oblačenje volana v usnje ali zamenjava?

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
kmalu bom dal v prodajo C4 picasso. Avto je letnik 07 in pri relativno malo km (okoli 90k) imam volan na več mestih oluščen kot da je avto star 15 let
bonk.gif

in bi verjetno več izgubil na prodajni ceni kot če grem v sanacijo. volan je plastičen.

torej imam dve rešitvi:
-zamenjava volana (na e-bayu sem videl da se da dobit kakšnega)
-dam volan obleči v usnje, vendar je tu potreben še poseg mojstra ki bi ga demnotiral ker ima tisti fiksni sredinski del - je treba prej odstranit airbag in obvolanske kontrole... nimam pojma pa kje bi to lahko zrihtal.

nasveti dobrodošli

Nazadnje urejeno:

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kupi rabljenega na Ebay-u in je.
kje lahko dobim točen part number ki ga rabim? večina se prodaja usnjenih pa ne vem če bi pasali...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Pokliči na uradni servis in vprašaj koliko stane nov. Seveda te zanima samo volanski obroč, brez airbaga in Mf gumbov...

• Všeč mi je
Reactions: YaMiha

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Na servisu
grin1.gif
.

Drugače pa tisto ovčjo kožo prek vrži, pa bo...
grims-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
jaz sem se znašel takole: na avto netu sem za male pare kupil najbolj znucan volanski obroč (brez airbaga in multifunkcije), ga dal obleči v usnje + odebeliti (traja par dni), potem pa zmontiral v avto, mojega starega pa čez avto.net prodal
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za Modusa (kao usnjen) pride 350€
bonk.gif
. Kdo v LJ ali okolici to kvalitetno preobleče?

Takole je: preoblačenje volana je cela znanost, vendar so le redki tapetniki toliko kul, da lepo povejo, da tega ne delajo, ker delo ne bo opravljeno 100%.

To danes dela sicer marsikdo, da je narejeno tako kot je treba je pa prava redkost. Običajno preoblačenje za <100 EUR je v najboljšem primeru za silo, kjer si "mojster" ne pogleda ne barve originalnih šivov, ne poteka šivov (za popizdit razlika je, če na šivu počivajo prsti - kar lahko moti, ali ne) in ne poteka gub v usnju. Kje je šele, da bi kdo pomislil na menjavo značke z novo ali pa to, da novo usnje ne sme motiti delovanja hupe...
tongue-1.gif

Skratka, dobro besedo lahko rečem le za Kopača iz Šenčurja, ker sem imel avto, ki mu je on preoblekel volan in, je6emoboga da prisežem, da je šive speljal bolje kot tovarna sama...
grims-1.gif

Osebno ga sploh ne poznam (baje je malo poseben tip) in gotovo ne bo najbolj poceni (prej 200 kot 100 EUR in zato je lahko ceneje tudi kupiti nov original volan), ampak njegovo delo je bilo super
zmaga.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kopač ne dela sam ampak en njegov delavec... mene je koštalo 80€

Mal so pa posebni, ja
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Men ga je oblekel Kopač za 50€, "alkantara" z rdečimi šivi. Narejeno odlično, s šivi pa zelo dvomim, da kdo experimentira, kosi so skoraj vedno IDENTIČNI tovarniškem. Kopač ima tudi povsem original ledre, tako da lohk daš v Renoja BMW ledr.

Je pa trdil, da alkantara ne obstaja in me gledal kot butla, ko sem to želel.
confused-1.gif

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj če boš zamenjal z drugim te isto čaka demontaža airbaga, kontrol...
res je, problem pa mi je pustit avto na servisu oz tam kjer naredijo operacijo... 1 dan bi še reskiral ampak ga načeloma nonstop krvavo rabim. Tako, da bi moral uskladit enega mehanika ki bi mi zadevo de/montiral pa tega mojstra ki bi volan preoblekel ALI pa kupit drugi (rabljen) volan.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Šetina Aleš, Črnuče. Tudi kvalitetno naredi.

s tem imam tudi sam dobre izkušnje.
sicer mi ni oblačil volana, ampak nekaj drugega, tudi kr zakompliciranga in je naredil vrhunsko.

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Ko je ravno taka tema... z nohtom po volanu in se "usnje" radira :)
Avto pa samo "104000" km.
IMG_20190629_094845.jpg
IMG_20190629_094805.jpg