Nuvi 205w ne spozna kartice

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Pozdravljeni.

Malce brezglavo sem kupil TakeMS 4GB spominsko kartico. Želel sem jo uporabit za dodatne mape, ker se kmalu odpravljam na pot v US.

Težava je seveda v tem, da mi gps naprava ne spozna kartice oz. ne prebere nobene mape, ki jo poskušam spravit gor s to kartico. FAQ pravi (saj sem rekel brezglavo), da naprave serije 2x5. naj ne bi podpirale več kot 2GB kartic. Ampak. Stvar sem preizkusil tudi z Lexor 4GB microSD kartico, ki jo sicer uporabljam v telefonu, zraven pa sem čisto po naključju dobil tudi SD adapter. Stvar dela brez najmanjšega problema.

Se da kaj narediti? Kako zadevo sformatirati? Trenutno sem sformatiral s FAT32 v win 7. Ima kdo kako drugo idejo?

I

Izbrisan uporabnik #488

Na 205 dela normalno Sandisk 4gb in to SDHC.

Poskusi prvo svoj model updejtati z webupdaterom na novi FW. Če pa še vedno ne bo delalo pa zamenjaj.

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
Tudi Adata SDHC kartice ne delujejo v Nuvijih.. Vsaj v mojem 255w ne.. Imam zadnji firmware. Probaval sem vse mozno, uradni formatter ( http://www.sdcard.org/consumers/formatter/ ), razlicne file sisteme, zmanjsat velikost particije na 1GB in podobno.. Enostavno je ne bere.. Pac neses nazaj in zamenjas. Meni normalno delajo SanDiskove kartice
wink-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Sandisk, Kingston in Transdata, vse 4GB SDHC, delajo brez težav v Nuviju 200W.

LP

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Ko je že odprta tema,ni mogoče glih na mestu oz nism se zasledu na forumu:
Ali delujeta na 4GB kartici 2 imiga kart v garminu?(seveda oba pod 2GB velikosti)

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, na nekaterih novih Garminih imaš lahko poljubno poimenovan img file in tudi večji od 2gb.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Na nuvi 200W ne delujeta 2 img fajla ( 2,3GB+600MB ) na 4GB kartici, deluje pa en fajl velikosti 2,8GB.

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim, da ne. To zna nova serija 1xxx in novejši ročni garmini.
Lahko pa preizkusiš.