Nuvi notranji pomnilnik

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16

Zgleda da bom moral nekaj kart brisat z Nuvija, sem namreč dal preračunat pot do Pariza in en čas melje, potem pa izpiše napako, da je premalo notranjega pomnilnika, imam pa ga na voljo res samo 30 MB, samo nisem poštudiral, da rabi toliko rezervnega prostora še za preračunavat. Potem ja more bit za daljše destinacije na voljo še ene 200 MB prostega pomnilnika ali kako je s tem?

Pa še nekaj, a to je normalno, da piše namesto računam "Raeunam" ali imam kaj narobe nastavljeno, pri ostalih zadevah pa delujejo šumniki normalno, recimo GPS je izklučen itd...

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Tisto z "Raeunam" je normalno, ker sem že videl na več nuvi-jih.
V mojem nuvi-ju je bilo še pred kratkim prosto nekaj manj kot 70MB pa ni bilo nobenih problemov

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Sam sem na 660 imel le nekaj MB prostega, pa sem z njim povsod po EVropi in Ameriki potoval brez problema!

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
Ok thanks, na destinacije po Sloveniji gre brez problema, bom zbrisu nekaj map Evrope, ki jih ne rabim pa bo, samo vseeno si nisem mislu da rabi tok prostega pomnilnika za preračunat pot, šment je, če to ugotoviš šele na poti hehe.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Mam nuvi 765 in teh problemov nimam. Mogoče bi bilo bolje spravitti večjo karto na SD. Ali pa si na Nuvi naložiti le tisti del evropske karte, ki ga potrebuješ.

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Problem da je pomnilnik poln za računanje poti ni v tem koliko spomina ima nuvi še praznega za nalaganje kart! Moraš resetirati nuvija. Najprej si spravi priljubljene da jih ne boš zbrisal. Potem ugasni napravo. Drži prst v spodnjem desnem kotu in napravo prižgi. Potem te bo vprašala če res želiš pobrisati vse uporabniške podatke tam potem potrdiš z da. Na novo boš moral nastaviti jezik in podobne reči vendar težava bi morala izginiti!

brainstorm

Pripravnik
15. nov 2008
160
0
16
Lejga čuka pa res, po resetu pa normalno preračuna pot, kljub samo 30 MB prostega pomnilnika, hvala ti.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Imam 3 igračke na katerih sem opravil ta mali test. Nüvi 255W ni prišel do Helsinkov, je pa prišel do Stockholma. Prostih imam kakšnih175 MB.
N95 ni prišla do Helsinkov, do Stockholma tudi ne, pač pa do Kobenhavna. Prostih imam kakšnih 230 MB.
N79 pa je pot do Helsinkov mirno prebavila. Prostih imam kakih 1,5 GB.
Očitno Garmin programi potrebujejo veliko spomina za zapis poti.

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Imaš na vseh enako kartografijo?
Imaš povsod isto nastavljeno pot in izogibanja?

Sam prostor na pomnilniku za izračun poti ne pomeni nič!

I

Izbrisan uporabnik #488

No, naredite si npr. eno ruto v Mapsourcu in shranite gpx file, boste videlo kako majhna datoteka je to.
Napravo najbrž muči delovni pomnilnik ko sama izračunava.

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Seveda! In kdo pravi, da frej kapaciteta ne pomeni nič?

Jaz pravim da ne pomeni nič. Zapolni si nuvija do zadnjega bajta pa boš videl da bo še vedno deloval!

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
GPX file, ko ga pogledaš v tekstovni obliki zapiše zgolj točke. V sami napravi se ti vsa pot ponovno preračuna. Pri tem napravica očitno naredi svojo začasno datoteko, ki jo zapiše na pomnilnik.
Sicer pa. Dajte svojim igračkam malo za misliti in povejte kaj so vam povedale!

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Meni je Nuvi 300 z dokaj malo praznega notranjega spomina normalno izračunal ruto, ko sem v Helsinkih kliknil "Domov", ne spomnim se koliko ga je bilo fraj, ampak vsekakor manj kot 50 MB, po mojem niti 30 ne.

Podobne teme