Nuvi 2460LMT vs. 3490LMT

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pozdravljeni v službi in med prijatelji veljam za nekega stručkota za Garmine, čeprav sam ne vem zakaj. Pač sem večkrat pomagal z kakšno informacijo in karto. Ko se nekdo obrne name z vprašanjem, katerega garmina kupit ob tej poplavi novih, sem celo jaz v dilemi. Nekako se mi zdi najboljša izbira 2460LMT in 3490LMT. Res je slednji vrhunski, ki ima vse, vendar tudi 2460LMT ni slab. Razen 3d prikaza stavb in predvajalnika knjig. Kaj menite, ali se zaradi teh dveh opcij splača dat 100eur več. Jaz osebno mislim, da ne, je pa seveda 3D pogled stavb lepo za videt. Jaz osebno še kar vstrajam na 765-ki. Kaj menite vi.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Jaz imam 2460LT, pa sem izredno zadovoljen z njim. Na avtu imam tudi HD ecoroute modul priklopljen na OBD, tako da imam na nuviju tudi vse podatke o delovanju avtomobila. Bluetooth povezava z telefonom je odlična, prenese mi tudi imenik. Je pa potrebno vzeti v zakup, da nima 3D prikaza stavb, ampak to ni tako pomembna zadeva.
Če bi delal primerjavo, bi jo edinole z novim 3590, ki prihaja v prodajo, ker ne grem več na manjši zaslon kot 5".

Nazadnje urejeno:

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
Imam 2460LT in moram reči, da mi dela enkratno. Ima 5" ekran kar se pozna pri gledanju v avtomobilu. Dejansko nima teh navedenih opcij vendar je vodenje brezhibno. Ko enkrat postaviš nuvija v avtomobil občasno gledaš na zemljevid in poslušaš navodila (zavijte levo, zavijte desno itd). Raznorazni dodatki in šminkerske ikone takrat niso pomembne. Vprašat se moramo zakaj rabimo navigacijo ? Za navigiranje ali tudi kot igračo v prostem času. Jaz bi 100€ vtaknil v žep.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
No 34xx ima tudi video player,Mp3 player pa še kaj bi se našlo v primerjavi z 2460.
Je pa odvisno ali bo uporabnik nuvija uporabljal izključno za navigiranje ali bi še rad kaj druga delal.
3D bajte pa tako pri nas prikazuje samo v večjih mestih in še tam jih je le peščica,v tujini je pa druga pesem.
Če samo za navigiranje potem se definitivno bolj splača 2460.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Video player in mp3, se je meni zdelo vedno brezveze. Za mp3 imaš itak avto radio, da pa bi gledal med vožnjo še video
bonk.gif

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
Za poslušanje mp3 in gledanje videa imajo nuviji itak preslabo baterijo. Vsak malo boljši telefon je za ta opravila vsekakor boljši. Če bi baterija zdržala vsaj 10 ur potem je to druga pesem. Namesto za nuvija definitivno 100€ v žep.

m_ar_ko

Zelenc'
29. jan 2012
2
0
1

Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Jaz imam 2460LT, pa sem izredno zadovoljen z njim. Na avtu imam tudi HD ecoroute modul priklopljen na OBD, tako da imam na nuviju tudi vse podatke o delovanju avtomobila. Bluetooth povezava z telefonom je odlična, prenese mi tudi imenik. Je pa potrebno vzeti v zakup, da nima 3D prikaza stavb, ampak to ni tako pomembna zadeva.
Če bi delal primerjavo, bi jo edinole z novim 3590, ki prihaja v prodajo, ker ne grem več na manjši zaslon kot 5".

Lep pozdrav vsem

Ta modul ecoroute HD se mi zdi dobra stvar, vendar sem na internetu zasledil da ne podpira renaultovih vozil, prodajalec pa mi je rekel da podpira.
Krimec ali si mogoče probal ta modul tudi na kakšnem renoju?
Za vsa vaša mnenja se vam lepo zahvaljujem.

l.p.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Nisem probal na Renaultu, imaš pa možnost sprobat povezavo v Garmin Šenčur, preden kupiš. Pokliči, pa se zmeni.
Jaz ga imam na Peugeotu HDI 2.0

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Konec koncev je še najboljši in najugodnejši Nuvi 30 ali 40 ali 205... če rabiš aparat za navigacijo... ta je najcenejši, in lepo kaže, kaj več pa ne rabiš, ali pač?
smile-1.gif

drugo pa je, če je presežek v denarnici
smile-1.gif
))

malo za hec, malo za res...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
No če ima kdo presežek v njegovi denarnici,pa da ne bo pretežko nosil,je moja skoraj prazna.
hysterical-1.gif

Dajem vsak mesec par € na stran in če bo vse po sreči ga bom do kanca leta tudi jaz imel enega iz serije 3xxx,potem pa bo revež trpel pri raziskovanju.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Citat:
Uporabnik rotvajler pravi:
Konec koncev je še najboljši in najugodnejši Nuvi 30 ali 40 ali 205... če rabiš aparat za navigacijo... ta je najcenejši, in lepo kaže, kaj več pa ne rabiš, ali pač?
smile-1.gif

drugo pa je, če je presežek v denarnici
smile-1.gif
))

Kakovost zaslona je tudi pomnbna, kaj pomaga poceni navigacija kjer ne vidiš na zaslon

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik rotvajler pravi:
Konec koncev je še najboljši in najugodnejši Nuvi 30 ali 40 ali 205...

Kaj nimajo tile kar imajo dražji?
- Speed limit display and warning
-Lane Assist
-Junction View

Mogoče še radijske informacije...

Zakaj pa ni nikjer 50-ke?

Nazadnje urejeno:

Podobne teme