Obdržanje zoisove štipendije

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Grem v zadnji letnik dodiplomskega študija. Trenutno spadam še pod staro pogodbo, kar pomeni da lahko imam povprečje na faxu najmanj 7.0. Z novo pogodbo je namreč potrebno vzdrževati najmanj 8.5.

Zdaj me pa zanima naslednje. Koliko moram imeti letos povprečje, če se naslednjo leto vpišem na mag študij in padem zato v novo pogodbo? Ali se upošteva povprečje še po stari ali že po novi pogodbi?
Kaj pa če vzamem še leto absolventa (po vsej logiki se po tem šteje povprečje po stari pogodbi, kaj pa potem čez 2 leti na vpisu na mag študij)?

Študiram pa po bolonjskem sistemu (verjetno nima veze), in sicer 3+2.
Hvala za pojasnitve,

izida

Pripravnik
30. avg 2007
30
0
6
"Upravičenci, ki so pridobili Zoisovo štipendijo po Pravilniku o štipendiranju, se ta štipendija izplačuje po le tem do zaključka programa izobraževanja, za katerega so dobili Zoisovo štipendijo."

Torej ti štipendija po starem sistemu velja le še za zadnji letnik in eno leto absolventa. Podiplomc pade pod nove pogoje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Res je, pol bi vsi morali dobit to štipendijo
smile-1.gif

Aliens

18. jun 2008
319
4
18
Torej, ko se vpišem v magisterij, mora biti povprečje zadnjega letnika dodiplomskega študija 8.5 ali z drugimi besedami letos v zadnjem letniku moram doseči najmanj 8.5 kljub temu da se še izobražujem po stari pogodbi?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Če na magistrskem programu ne želiš Zoisove štipendije ni treba!

Aliens

18. jun 2008
319
4
18
Slovenska faušija ha?
Sicer sem že zdaj imel povprečje okoli 9, se pa rad prepričam o prihodnjih zahtevah.

LP

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ni slovenske foušije ampak kolikor sem opazil ti je izida že v prvem odgovoru vse razložila.
In, če si toliko funkcionalno nepismen, da nisi razumel kar je zapisala in si spraševal še naprej sem ti jaz pač odgovoril še na drugačen način.

Sicer pa po mojem nihče ne bi smel imeti možnosti iti direktno na magisterij brez delovnih izkušenj. Potem se pogosto zgodi, da delodajalec dobi nekoga s super duper papirji in, ki se hvali kaj vse zna ... na koncu pa dobiš človeka, ki pred ime postavlja mag., pa si še povprečne plače ne zasluži. To sicer morda ne velja zate a sem tudi take že dobil.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Takšne že dobil...? Pa ja tvoje podjetje ni eno tistih kjer se ljudje menjajo hitreje kot "gate"
confused-1.gif

Vedi da takih delodajalcev ne maram ker trenutno še delam pri enem takih, ljudje so morali namreč oditi tudi za to ker se "niso znali obnašati"

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Takšne že dobil...? Pa ja tvoje podjetje ni eno tistih kjer se ljudje menjajo hitreje kot "gate"
confused-1.gif

Vedi da takih delodajalcev ne maram ker trenutno še delam pri enem takih, ljudje so morali namreč oditi tudi za to ker se "niso znali obnašati"

Ne, ni eno takih, saj takega že na razgovoru spregledaš ali pa ga projektno sprobaš.
Glede na to, da se na trgu niti ne najde kadrov z izkušnjami, kot jih potrebujemo pri nas nimamo niti najmanjšega interesa menjavati ljudi, saj je to potem le strošek in je uvajanje vsakega investicija katere seveda nimam namena zavreči.

Smo pa v prejšnjem podjetju (nisem bil lastnik) imeli kar nekaj težav s parimi "mag"-i (pa ne narobe razumet, je bilo v firmi 8 drugih mag-ov, pa še malo morje jih je ob delu delalo podiplomca, le novopečeni brez izkušenj so se izkazali za večinoma neprimerne.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ups... še glede obnašanja: Tudi pri meni bi nekdo, ki se ne zna obnašati ali, ki se ne zna priučiti poslovne komunikacije, kmalu zaključil. Pač vsak je v kontaktu z naročniki in to so večinoma vodilni v ustanovah in podjetjih za katere delamo. To ne pomeni, da nismo sproščen kolektiv ali, da bi moral kdo biti zakravatan a odnos in komunikacija mora biti na določenem nivoju.

Ne vem, zakaj se ti to zdi čudno.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
ksz

Ko sem jaz šel iz dodiplomskega na podiplomskega, se mi je za štipendijo štela ocena diplome.

Samo je pa bilo ene par let nazaj.

lp