Nujno...reklamacija posiljke (posta slovenije)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kot v naslovu. Gre se za odprto (?!) pošiljko z manjkajočo vsebino,ki sem jo dobil iz tujine,poslano po običajni poti. Na posti so naredili zapisnik in so hoteli poslati pošiljko z manjkajočo vsebino nazaj pošiljatelju. S tem se nisem strinjal,saj je.bila pošiljka in postnina že plačana,torej je v moji lasti.
Kaj predlagate, kako dalje ?
Tnx

erikson

Guru
25. avg 2007
22.772
6.547
113
Je bila vrednost pošiljke označena?

(2) Najvišje višine odškodnin za pošiljke v mednarodnem prometu so razvidne iz tabele.

paket - če je na pošiljki označena vrednost – višina označene vrednosti; če na pošiljki vrednost ni označena – 40 DTS po paketu + 4,50 DTS po kilogramu ali delu kilograma mase paketa

Uporabnik ima v primeru izgube, kraje, poškodbe ali izropanja navedenih pošiljk tudi pravico do povrnitve cene, plačane za izvedeno storitev.

Kadar vsebina poškodovane pošiljke ni v celoti poškodovana, se odškodnina izplača v višini škode, ki se nanaša na poškodovani del pošiljke.

Za leto 2012 je veljavni tečaj: 1 EUR = 0,88689 DTS

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Gledam do sedaj poslane pošiljke....nikjer ne duha ne sluha o DTS-u
sprasujem se.gif

Torej, če ni napisano se lahko praktično obrišem pod nosom, glede na to, da je bila pošiljka relativno veliko vredna, ampak masa le te je mizerna...:?
Je še kaka pot, da iztržim pošteno odkškodnino? Nenazadnje je bila pošiljka odprta, prerezana z olfa nožem(!), kar se lepo vidi. Torej so na pošti slovenija pošteno zamočili.
Nekdo ni opravil svojega dela pošteno in sedaj naj odgovarjajo !

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Meni so na carini polomili 30 od 120-ih solarnih ploščic, pa noben ni hotel nič vedet o tem.
bonk.gif

Čeprav sem jim pokazal, kako so to naredili (kao rekosntrukcija: zapokano v stiroporu, ko je prerezal selotejp samo na eni strani in dvignu stiropor (ki je bil razdeljen na polovici debeline, ne samo pokrov), je polomu zgornjih trideset ploščic (ki so debele 0,2 mm in krhke u pm). Mi nismo, tako je prišlo. In sem moral naročit še dodatne plošče, ker polomljenih ni za montirat, ker tok grdo zgleda.
frown-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja itak, pride tip u bemveju sa tri zlatne ketne delat preko študenta na Cesto v Mestni log za 3€ na uro. Kaj tle komu ni jasno?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ne vem zakaj si tečnaril in prevzel paket, dokler ni v tvojih rokah je to problem pošiljatelja ponavadi...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Poštar mi je zataknil pošiljko za vrata. Takoj, ko sem jo prijel v roke, sem poklical pošto in se najavil.

Kdo jo je prerezal, ali centrala pošte, krajevna pošta ali pa poštar...me NE zanima! To naj oni raziskujejo.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Samo pyzdumater, a ne morejo v sortirnici vseh delovnih mest pokriti s kamerami + varnostni pregled ob odhodu z dela + popolna sledljivost čez čigave roke je vse šla pošiljka, preden je prišla do naslovnika? Izgleda, da ima vsak hipermarket bolje poskrbljeno za preprečevanje kraj s strani zaposlenih, kot pošta.

Lahko daš prijavo še na policijo, saj gre za 2 k.d. - kršitev tajnosti pisem in tatvino.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Poštar mi je zataknil pošiljko za vrata. Takoj, ko sem jo prijel v roke, sem poklical pošto in se najavil.

Kdo jo je prerezal, ali centrala pošte, krajevna pošta ali pa poštar...me NE zanima! To naj oni raziskujejo.
za vsak paket sem moral podpisati, da sem ga dobil
kakšen poštar kar zatakne za vrata?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
če je bila zataknjena za vrata ti je to lahko naredil tudi sosed franci
grims-1.gif

Bi lahko, vendar, pazi to. Jaz sem bil doma, ko je poštar prinesel pošiljko. Pozvonil pa ni, samo zataknil za vrata.
bonk.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Iz Amazona in od raznih kitajskih prodajalcev sem že večkrat dobil kot navadno pismo. Baterije, foto filtri, knjige, kabelčki, konektorji, ... v obloženi kuverti in kot navadno pismo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.764
9.976
113
40
MB
ampak vseeno, tudi če je navadno pismo, če ne gre v nabiralnik bi moral pustit sporočilo ne pa pustit na pragu ... ampak to prakticirajo zadnje čase, da mi ležijo na pragu paketni vredni po 100 €
bonk.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Mislim, da imam do sedaj okrog 50 nakupov samo iz ebay-a. Največkrat sem dobil pošiljko v navadni kuverti, pa so bile vrednosti tudi 50€+. In tracking number, se razume.
Nikoli težav, če je bila pošiljka uničena, mi je dealer poslal novi kos, samo sliko mu poslal po mailu.

Naša pošta....
stupid-1.gif
, oni bi pa poslali mojo robo, ki je že plačana nazaj prodajalcu. Itak da bo zavrnil, če jo je pa oddal brezmadežno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
ja samo kakšnih vrednih reči se ponavadi ne pošilja kot navadna pisma

Iz tujine je večina robe kot navadno pismo.

Le tste bolj vredne stvari, so "signed for", da se prodajalci s tem zaščitijo, ker lahko ti na paypal rečeš, da paketa nisi dobil, prodajalec pa nima dokaza in ti mora vrniti denar.

Simon, tole je premalo informacij...ne vem od koga si dobil, ne vemo koliko je stvar vredna, ne vemo kako si kupil, ne vemo če je pošiljatelj poslal kot zavarovana pošiljka...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
OK, povem lahko malo več:

- od koga sem dobil nima veze; je pa pošiljka iz UK
- stvar je vredna nekaj evrčkov, spet ne igra vloge, gre se za princip ! ( in za odškodnino seveda )
- zavarovanja nisem doplačal, pošiljka in poštnina lačana preko pay-pala