iz iverke, kar se ne da oblikovati tako ali drugače. Lahko ti jo mizar na novo obleče, ampak jaz bi kupil novo, ker stane enako ... pa še kvalitera mizarjevih del je vprašljiva.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Zakaj pa front preprosto ne zamenjaš z novimi? Na Ikeiini strani si zrišeš svojo kuhinjo in dodaš fronte. Greš gor in kupiš fronte. Doma "prešraufaš" in maš novo kuhinjo. Pod pogojem, da je kuhinja še vedno v prodajnem programu seveda oz. da so mere enake.
Če iščeš bolj budget rešitev - prebarvaj.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ne komplicirajte. Kamot obleces kuhinjo v folijo in izgleda kot nova. Samo moras biti potrpezljiv in lepo nalepiti pa povrsino prej dobro spucati. Ce pa nisi tega vesc pa neses fronte kaksnemu tapetniku. Samo prej vprasaj za ceno da ni vse skupaj drazje od nove kuhinje
smile-1.gif

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Pejd v ikeo po nove fronte. Pult isto.

Za pult ni tak problem, bi ga lahko brez vecjih problemov zamenjal. Jih vidim na ikeini strani pa tudi v OBI-ju sem zadnjic na hitro pogledal. Sem razmisljal tudi o tem, da bi fronte zamenjal. Nisem se se poglobil v Ikeino stran, ampak so dimenzije mojih front malo drugacne kot te na njihovi strani, ki se ponujajo (mogoce nisem dobro nasel). Lahko pa da oz. verjetno je kuhinja ze stari program, tko da ne vem ce se potem da dobiti fronte istih dimenzij.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ikea je pred kratkim menjala celoten program kuhinj in nove fronte ne pašejo več na star program.

Lahko ti jih kak mizar naredi po meri - popolnoma po tvojih željah. Tudi tu na forumu je en majster (dobovsek), ki bi to verjetno znal.

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Če pa iščeš še cenejšo varianto pa pojdi v hoby center in ti bodo narezali in zarobili nove fronte( stare lahko prineseš da se ne boš zmotil pri merah), ti potem še kupiš svedre za okovje in vse pri vijačiš (lahko pa tudi uporabiš pante za katere ni potrebna luknja).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz ti svetujem da pustiš kot je. Nsjcenejše, najlepše pa sila nepomembno....jasvi v roku enega leta.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Folijo lahko daš drugo. Pokliči nekaj mizarjev okol, pa ti bodo že povedal. Sam ne takšnih mizarjev, ki sam s cirkularjem režejo. Izdelovalce pohištva.