Obljube....v prazno

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Zakaj folk tako rad obljublja, da bo nekaj naredil, pa tega potem sploh ne naredi
rolleyes-1.gif
mislim, a je tako težko rečt, ne bom, ne morem, nočem, karkoli, ne pa da se "zanašaš" pol na človeka pa čakaš, kdaj bo obljubo izpolnil pa kr nč od tega.

a je ljudem res lažje imeti "slabo vest" (no mogoče je sploh nimajo) ko nekomu nekaj obljubijo, pa ga oseba potem spomni "ej tega pa tega pa nisi naredil, kot si obljubil"?
a ni lažje povedat kako pa kaj je na stvari, pa si rešen vsega?

sovražim obljube v prazno
10.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tudi jaz ne maram dajati obljub, katerih ne morem izpolniti. Če se slučajno kdaj zgodi, da ne morem držati obljube (kar se povprečno zgodi enkrat na par let), moram imeti za to res dober razlog in se tudi opravičim.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz sem se naučil tole stvar v življenju: ne zanašaj se na nikogar in jemlji obljube z rezervo. Žal tako to je
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:

Zakaj folk tako rad obljublja, da bo nekaj naredil, pa tega potem sploh ne naredi
rolleyes-1.gif
mislim, a je tako težko rečt, ne bom, ne morem, nočem, karkoli, ne pa da se "zanašaš" pol na človeka pa čakaš, kdaj bo obljubo izpolnil pa kr nč od tega.

V praksi je tako, da je krepka večina folka, ki nekaj prosijo, konkretno užaljena, če jim človek ne ustreže (mogoče tudi ti?) in zato druga stran raje obljubi, kot pa reče ne. In je zato tako ravnanje že pravilo (da se obljubi, potem pa ne naredi). Krivda za take situacije niti slučajno ni črno-belo porazdeljena.

Nujne in pomembne stvari pa človek itak dela sam, ali pa prosi tiste, ki so se že izkazali pri drugih rečeh.

Za ostale pa tako ni silne škode, če jih kdo zamoči.

Nazadnje urejeno:

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Zato se pa ne zanašaj na nikogar razen sebe!

Problem, je ker ne moreš tako skozi celo življenje. Vsa jaz si želim nekoga, ki mu lahko zaupam in se lahko zanesem nanj
zmaga.gif

Res pa je, da sam nisem še prelomil dane besede. Zato ne odljubljam kar vse povpreki
wink-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
oh ja, ker si še eden izmed tistih k me to sprašujejo, naj povem, da ne gre za nobenga tipa ampak je šlo pač za eno osebo, v zadnjem času celo večkrat, ki je kr neki obljubljala, naredila pa nič. no in dons me je neki zagrabla premišljevalna mrzlica, pa sm rekla, da odprem temo o tem.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
oh ja, ker si še eden izmed tistih k me to sprašujejo, naj povem, da ne gre za nobenga tipa ampak je šlo pač za eno osebo, v zadnjem času celo večkrat, ki je kr neki obljubljala, naredila pa nič. no in dons me je neki zagrabla premišljevalna mrzlica, pa sm rekla, da odprem temo o tem.

vau...drugace pa, ne vem kaj se s takimi sploh ukvarjas ce pravis da te je veckrat pustla na cedilu.
Podobni mimosunki so ljudje, ki kar govoricijo kaj bood naredili pa kaki so, v resnici pa nic od njih. štejejo samo dejanja, o besed ne mors bit sit. Ko bi to bilo nekaterim jasno...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
uh zanimivo, ampak strinjam se s teboj, eden izmed redkih tvojih postov, k je kr normaln
grin1.gif

jah te osebe se ne morem kr tko "znebit" ker je pač tako blizu mene
rolleyes-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
hm, če ne bi napisala še drugega posta, v katerem si razložila, zakaj gre, bi mislil, da si se spravila prenavljat bajto in prvič najemaš obrtnike
bonk.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
uh zanimivo, ampak strinjam se s teboj, eden izmed redkih tvojih postov, k je kr normaln
grin1.gif

jah te osebe se ne morem kr tko "znebit" ker je pač tako blizu mene
rolleyes-1.gif

vse se da če se hoče. pač tej osebi rečeš, da ker počna kar počne, ne more bit več del tvojega lajfa. ko se pa spametuje boš pa mogoče premislila o tem. dokler boš pa popuščala boš pa ti mela na koncu prst v riti
smirk-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Pač če vidiš, da ti določenih obljub ne ispolni, jo nehaj mučiti s tem, kaj ti tukaj ni jasno. Pač je taka oseba, to valjda spoznaš k ti to drugoč ponovi. Ni pa nujno da je zarad tega slab človek, pač to ni njegova vrlina
wink-1.gif

lp

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Tudi meni se je že zgodilo, da sem kaj obljubila pa potem nisem izpolnila obljube.
Naj obrazložim, da sem zelo raztresena na momente, če v takem času kaj obljubim in ne storim tistega isti trenutek, se mi zgodi, da na zadevo popolnoma pozabim.
Torej ob tej priložnosti prosim vse uporabnike, če sem komu kaj obljubila pa nisem izpolnila obljube, da me večkrat spomnijo,
naj se ljudje ne imajo za vsiljive, saj jaz itak zato ne izpolnim obljube, ker pozabim nanjo.
Obljuba del dolg je že star pregovor, ki se ga je lepo držati.
Če nekdo nekaj obljubi se na to zanašaš , tega ne storiš sam, bi lahko pa ne, ker ti je pač nekdo obljubil, da bo to storil namesto tebe, ali tebi v pomoč.
Joj kako sem zakomplicirala, upam, da boste razumeli kaj sme želela povedati
bonk.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Prvi dan:
Gre zajček mimo mladih lisičk in jim reče "mamico vam jeb***".

Drugi dan:

Tretji dan:
Pride mama lisica mimo in opazi, da so male lisičke žalostne. Vpraša kaj jim je, a nekako cendrajo pa nič pametnega
ne izustijo. Potem jih pa le prepričan, da povejo, da zajček govori grdo o njihovi mamici. Se mama lisica odloči, da se skrije in da počaka zajca naslednji dan.

Dan D:
Zajček zopet mimo mladih lisičk in klasika "mamico vam jeb***". Mama lisica pa iz grma in gas za zajcem. Se podita čez gozd, mimo dreves, zajček pod korenino, lisica za njim, zajček čez, lisica se zagozdi! Ne more ne napre, ne nazaj, glava je ostala vkleščena. Zajček to vidi, priskaklja lahkotno nazaj. Se postavi za lisico, ji dvigne rep in reče "Mah... saj me ravno ni volja ampak če sem že otrokom obljubil...".

Torej jaz osebno sem pristaš zajcev!
evil.gif

MackaGrrr

Pripravnik
4. nov 2007
376
0
16
ksz.

Ja, sem obljubila tudi jaz kdaj kaj, pa nism izpolnila ampak me je vedno grizla slaba vest...Tko da zdej raj recem; Nic ne obljubim-se bom pa potrudila
smile-1.gif

Emm... Izkusnje s folkom k obljublja...Ja, dejansko prejsni teden sm "cakala" da se NEKDO spomne na kavo ker se nisva ze neki casa vidla, pa ni blo nc s tem...Ampak okej, to je malenkost v primerjavi s ksnimi drugimi obljubami
smile-1.gif

(off: se še splaca sploh kej upat ce se z nekom nisi vidu ze tri tedne?)

Maaaah, obljube... Tko k je ze nekdo napisu; Samo nase se lahko zaneses in mogoce na starse (vsaj pr men je tko). No in ce je pravi prijatelj, najverjetneje tudi -ampak js osebno mam takih prijateljev za prste ene roke, pa se bi ostal ksn prst.

MackaGrrr

Pripravnik
4. nov 2007
376
0
16
@ Tamara; ja sej..To sm ze sama pogruntala da je brezveze se karkoli sploh, ampak sej ves da zenske zmer iscemo pol se drugje odgovor ceprav ze same vse vemo tocno kaj in kako bomo nardile :D