Še v dobi klasične fotografije sem si kupil Sigmin objektiv 28-70 z fiksno blendo 2.8. Ko začneš fotografirat z boljšim objektivom od tistih iz kitov, res ugotoviš, da je bolje malo prišparat pri fotoaparatu, kot pa pri optiki. No, kakor koli, letos na potovanju sem med hitrim umikom pred tropskim nalivom, poletel na mokri keramiki. Moje telo je preživelo, prav tako telo fotoaparata Nikon D700 (res so trdi), ni pa preživel objektiv
V izboru za novega sta zopet SIgma 24-70 f2.8 in Nikkor 24-70 f2.8. Po vsek akcijah in pogajanjih je razlika med njima 900€ za Sigmo in 1500€ za Nikkora. Ker ima sigma večji premer, kot stara (77mm), Nikor pa ima istega bii lahko na njem uporabljal stare filtre (vrednost nekje 200€).
Torej dilema je jasna. Nikkor ali Sigma? Razlika v ceni 400€, razlika v kvaliteti tudi.
V izboru za novega sta zopet SIgma 24-70 f2.8 in Nikkor 24-70 f2.8. Po vsek akcijah in pogajanjih je razlika med njima 900€ za Sigmo in 1500€ za Nikkora. Ker ima sigma večji premer, kot stara (77mm), Nikor pa ima istega bii lahko na njem uporabljal stare filtre (vrednost nekje 200€).
Torej dilema je jasna. Nikkor ali Sigma? Razlika v ceni 400€, razlika v kvaliteti tudi.