Nuvi 200 - velik problem

SimpleFix

Zelenc'
17. jun 2008
11
0
1
Imam Garmin nuvi 200. Vse je delovalo ok dokler nisem instaliral kart iz interneta. Sedaj mi ga požene v "demo" mode. Seveda bi zbrisal karte a ne moram ker ga računalnik ne zazna (vnesti bi moral pin), za pin pa me sploh več ne vpraša
Če hočem v meniju izključiti varnost (pin) pa ne gre, ker je gps simulacija vključena (ne gre izključit). Sem resetiral z gumbom pa ne pomaga, tudi reset podatkov s pritiskom na desni spodnji del ekrana ob zagonu ne pomaga.

Ima kdo kakšen predlog?

Aja še to namestilo mi je, da lahko uporabljam kot "in store demo unit".

Hvala za odgovore in lep pozdrav.

SimpleFix

Zelenc'
17. jun 2008
11
0
1
Res nobeden nima kakšne ideje?
frown-1.gif
Garancija verjetno tako odpade kajne?

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Odklenil si mape v mapsourcu z kodo DEMO. In si vse skupaj poslal na napravo. Naprava gre takoj v demo nacin ker je to namenjeno trgovinam. Stvari se ne da popraviti. Pošlji na servis se posuj s pepelom in jih prosi da ti zamnjajo.

SimpleFix

Zelenc'
17. jun 2008
11
0
1
Mi je en expert na območju navigacij zadevo porihtal. Ja vnesel sem "demo" in potem poslal na napravo. Iz tega "demo" načina pa je nisem moral zbuditi, ker je računalnik ni mogel zaznati (ker ni pokazalo screena za vnos pina). No vglavnem zdaj deluje. Tema se lahko zaklene ali pa pusti, če še morebiti komu v prihodnosti koristi.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz se spomnim, da sem si tudi naložil karto z DEMO kodo, ampak potem ni bilo problemov za izbris.
Ti govoriš še o nekem pinu, očitno si nuvija zaščitil s tem in je fora v tem.

SimpleFix

Zelenc'
17. jun 2008
11
0
1
Ja kodo pin sem imel nastavljeno. Brez vpisa pin kode pa ga računalnik ne zazna. V demo mode pa sploh ne vpraša za vpis kode.

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj pravim, če ne bi bilo pina, bi karte normalno pobrisal...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Enostavno. Trgovec nastavi PIN. Naloži karte z DEMO licenco. Če je licenca DEMO se PIN avtomatsko izključi. Če je PIN izključen ne moreš dostopat do naprave. Lahko pa napravo uporabljaš z omejitvami. To je ena vrsta zaščite pred krajo v trgovini. Verjetno pa obstaja kakšen program, da ga kasneje lahko odkleneš.

tacko

Zelenc'
6. jun 2008
12
0
1
prijatelj nabavil nüvi 200w, priklopil na računalnik, posodobil softver in naložil POi radarje naenkrat začne ekran utripati, izklopim kabel ponovno vklopim usb kabel nič, odklopim stisnem reset priklopim nazaj in mi napiše System softwarre missing. Žal nüvija računalnik ne zazna oz. sliši se ton kot da je nüvi priključen vendar ko stisnem moj računalnik ga ni, ali kdo ve kako bi zadevo uspsobil.
Hvala za odgovor.

Nazadnje urejeno:

SimpleFix

Zelenc'
17. jun 2008
11
0
1
Imam še eno vprašanje, ki sicer ne spada pod velik problem, ampak da ne odpiram nove teme... No stvar je taka, da ko pogledam pod priljubljene in mi kaže oddaljenost do različnih mest, prikazuje narobe. Npr relacijo maribor - ptuj mi prikaže 16 km oddaljenosti. Če pa izberem tisto mesto pa prikaže pravilno cca 22 km. Kaj bi bilo to?

lp

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Razlika je mogoče zaradi različne nastavitve preračunavanja poti - najkrajša, najhitrejša ter ostalih opcij.

LP

SimpleFix

Zelenc'
17. jun 2008
11
0
1
Ja to sem tudi sam razmišljal. Samo, ko imam vnešenega strica iz nemčije pa je za 400 km razlike kar ni mogoče.

lp

Podobne teme