Nüvi 2597LMT težave

fatalist

Pripravnik
15. maj 2008
177
7
18
Imam težavo z omenjeno napravo-Nüvi 2597LMT
Po nakupu sem napravo registriral na My Garmin ter v Garmin Expres nadgradil karto.Včeraj sem garmina priključil na komp,Garmin Expres se ni zagnal samodejno.Garmin se je vključil in pokazal ikono za polnjenje a se po minuti sam vključi.Bral sem o priključnih kablih-sam sem uporabil priloženi original.Na My Garmin naprave tudi ne vidim.Ima kdo kakšno idejo v čem je problem.
Hvala za odgovore
Zoran

Nazadnje urejeno:

fatalist

Pripravnik
15. maj 2008
177
7
18
Na svojem kompu sem probal usb priključke tako spredaj kot tudi zadaj a zadeva ne deluje.Deinstaliral sem vse v vezi garmina in naložil na novo.Zadeva vseeno noče delovat.Zdaj sem se obesil na ženin prenosnik in zadevo registriral.Zanimivo da mi ni težil okoli instalacije Garmin Express in sem vse nadgradnje opravil kar na strani my garmin.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za posodobitev naprave ti ponudi webupdater, le če prenašaš karte ti avtomatsko vsili Garmin Express.
Večkrat pa se zgodi, da Garmin express ne vidi naprave, če nimaš pod MTP settings nastavljeno na mass storage.

Kako se prikažejo skrite mape in nastavi MTP settings pa najdeš tukaj Wiki

fatalist

Pripravnik
15. maj 2008
177
7
18
Popotnik najlepša hvala-sedaj ko sem nastavil MPT mi tudi moj stacionarni računalnik spozna garmina ter kartico kot zunanji disk.Tole sedaj je pa super zadeva.Z veseljem bom deinstaliral še tale neumni Garmin Express saj sem gor dal Webupdater.Imam pa še eno vprašanje.Kar nekajkrat sem se v zadnjih 14 dnevih peljal na relaciji Šoštanj - Dolenjske Toplice prek Ljubljane pa mi je samo prvič Line asistent pokazal na kateri pas se naj razvrstim-torej prikaz table,ki je ident tisti ki stoji ob cesti.Pri drugi vožnji po isti trasi mi je zgoraj levo samo pokazal število pasov ter belo obarval pravega.Sprašujem zakaj vsakič ne pokaže slike.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če si imel isto pot bi ti moralo prikazat JCV.

Greva takole, da bo lažje ugotovit kje leži problem.

1.) Imaš naloženo samo CN ali še morda AR ali kako drugo karto?
2.) si za tistim, ko ti je prikazalo JCV posodobil karte na novejšo verzijo?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
AR ne prikazuje JCV, če pa uporabljaš CN za po Sloveniji pa preveri, če imaš vklopljen samo CN.

Torej, greš pod nastavitve/zemljevidi/moji zemljevidi/ in preveri, da ni slučajno AR aktivna.
Če vidiš tam, da imaš pri vseh kartah kljukice, potem zraven AdriaRoute izbriši kljukico in ti bo JCV s karto CN zopet deloval na tej relaciji, ki si jo prej omenil.

Namreč, če imaš naenkrat aktivno karto CN in AR potem JCV s karto CN ne deluje.

p.s.
Ker večina pusti nuvija na stand by in če tudi ti imaš takole, potem ko boš izbrisal kljukico pri AR, napravo ponovno zaženi, da si da nuvi v predpomnilnik CN karto.

fatalist

Pripravnik
15. maj 2008
177
7
18
ok-imel sem samo CN vključen bom pa vsekakor probal po tvojem navodilu.Upam,da bo zadeva uspešna.Povej je še kaj takega kar bi se dalo izboljšat na tej mašini.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zaenkrat se na teh 2013 modelih ne da nič izboljševat saj je FW še dokaj novi, kakšne dodatne funkcije za določene modele iz te serije naknadno dodajajo in takrat se da vklaplajt.
Upajmo, da bo v prihodnjih FW kaj dodanega
wink-1.gif

fatalist

Pripravnik
15. maj 2008
177
7
18
Še enkrat najlepša hvala za trud in inštrukcije.Ko boš kje v Šaleški dolini ali njeni okolici pa se javi na pivo ali dva