nüvi 3790T - Preusmeritve

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.023
192
63
Ali pri nas v SLO sploh delujejo tista obvestila v rubriki Promet na poti? Mislim v realnem času... V nedeljo sem šel proti gorenjski in normalno, kolona od cestninske pa do konca dela na cesti... Garmin brez opozorila, razen da je pač delo na cesti. Ko pa sem se vračal, mi je predlagal nadomestno pot, ki sem jo tudi uporabil in se tako izognil gužvi.
Pa menda imam vse prav nastavljeno, ampak zgleda da pri nas to še ne deluje, tako kot v tujini... Snecer bo vedel več o tem...

Nazadnje uredil moderator:

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Po mojih izkušnjah TMC lepo deluje z Adria Route, z CNE pa nikakor ne - vsaj v SLO, za Evropo ne vem, ker ga še nisem preizkušal.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Tudi z AR ne deluje vedno. Sem šel v petek na Jesenice, pa ni bilo enega opozorila, navkljub par gužvic. Je pa res, da niso to bile kilometrske kolone.
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kako, da ne deluje z CNE. Meni je na 765-ki javilo zastoj na cestninski postaji Lom cca. 10min, res pa je, da me ni izognilo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.023
192
63
Aha, v tem je torej problem... Jaz imam vklopljeno CNENT karto, čeprav imam inštalirano tudi AR... No pa kljub CNENT je za nazaj javilo zastoj, čeprav ne avtomatsko.... sem moral sam pogledati promet na poti, in takrat je bila prikazana nova rubrika za preusmeritve...
A če bi imel vklopljeno AR, se to avtomatsko aktivira, mislim da ti zapiska kot opozorilo?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Enkrat samo sem doživel, ikona se obarva drugače, potem pa klikneš in vidiš vzrok. Res pa je, da obvoza takrat nisem mogel uporabit, tako da ne vem ali ga potrdi avtomatsko ali ga moraš sam. Se pa po Sloveniji vedno vozim z AR.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.023
192
63
Ja ponavadi če ni problemov na cesti, je ikona zelena... če pa zazna zastoj, pa se obarva rumeno ali rdeče... in ko pritisneš imaš ponujeno možnost druge poti. No meni se je to zdaj zgodilo drugič, res pa je da večinoma uporabljam CN...