OBD 2 - Android Torque ali podobno...

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Kaj priporočate za čim boljšo diagnostiko napak na vozilu?
Torej nabaviš OBD2 ELM 327 Bluetooth Interface in potem rabiš še programček na Telefonu alu tablici.
Ali je Torque Pro top shit, ali je še kaj boljšega?
pozdrav.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ima kdo kakšen link kateri OBD2 se splača nabavit in kje eBay,Amazon?
Ali je kaj važna znamka vozila?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Jaz ta vmesnik OBD2 interface že imam. Potrebujem še čim boljši software za na telefon. Vsaketoliko za sceno. Sicer so Pravi diagnostiki za vozila takoj po 2, 3 ,4 K€.
pozdrav.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Ja to je samo vmesnik in je ok (ELM327) za vsa vozila. Bistven je sedaj program ki si ga naložiš na telefon s katerim upravljaš podatke za vozila. Recimo Torque Lite samo bere vse parametre, obrate, brzino, ipd. Potem je tu Torque Pro (ki ne vem kje ga dobit) ki že tudi diagnosticira nekatere napake in jih briše, ipd...
pozdrav.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jaz sem prilepo wifi varianto, ki deluje tudi z ios napravami. Ti pa si prilepil ameriški amazon in do slo sigurno ni zastojn poštnina, tak da poišči na ebay/amazon UK cenejši BT ali dražji WIFI adapter. Pa glej da bo v1.5!

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
170
5
18
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Kaj priporočate za čim boljšo diagnostiko napak na vozilu?
Torej nabaviš OBD2 ELM 327 Bluetooth Interface in potem rabiš še programček na Telefonu alu tablici.
Ali je Torque Pro top shit, ali je še kaj boljšega?
pozdrav.gif

Tile kitajski ELM 327 kloni so res poceni in majhni, ampak ne pridejo do veliko sistemov v avtu.
Potem imaš od tam enih 80€ dalje malo večje škatle klone "univerzalnih" diagnostik za serviserje, ki pokrivajo večino avtov in pridejo do več sistemov, odvisno od znamke, ampak tudi ne do vsega.
Potem imaš pa klone fabriških sistemov, ki pridejo do vsega, za mojo znamko videl za enih 200€.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Ja to je samo vmesnik in je ok (ELM327) za vsa vozila. Bistven je sedaj program ki si ga naložiš na telefon s katerim upravljaš podatke za vozila. Recimo Torque Lite samo bere vse parametre, obrate, brzino, ipd. Potem je tu Torque Pro (ki ne vem kje ga dobit) ki že tudi diagnosticira nekatere napake in jih briše, ipd...
pozdrav.gif
Torque Lite ti tudi pokaže napake in jih lahko pobrišeš z njim Ne rabiš Torqe Pro-ja za to.
Kako ne veš kje dobit Torque Pro? Plačaš tistih par EUR in evo ti ga.
Citat:
Uporabnik fujtajksel pravi:
Tile kitajski ELM 327 kloni so res poceni in majhni, ampak ne pridejo do veliko sistemov v avtu.
Če smo čisto natančni pridejo zgolj do motorne elektronike. To je pa to.
Imaš pa pri posameznih znamkah določene aplikacije, ki pa lahko pridejo tudi do ostalih modulov in lahko precej zadev nastavljaš: recimo BMWhat ali Dr. Mecedes, ki pa se mi zdi, da zahtevajo posebne adapterje.

Pa še nasvet glede teh kitajskih BT ELM adapterjev za par USD. Precej jim paritveni protokol ne deluje čisto pravilno in jih moraš zato, ob vsaki izključitvi iz OBD vtiča, na Androidu izbrisat iz sparjenih naprav in ponovno sparit. Rahlo tečno, tako da se splača dat par EUR več in nimaš teh težav. Seveda ti pa nihče ne garantira, da bo tisti za 7 USD pa prav delal.
hysterical-1.gif

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Ali mi lahko poveste, kateri OBDII naj kupim, da bo deloval z windowsphone. Konektor bi kupil za čimmanj €. Sedaj imam en ceneni OBDII na usb, pa je star prenosnik že zelo bogi, pa bi sedaj kupil nov konektor za uporabo s telefonom. Rabim pa za občasno kakšno napako pobrisat na Galaxiju in pa kateri program je primeren za wp.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Meni na WP deluje en poceni ELM 327 brezhibno. Program pa uporabljam OBD Auto Doctor, ostalih še nisem testiral, tako da je lahko kakšen boljši. Če ima kdo kakšno priporočilo se priporočam.