Oblačni prostor na domačem PC

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Iščem alternativo za box in pdobone, vendar da imam ta prostor na domačem računalniku.
Vbistvu neka alternativa temu http://pogoplug.com/ , ker mi htpc itak že skos laufa, tko da dokupoval ne bi še ene šktale.
Vem lahko bi si naredu ftp, samo, jst bi imel to fancy rešeno, preko android aplikacije
grin1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Bolj gledam, manj mi je jasno.. Pa vseeno, ce prav razumem. Ponujajo alternativo dropboxu IN sw + kliente? Je treba za svoj streznik vseeno potrebna registracija?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zadeva je opensource in si lahko instaliraš sam na svoj server. Če pa tega ne želiš, ali ne znaš, pa obstajajo providerji, ki ti nudijo storitev, ki je zasnovana na tem sw.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Klinc.. potreboval bi PHP 5.3, instaliranega imam pa 5.2.9 in trenutno res nimam zelje po kompajlanju :=) Ceprav trenutno jamra, da nimam instalirane podpore za zip. Kar pa spet zahteva kompajlanje :p

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala vsem

Samo zgleda, da sem imel prevelike želje:)
Omenjenih programov nisem še sprobal, sem pa nekaj drugega probal in zgleda, da to ne bo tko šlo, kot sem si zamislu.

Želel sem imeti slike na pc-ju in potem z neko aplikacijo na telefonu te slike gledat.
Zatakne se, ker je očitno wfi prešvoh in slik velikih 2+MB ne more dovolj hitro prenest, da bi lahko kolker tolk tekoče brskal med njimi.
Sprobaval sem s parimi "explorer" programi.

Aja, dostop od zunaj mi ni tako pomemben, to si lahko vrjetno potem itak kot ftp nardim??

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
kaj pa sync? Obstaja titanium sync al neki tazga, ki skrbi za sinhronizacijo preko tvojega ftpja in androida. Ubistvu das slike na ftp in jih ta potem skopira na telefon im obratno. Meni je dobro delal, dokler sem uporabljal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala za predlog!
Kot sem že omenil, sem si očitno stvari malo narobe predstavljal in preveč želel.
Bom pač na roke z enim explorer program kopiral. Sem mislu, da se bo dalo kaj v stilu googlove picase nardit:)

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Vlecem temo po pol leta ven... Vmes sem zaradi pomanjkanja casa in stroskov presedlal na reseller paket drugje. OwnCloud mi je uspelo namestiti, imam pa problem: Uporabljate 4 kB od razpoložljivih 4 kB
Poskusil sem nastaviti ze vse mogoce, drugi z drugimi uporabniki, pa zadeva ne deluje. Po googlu pa tudi ni nic pametnega. Obstaja se kaksna alternativa za tole? Obvezen je android in pc klient