običajni keramični umivalnik zunaj ?

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
741
77
28
Zivjo,
Mogoce eno ''neumno'' pa vseeno vprašanje.

je lahko sanitarni umivalnik, kot jih imamo v wcjih kopalnicah, postavljen tudi zunaj . ali so kakšni zadržki, kolikor gledam te vrtne so vsi kovinski, plastika, betonski..etc...bo pa postavljen pod streho tako da ne bo na odprtem pa me zanima ali lahko dam takega ''lepega'' 4 oglatega kopalniškega za zunaj ?

hvala

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Keramicni ce ni kvaliteten hitro poci zaradi temperatur. Isto kot bi dal notranje ploscice ven na balkon. Scasoma pocijo. Pa se hitro se razbije keramicno korito zato se tud v kuhinje daje kovinske ker hitro kaksen kozarec pade iz rok in se razbije.
Jaz nebi dajal keramicnega razen ce je ravno pri hisi odvec.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Zaradi temperatur je bullshit, drugo se pa strinjam in sem tudi nakazal..
wink-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Temperatura kot taka ni problem, problem je lahko zmrzal. Običajno spodnji oziroma notranji del nima glazure in se lahko, vsaj pr nekaterih, po domače rečeno napije vlage. V kopalnici to ni problem, zunaj pa mogoče ja. ne vem, nisem še poskusil.

Drug problem je pa montaža - če je to mišljeno na kako fasado, potem ne vem kako se bo obneslo. Če je pa pač pri roki in se valja doma, pa ni greh poskusiti. Še vedno se lahko nabavi kaj bolj namenskega.

Če se pa že kupuje - ali bo to res keramika ali bo to "plastika" kot je vse več umivalnikov za kopalnico?

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
741
77
28
Bo zunaj na fasadi, sicer v ta namen je pripravljeno mesto, je pod streho ja za mehanske poskodbe mi je jasno, bolj me je zanimalo vremenske, bi bil pa keramicen, bo pa montiran na navojne palice dvokomponentni lim pa potem "blenda rosgrej al pa pleksi da se sam umivalnik na to nasloni
smile-1.gif

Lepo more zgledat samo to je
wink-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
mam jaz enega keramičnega širine 60cm, kopalniškega
komplet s pipo HANSA, oboje je staro pol leta, dam za 70 eur