Obmejni mejni prehodi - lahko greš čez ?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Jutri zjutraj mam razgovor na Goričkem, peljem se pa iz smeri Maribora. Najbližja pot je čez Avstrijo in kakšen obmejni mejni prehod, ne vem pa če tega lahko prečkam. Glede na to, da je ovinek po Sloveniji precejšen pa tudi ceste bolj obremenjene bi seveda rad šel čez Avstrijo. Je torej legalno prečkati mejo čez obmejni mejni prehod ali je nujno treba iti na mednarodni mejni prehod?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ampak to še ne pomeni da ti ne morejo kazni napisat ... če nimaš kao tiste neke prepustnice lahko dobiš mislim, da 50€ kazni

ko sem se 1x vozil čez obmejni prehod na goričkem so mi pol povedli, da bi lahko jaz kot voznik dobil kazn če sem brez prepustnice ... ampak tam, ko sem se jaz peljal je verjetno 5% možnosti, da te policija dobi, ker sem se fural po 2m široki cesti skozi neko malo vasico ...

Tempo

Zelenc'
11. sep 2007
22
0
1
Groenda foerda hoerda
Če greš v Avstrijo v Radgoni in jo zapustiš v Gederovcih, prišparaš nekaj minut. To bližnjico uporablja veliko Prekmurcev, ki se vračajo iz smeri Maribora. Ampak pazi, včasih stoji policija z radarjem na prvem ovinku od prehoda v avstrijski Radgoni, potem pa še v Laafeldu pri gasilskem domu.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Bojda je obmejni mejni prehod Kamarovci odprt od 6-20 ure. Še vedno pa ne vem, če je prehod meje na obmejnih mejnih prehodih možen z osebno izkaznico ali ne. Glede na to da smo EU bi rekel da je, nikjer ne piše da prehod ni možen oz. da ne smeš čez mejo.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Hvala, bom pazil
cheer.gif
.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.564
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
ampak to še ne pomeni da ti ne morejo kazni napisat ... če nimaš kao tiste neke prepustnice lahko dobiš mislim, da 50€ kazni

ko sem se 1x vozil čez obmejni prehod na goričkem so mi pol povedli, da bi lahko jaz kot voznik dobil kazn če sem brez prepustnice ... ampak tam, ko sem se jaz peljal je verjetno 5% možnosti, da te policija dobi, ker sem se fural po 2m široki cesti skozi neko malo vasico ...

Punca je doma ob meji pa majo samo stare jugoslovanske prepustnice
smile-1.gif
policije pa nikjer

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Na meji z Italijo lahko na maloobmejnem prehodu prečkamo mejo samo s prepustnicami. Z osebno izkaznico, ali potnim listo te lepo zavrnejo in moreš na glavni mejni prehod.

Ponavadi imajo maloobmejni prehodi tudi določen delovni čas.

LP

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Na meji z Italijo lahko na maloobmejnem prehodu prečkamo mejo samo s prepustnicami. Z osebno izkaznico, ali potnim listo te lepo zavrnejo in moreš na glavni mejni prehod.

Ponavadi imajo maloobmejni prehodi tudi določen delovni čas.

LP

Plavje?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Sem zjutraj poklical še na enoto mejne policije in vprašal. Dejansko je tako, da so ti prehodi samo za "lokalce" z obmejnimi prepustnicami. Ker pa sem malo zamujal sem tvegal in šel na maloobmejni prehod Kamarovce na katerem ni bilo nikogar, rampe pa dvignjene. Nazaj sem šel pa lepo čez Gederovce. Po Schengenu pa upam da tovrstnih problemov ne bo več. Je pa zabavno ko zaviješ na neko gozdno cesto in si čez 5 minut v Sloveniji
smile-1.gif
.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ja Plavje :) Sem že obračal, ker je imela sestra osebno, pa je ni spustil čez.

Na Čamporah, pa mislim da gre tudi z osebno čez, čeprav je maloobmejni.

LP

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Ja to pa je full odvisno od tipa, ki ga dobiš na meji...lahko ti komplicira, lahko pa ga boli ku.rac. Še dobro, da imajo zdej leteče policaje oz. carinike in niso nonstop na vseh maloobmejnih prehodih. Tu pri nas vem, da se npr. menjajo in so nekaj cajta na Čamporah, Barbari, Plavjah. Se je pa že zgodilo, da tudi na Čamporah niso spustili čez z osebno. Odvisno tudi od tega s kero nogo ustane.
smile-1.gif