Oblacila za smucanje?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
Pozdravljeni.

Kako ste obleceni na smucanju? Pocasi bom moral menjati, je pa takole, da pri spustih mi je v 90% vroce in se potim...1x mi je dosadila in sem si kar vetrovko dal gor in sm skor zmrznil, sem prisel na vrh in -12
smile-1.gif

Ali nabaviti nek fensi smensi komplet ali raje neko hard vetrovko in spodaj se en sloj? V gore texu se kuham...

Zdaj imam na perilo kar 'softshell' bundo preko...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
odv od temperature.
do -5 imam samo smučarske hlače tanek puli in jakno.
pod -5 dam še dolge gate in eno tanko dolgo majco preko pulija. To je to.

Dawid88

Pripravnik
3. jul 2015
82
17
8
www.spoliraj.me
Jaz imam vedno oblečeno funkcionalno perilo in kombinezon ne glede ali je -2 ali -10. V ekstremih še puli, ampak že nekaj let ni bilo potrebe.

Je pa seveda odvisno od kombinezona koliko zadrži/prepusti.

lp,

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Dawid88 pravi:
Jaz imam vedno oblečeno funkcionalno perilo in kombinezon ne glede ali je -2 ali -10. V ekstremih še puli, ampak že nekaj let ni bilo potrebe.

Tole.

Z dobrim underlayerjem imaš rešene vse težave. Zjutraj malo hladi, ko se ogreješ, pa ni panike. Od -20 do +5 underlayer + majica, da vpije švic in čez bunda. Od +5 naprej pa isto samo softshell namesto bunde.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Katera znamko smučarskega kompleta za ceno ponuja največ? Moram se po parih letih vrniti v smučanje.

Dawid88

Pripravnik
3. jul 2015
82
17
8
www.spoliraj.me
Imaš en kup znamk, jaz sem pred leti iz firbca kupil spodnje perilo v Hoferju - mislim da znamka Crane? (komplet je stal 25€) in sem bil več kot presenečen odlično opravlja nalogo, ga uporabljam še zdaj.

Sem pa kupil 2 kompleta enega imam az smučanje, drugega za kolo. V kolikor boš posegal po znanih znamkah lahko pričakuješ okrog 100 € za komplet.

lp,

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Nevica v Sport Direct - pogledaš v trgovini in naročiš po netu na dom za -30 do -50 na trgovinsko ceno. Za nejeverneže je to znamko ustvaril isti kreator kot je saniral Killy pa še nekaj drugih znamk.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
Danes sem se vozil po -10 v perilu, 'tekaskem' brezrokavniku in softshellu...

Bom nabavil nek tanki toplotni sloj in en nekaj za preko pa lahko kombiniram...

Gledam Bergams jakne iz Derzimaxa...to je kao the new material..? Kjusove bunde so iz tega...

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Nevica v Sport Direct - pogledaš v trgovini in naročiš po netu na dom za -30 do -50 na trgovinsko ceno. Za nejeverneže je to znamko ustvaril isti kreator kot je saniral Killy pa še nekaj drugih znamk.

Nevica je v lasti Sportsdirecta. Oni kupujejo znamke z nekim slovesom in potem prodajajo pod to znamko večinoma pofl, dokler ime to dopušča. Ljudje imajo v spominu, da je to neka ok znamka in par let se tako pofl prodaja po precej višji ceni kot noname. Poglej Karrimor.
Kdo je znamko ustvaril, nima veze.