Obnova in nižanje Hyunadai Lantra Wagon 1.8

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Torej kupil sem wagona 85000 prevoženih km, 1 lastnik. Na dan naredim 80 km po hriboviti in dokaj ovinkasti vendar prazni cesti
smile-1.gif
. Avto sem dal na kanal in po mojem laičnem vedenju bo počasi potrebno menjati prednje spodnje obese-rja, zadnji most in gume( poradiran notranji rob -vse štiri) razmišljam pa tudi o menjavi amortizerjev- skratka teh 128 km bi rad izkoristil ker z obstoječim podvozjem imam občutek da se to neda. Torej se splača vlagat v tak avtomobil ali raje poiskat alternativno vozilo. Se splača obnavljati obstoječe ali kupiti nove dele in katere... se sploh dobi za hyundai-a kaj primernega in kakšen zna biti znesek takšne obnove, če mi zna kdo svetovati.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Dobro recimo da bi zaenkrat želel samo izboljšati vozne lastnosti je dovolj če dam obnovit in tršat amortizerje ali je boljše kupiti nove amortizerje ter katere ?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Drugače ta Lantra ni glih dirkalnik čeprav ma kr dost konjev, je le mal velik in težek avto za ovinke.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ni neke velike razlike, če jih daš obnovit ali če kupiš nove.
Minus pri obnovi je tudi ta, da so obnovljeni amortizerji ponavadi že v osnovi precej trši, če pa jih boš dal še dodatno tršat, bo pa avto za normalno vožnjo počasi že nevozen.

Res je sicer, da avto sam ni več veliko vreden, vendar če ga misliš imeti še nekaj let, se splača kupit nove.
Jaz sem en komplet Monroe amortizerjev kupil prek spleta z osebnim prevzemom pri Olefu, zadnji nabavljeni komplet pa je bil najcenejši pri Avtodeli Markovič v Škofji Loki.
Kayabo in Sachs pa ima Euroton na Tržaški v LJ.