Npr. Iphone v UK, potek v Slo

B81

22. jul 2007
37.602
10.898
113
Zdravo

Kako že gre ta stvar? Kdaj se plača carina in komu za npr. Iphone, ko se je kupoval v US za v UK in potem k nam?

Hvala

B81

22. jul 2007
37.602
10.898
113
To je ja. Iskal sem podatek o tem, kako je s carino, če je bila vključena v ceno ali ne in kdaj se je plačala.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ja, ampak izdelek pride iz US v UK, tam ga naprej v Slovenijo pošljejo. Zato ga zanima, kako in kje se to carini ...

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
izdelek pride iz kitajske
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce ga prodaja UK spletna stacuna, je cisto vseeno, od kod pride... Za kupca je roba poslana iz UK in ustrezno obdavcena in ocarinjena... Sicer pa, kot je napisano, ponavadi pride direktno iz tovarne na kitajskem, carini se na Nizozemskem... In potem dostavi na UK naslov... Dostava do UK naslova je brez stroskov postnine... In za carinjenje poskrbi Apple.

Od tam dalje pa je postnina odvisna od ponudnika... Lahko je recimo borderlinx.com ali izanglije.com... Za druge ne vem, ce obstajajo za posiljke iz Uk... Lahko pa kaksen znanec, ki zivi v UK ali pa ima naslov tam... In ti ga potem prinese ali poslje po posti...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
In zakaj bi to pocel? Ce pa z registracijo na borderlinx.com dobis UK in U$ naslov... In ti dostavijo na domaci naslov.... Iz UK ne placas davka in carinskih dajatev, ker je v EU... Iz U$ pa placas stroske carinjenja in DDV direktno borderlinxu... Dostavljeno dobis isto domov... Za oboje je na borderlinxovi strani na voljo kalkulator, s katerim si lahko izracuna priblizne stroske...

Iz U$ Apple Store-a niti ne mores narociti na UK naslov...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nemogoče. Apple Store ne pošilja v tujino.Vidva sta malo pomešala zadeve.Iphoni pridejo iz kitajske v apple trgovine, le te pa pošiljajo le v domači državi.Zato pa je borderlinx, da namesto tebe sprejme paket v domači državi, pol pa ti ga pač pošlje, kamorkoli želiš.Anglija je pač fajn, ker takoj dobijo iphone, so razmeroma ugodne cene, bolj mednarodno zgleda...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
In zakaj bi to pocel? Ce pa z registracijo na borderlinx.com dobis UK in U$ naslov... In ti dostavijo na domaci naslov.... Iz UK ne placas davka in carinskih dajatev, ker je v EU... Iz U$ pa placas stroske carinjenja in DDV direktno borderlinxu... Dostavljeno dobis isto domov... Za oboje je na borderlinxovi strani na voljo kalkulator, s katerim si lahko izracuna priblizne stroske...

Iz U$ Apple Store-a niti ne mores narociti na UK naslov...

Mene sprašuješ?
confused-1.gif

Jaz sem samo obrazložil njegovo vprašanje, ker ga očitno niste razumeli.

B81

22. jul 2007
37.602
10.898
113
Tako sem mislil ja.

Sam bi sicer vzel drugo zadevo.
trgovina v USA pošilja v Nemčijo in UK, kam se moram obrnit, da bo potem iz npr. UK prišlo do mene in komu in kdaj bom plačal carino.
Gre za trošarinski izdelek.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tako sem mislil ja.

Sam bi sicer vzel drugo zadevo.
trgovina v USA pošilja v Nemčijo in UK, kam se moram obrnit, da bo potem iz npr. UK prišlo do mene in komu in kdaj bom plačal carino.
Gre za trošarinski izdelek.

To pomoje ne bo slo... Trgovina verjetno posilja tudi v USA... zato lahko uporabis borderlinxov US naslov ... (ali pa kaksen drug servis... v US jih je vec ... Vpost ali pa poglej recimo tukaj >> http://www.moreofit.com/similar-to/www.borderlinx.com/Top_10_Sites_Like_Borderlinx/

Calculator na http://www.borderlinx.com/tcc/ priblizno izracuna vse stroske (posilanjenje, carinjenje,... )

B81

22. jul 2007
37.602
10.898
113
Hvala, sem videl kalkulator, žal ni noter sekcije Food/Drinks na izbiro
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dej ne doma ne govori okoli, da bi rad alkohol naročil iz Amerike, da te ne bodo (upravičeno) stepli ko mačka.
10.gif

Štajerec bo pijačo iz amerike naročal, kje si še to videl, mate ja dovolj dobre kapljice. Jaz se v Mariboru še uniona ne upam naročit.
tongue-1.gif