Nuvi 300 se ne poveže na PC

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Hotel sem nadgraditi AR, pa ga računalnik sploh ne zazna, poskusil tudi na drugem enako. Naložil nove
USB driverje, na NUVIju poskusil vse možne resete, tudi pre boot, .....
NA samem NUVIju se sicer pokaze ikona računalnika, poveže pa ne. Moj 760 pa brez težav.
Poskusil z različnimu USB kabli pa NIČ
shocked-1.gif

KAKŠNA IDEJA??

Nazadnje urejeno:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Sploh ga racunalnik ne zazna tako da ga ni ne v WE ne TC
confused-1.gif

Na istem kablu pa ce priklopim 760 pa jo najde takoj.
jezen.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
To sem našel na enem forumu:

1. Power OFF your Nuvi.
2. Press and keep holding the most right upper corner of the LCD screen
3. Power ON your Nuvi but DON NOT release your finger either from Power button nor from LCD screen (keep both pressed until the procedure ends)
4. You will notice Nuvi boots in Pre-Boot mode. Now quickly connect your USB cable. Prior to that make sure you have the latest Garmin USB drivers installed on your PC (it comes with MapSource software)
5. If you managed to connect your USB to your Nuvi when it is still in pre-boot mode, you will see that Windows recognizes a new device - "Garmin GPS unit" and starts searching for drivers. Nuvi after a while turns the pre-boot mode off, but nevermind, finish installing the windows drivers. If your are using XP just click "Automatically install driver software" and when it says "Your Hardware is ready for use" you can unplug your Nuvi.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Tnx....sem poskusil.....mi je zmanjkalo rok
grin1.gif
samo je potem napisal BOOTING
zadeva pa tako kot prej.
10.gif
pa brskam po tujih forumih.......

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Popotnik, hvala za trud, dobiš ***
Samo NUVI še vedno nič. Sem poskusil na sluzbenem racunalniku pa nič.
Nekaj mi je "sumljivo" Ko sem ga dobil v roke je imel drugo začetno sliko kot so default. Sedaj po vseh
resetih , pa so samo default slikice mozne za dodati. Pa tudi ko hocem poslusati kak MP3 , sploh ni moznosti da ga najde,
tudi ce ga dam na kartico. Ocitno ga je imel pred mano nekdo drug v rokah SEDAJ PA REŠUJEM
10.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Tjaz pravi:
Hotel sem nadgraditi AR, pa ga računalnik sploh ne zazna, poskusil tudi na drugem enako. Naložil nove
USB driverje, na NUVIju poskusil vse možne resete, tudi pre boot, .....
NA samem NUVIju se sicer pokaze ikona računalnika, poveže pa ne. Moj 760 pa brez težav.
Poskusil z različnimu USB kabli pa NIČ
shocked-1.gif

KAKŠNA IDEJA??

Jz mam podoben problem, doma mi usake tok cajta ven vrže povezavo usb, na službenem kompu pa normalno dela z istim usb kablom
smile-1.gif

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Nekje na forumu je bilo omenjeno da imajo nekateri probleme pri Windowsih XP-SP 3.
Poizkusi izključiti antivirusni program in požarni zid, tudi ohranjevalnik zaslona, da se ne vključi med prenosom.
Poglej tudi na nastavitve za varnost, da ni najvišja, to vse lahko vpliva.

LP

Nazadnje urejeno:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Kolega mi je posodil svojega nuvija 300. Priklopim DELA. Priklop tega NE DELA ! Poskusil z reseti ki so opisani na zgornjih postih... NIČ, se resetira, pa spet nič.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kaj pa kontakti na nuvi-ju?Če ga priklopiš na avtopolnilec ti ga polni?
Poglej na nuvi od kolega v kaki višini ma kontakte in probaj svoje malo sčistit z alkoholom na kaki vatirani palčki.
Sedaj mi pa že zmankuje idej kako bi še ti lahko pomagali
smile-1.gif

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Preveril kontakte OK. Na avto polnilcu se normalno polni. Tudi ko ga priklopim na racunalnik se pokaze ikona racunalnika.
ŠE vedno mi ni jasno kam je izginila slika ki je bila na zacetku pred reseti. Bila je druga kot so defautl, sedaj pa jo ne morem
izbrati. Sem si nalozil mp3-je in slike, kater najdem. LE z PCjem se nočeta pogovarjat
cry12bpy.gif

Bomo še malo prespali pa strica googla še kaj vprašali. Hvala vsem za pomoč.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Katere windows-e pa maš naložene?Probaj pod dodaj odstrani programe izbrisat garminove usb gonilnike ponovno zaženi računalnik in priklopi 300 mogoče pa bo potem prepoznalo.Si probal tudi to naredit kar je Frko napisal?
Poglej:

http://www.exploroz.com/Forum/Topic/67341/Garmin_Nuvi_760_wont_talk_to_computer.aspx

http://www.geekstogo.com/forum/PC-won-t-recognize-GPS-t218803.html

http://forums.gpsreview.net/viewtopic.php?t=11514

http://www.fixya.com/support/t251166-nuvi_350_system_software_missing

Nazadnje urejeno:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Na kartico sem nalozil AR 3.0 z enako kodo. Ko pogledam v info o kartah mi pokaze 3.0, dejansko pa je karta 2.3
NA kartico sem nalozil tudi GUPDATE file prvo novejsega, potem starejsega, NUVI ga najde....samo ne morem
ga pa ne upgrade ne downgrade. Napise Software loading, in se potem ko se ponovno zazene zgodba ponovi.
OCITNO se je NUVI "osamil"
cool-1.gif
Edino POI je nalozil brez problema iz kartice.

Nazadnje urejeno:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
JA tudi to sem poskusil na zacetku, samo se zazene GUPDATE ki je v NUVIju in je verzija 5.40
Ko sem dal 5.20 mi je napisal ce zelim zmanjsati, sem mu potrdil, pa se je vedno znova zaganjal.
Sedaj mu "dajem" 5.60 pa spet isto, le da tokrat ne vprasa in samo hoce naloziti.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
NE.....racunalnik ga ŠE VEDNO ne prepozna. Posodabljam preko kartice.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kaj pa če na kartici daš posodobitev v mapo z istim imenom kot je na nuviju potem bi jo po logiki moral prepisat.
Ali pa da daš tej novi posodobitvi isto oznako kot jo ima stara verzija na nuviju.