Obmejni problemi z gsm

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Verjetno na moj problem ne bo resitve pa bom vseeno uprasal.

Zivim kilometer od Italijanske meje.v Italiji prezivim vecino casa,zato sem primoran uporabljat tamkajsnja omrezja....Do sedaj sem vsakodnevno med prehodom meje omrezja izbiral rocno kar pa mi gre na ...sedaj ko se je gostovanje pocenilo pa imam na automatsko .Problem je ta da tudi ko sem doma mi telefon vecinoma ostane na Italianskem omrezju in pri daljsih pogovorih se to kar pozna na racunu
confused-1.gif
,zato ko pridem v slo.telefon ugasnem in spet prizgem pa se postavi na mobitel.

A obstaja kaksen program ki bi forsiral domace omrezje oziroma kasna dodatna nastavitev za moj N70.

LP-poldo

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Čisto po pravici ne razumem točno vprašanja.

Če želiš ostati vselej na izbranem omrežju, je odgovor "ročna izbira omrežja". Če živiš ob meji, ne razumem zakaj bi sploh imel kadarkoli vklopljeno avtomatsko izbiro... ko pa si tako daleč v tujini, da primarno omrežje SIM kartice ni več dosegljivo, pač preklopiš na avtomatsko.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
poldo@ A ni tko, da telefon že po defoltu prekljaplja na domače omrežje? Maš slab signal?
Kot je razbrati tebi skoči na močnejšo bazno postajo.

Smo pred leti že reševali ta problem, pa se z operaterjem več kot za ročno izbiro ni dal zment.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Mobitelovega signala imam polno crtico isto kot Italijanskega Tim in Wind pa vseeno mi telefon doma vecinoma ostane na Wind.Zanimivo da imam tudi Vodafona polno pa mi nanj nikoli ne preklopi.
No nic bo pac treba se naprej rocno menjavati omrezje kar pa mi res gre na
uf-1.gif
.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ena varijanta bi morebiti bil "pasivni" repetitor. V principu rabiš dve anteni za GSM. Eno usmerjeno zunanjo s čim večjim ojačanjem, ki je obrnjena proti najbližji bazni postaji tvojega "ljubljenega" operaterja in eno notranjo v bajti, ki "futra" tvoj telefon s signalom, ki ga je "ujela" zunanja. Anteni sta seveda povezani s čim krajšim kvalitetnim antenskim kablom, da so izgube čim manjše. Reči sicer nisem nikoli sprobal v praksi, vendar je tovrstne "pasivne repetitorje" najti v vsaki pametni knjigi o antenah in radiotehniki.
wink-1.gif

Ogo