O laptopih in docking station-ih

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Mene pa zanima, kako potem to funkcionira - laptop + zunanji zaslon?
A imate tudi dodatno tipkovnico in miško?

Ne predstavljam si ravno, da bi imel na laptopa priklopljen zaslon + miško + tipkovnico, samega laptopa pa "na robu" mize.

Nazadnje uredil moderator:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Videl, od daleč... Ok, docking. Pol pa cel docking vključno z laptoptom prestavim levo/desno in gledam na večji ekran?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Odvisno kaj delam. Če samo browsam in tak, uporabljam le 24" zaslon, na laptop pa priklopljene zvočnike, tipkovnico, miško. Če pa kaj programiram pa na ekranu laptopa kakšna navodila, browser, na 24" pa glavno delo. Ne vem, kaj bi bilo čudnega pri tem
smile-1.gif

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Ne me narobe razumet - nič čudnega ni pri tem, samo meni ni povsem jasno... Bom si malo pogledal docking station...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Js sicer nimam docka, ker študentje neki mormo šparat in pač ročno priklopim 4 kable ko pridem domov, z dockom pa je vseskupaj še lažje.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
V docking imaš vštekano vso periferijo (monitor, miška, tiskalnik etc.), ki ti stoji fiksno nek na mizi (lahko ga tudi premikaš - ni težek).

Laptop postaviš gor in ga prižgeš z gumbom na dockingu. Dejansko imaš substitut desktopa s tem, da ga lahko pač po zaključenem delu oddockaš in vzameš s seboj (teren).

Meni osebno fajn rešitev.

Primer HP dockinga:

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ali pa direkt v laptop vtakneš kable od monitorja, miške in tipkovnice.
Laptop sam pa daš, kam ti paše. Če uporabiš še njegov monitor, potem nekam da ga vidiš, če ne pa kamorkoli, recimo nekam stran, da prostora na mizi ne zaseda.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
obstajajo tudi usb docking station, če bi si kdo poželel malo reda na mizi in nima prenosnika, ki omogoča priklop pravega docking staiona.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Jaz si bom zaenkrat naredil samo en podstavek za LCD monitor, v podstavek bom pa prenosnika pospravil, ko bo priključen na zunanjo tipkovnico+miško in monitor.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tako sem imel jst v študentskih časih:))
Edino prenosnik sem dal na vodila od predala, da sem ga lahko ven potegnil, ker ga je bilo potrebno na fizičnem gumbu prižgat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
googlov na mesto tebe ne bo nihče;)!
Prilepi par linkov kar se tebi zdi vredu, pa boš dobil več uporabnih odogovorov.
Sicer pa imaš že par tem odprtih glede nakupa monitorja in prenosnika.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Mah za 800€ dvomim da boš dobil sploh kaj, ker docki so od 120-200€, nekega normalnega probooka, ki bi pasal na dock pa ni pod 700€, vsaj kolk sem na hitro pogooglal.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Imam 14" HPjev elitebook z docking stationi na treh lokacijah, kjer najpogosteje delam
smile-1.gif
Gor je priklopljen zunanji monitor, miska, tipkovnica in zvocniki. Super rešitev, ker samo priklopim prenosnik na dock in delam kot na stacionarcu. Predvsem zato sem vzel malo manjsi prenosnik, da je lazji za prenasat in zasede malo manj prostora na (pod) mizi, ko je na docku. Super rešitev za moje potrebe.

Je pa res, da tudi jaz razmišljam o še enem ekranu... mogoče bom pa kar tablico vzel in linkal ekrane, toliko da imam vedno emaile ali specifikacijo na razpolago na svojem ekranu.