Obletnice... valeta, matura...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Tako, pa bo letos zopet obletnica valete... pa skozi so neke te obletnice (vsakih par let).
Ker sem v "organizacijskem odboru" rabim kako vašo idejo, KAJ ŠE POČETI na teh obletnicah!

Torej kaj ste vi počeli (poleg pitja, hrane,...hehe) mislim na kake smešne, zabavne "igre"...ter kake take podobne ideje!

Mi smo par let nazaj imeli eno dobro stvar. Od vsakega izmed nas smo dobili sliko, ko je bil še osnovnošolec, to sliko smo potem pred vsemi pokazali (projektor na platno) in drugi so morali ugotavljati, kdo to je
smile-1.gif

Še kake podobne ideje?
roza.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ena od idej, ki so jo naši (moji) nekdanji dijaki večkrat prakticirali in je bila večinoma zelo zanimiva in seveda zabavna:
povabite kakšnega od profesorjev zraven, lahko tudi več in se z njimi dogovorite za simulacijo najbolj zoprnega dela resničnega pouka - izpraševanje za ocene.
Pri nas je takšno 'šolsko uro' izvedel celo razred dijakov, ki so praznovali 50-letnico (!!) mature. Zadeve so bile na trenutke celo zelo resne, vendar večinoma komične.
Da ne bo nesporazuma - slednji NISO bili moji bivši dijaki, zraven sem bil v vlogi fotografa.
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz pa na take zadeve ne hodim več, to je preživeto.

I

Izbrisan uporabnik #488

Dobra alternativa.

Al pa poslušanje kako je "Val, Tian itd." uspešen v krožku hohštaplerske dece
smile-1.gif

Obupne so te obletnice, eno samo hvalisanje in utrujanje, eno celo nosijo slike svoje dece poleg ipd.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ja ja, bla bla, saj smo že pred meseci ugotovili v eni taki temi, da ste bili na nekaterih šolah bili sami čudaki skupaj
smile-1.gif
vsaj za srednjo šolo je tako. OŠ sem pa tri menjal in se nobenega sploh ne spomnim....

In ker smo vedno bili super klapa niti ni blo hohštaplarije (čeprav bi lahko bila ker imamo bolj ali manj vsi dobre službe itd.), ampak super večer. Res pa da smo "tempo" diktirali dečki, tako ni blo šans da se kaj sfiži
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ker kot ti ne živim v prevelikem kraju, sošolce dokaj redno vidim
smile-1.gif
(poleg facebooka) tisti, ki so poniknili pa itak ne hodijo na obletnice.

Bom pa tak rekel. Žal imamo tudi med sošolci že pokojne in mislim, da sem edini, ki se še spominja sošolca in mu gre vsako leto prižgat svečko.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ja ja, bla bla, saj smo že pred meseci ugotovili v eni taki temi, da ste bili na nekaterih šolah bili sami čudaki skupaj
smile-1.gif
vsaj za srednjo šolo je tako. OŠ sem pa tri menjal in se nobenega sploh ne spomnim....

In ker smo vedno bili super klapa niti ni blo hohštaplarije (čeprav bi lahko bila ker imamo bolj ali manj vsi dobre službe itd.), ampak super večer. Res pa da smo "tempo" diktirali dečki, tako ni blo šans da se kaj sfiži
smile-1.gif

Mi smo meli pred kratkim 10. obletnico mature. In kljub temu, da se z večino dolgo nismo videli, smo ga zažurali tako kot v celi gimnaziji ne (vsi skupaj). Kljub temu, da smo imeli dosti plačano vnaprej nas je dobrih 10 še za 200€ materiala uničilo, pa še en je poravnal stavo iz gimnazije in gajbo zraven prinesel
grin1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Za vse:

Kaj lahko prosim nehate debatirati kdo hodi na take stvari in kdo ne?? Kajti pomoč rabim za čisto neko drugo stvar, kot o tem, kar vi tukaj debatirate
tongue-1.gif

Mi vsakih 5 let organiziramo to za celo generacijo...zbere se nas okoli 100 ljudi in do sedaj smo se imeli še vedno luštno!
Tako se dobimo tudi ta september in rabim kako idejo (za cca 1 uro nekega "programa"). Potem je večerja, nato DJ, muzika, vinček ...
smile-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ena od idej, ki so jo naši (moji) nekdanji dijaki večkrat prakticirali in je bila večinoma zelo zanimiva in seveda zabavna:
povabite kakšnega od profesorjev zraven, lahko tudi več in se z njimi dogovorite za simulacijo najbolj zoprnega dela resničnega pouka - izpraševanje za ocene.
Pri nas je takšno 'šolsko uro' izvedel celo razred dijakov, ki so praznovali 50-letnico (!!) mature. Zadeve so bile na trenutke celo zelo resne, vendar večinoma komične.
Da ne bo nesporazuma - slednji NISO bili moji bivši dijaki, zraven sem bil v vlogi fotografa.
wink-1.gif

Zanimiva ideja!! Hvala
roza.gif

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Pri nas so na obletnico mature, organizatorke privlekle stare posnetke iz maturantskega plesa, s tem, da je bilo prej na istem dvd-ju predstavljena cela generacija. Mater smo se narežale
smile-1.gif
. Drugače so pa za eno dobrodelno organizacijo zbirale sale in rutice, ki so jih potem z na taistem srečanju preko dražbe prodale. Meni je bilo cool. Aja denar, ki je bil zbran je šel za družine s šibkim socialnim statusom.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
ne vem, če je sploh smiselno, mi smo vedno tako zapričali in napili, da smo še jest skoraj pozabili... vedno se pa zavleklo do jutranjih ur, brez programa.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne vem, če je sploh smiselno, mi smo vedno tako zapričali in napili, da smo še jest skoraj pozabili... vedno se pa zavleklo do jutranjih ur, brez programa.

Pa za tisto prvo uro je fajn imeti nekaj pripravljenega.
Pri nas ne delamo obletnice za en rzred...ampak za 6 razredov skupaj (za celo generacijo v tistem kraju). Pa je dobro imeti nekaj za "prebiti led"
smile-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Za led prebit je dovolj dvakrat žuta osa po grlu
grin1.gif

Dvomim, da bo cca 120 ljudi zadovoljnih z Oso..ali da jo bodo vsi pili
wink-1.gif

Zato se že moramo malo bolj potruditi!!

HALOOOO, kan NIHČE še nikoli ni bil na "čem", kjer je imel kaki program...da ni nobene ideje več?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Za led prebit je dovolj dvakrat žuta osa po grlu
grin1.gif

Dvomim, da bo cca 120 ljudi zadovoljnih z Oso..ali da jo bodo vsi pili
wink-1.gif

Zato se že moramo malo bolj potruditi!!

HALOOOO, kan NIHČE še nikoli ni bil na "čem", kjer je imel kaki program...da ni nobene ideje več?

Če pa je obletnica, ne predstava :)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Tako, pa bo letos zopet obletnica valete... pa skozi so neke te obletnice (vsakih par let).
Ker sem v "organizacijskem odboru" rabim kako vašo idejo, KAJ ŠE POČETI na teh obletnicah!

Torej kaj ste vi počeli (poleg pitja, hrane,...hehe) mislim na kake smešne, zabavne "igre"...ter kake take podobne ideje!

Mi smo par let nazaj imeli eno dobro stvar. Od vsakega izmed nas smo dobili sliko, ko je bil še osnovnošolec, to sliko smo potem pred vsemi pokazali (projektor na platno) in drugi so morali ugotavljati, kdo to je
smile-1.gif

Še kake podobne ideje?
roza.gif

Mi smo se dobili na obrežju Ljubljanice, si prinesli pijačo in cugali dolgo v noč. Simple in fajn.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
V osnovni soli smo imeli oblikovane "skupinice" in 10 let kasneje je bilo isto. Smo prisli tja in smo se vsedli skupaj v skupinice
smile-1.gif
da bi se sli kaksne igrice tam na obletnici mi niti na misel ne pride.