Noži

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Zakaj pa ne bi kaj od Kyocere (keramičnega)? :) Ima kdo, je res vreden od cca. 70-300€ komad?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Za prodajalca, sicer se pa dobijo kvalitetni noži keramični že za 1/3 njihove cene, pa četudi so 10% slabši, kar bi sicer težko rekel je to to !

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Za prodajalca, sicer se pa dobijo kvalitetni noži keramični že za 1/3 njihove cene, pa četudi so 10% slabši, kar bi sicer težko rekel je to to !

Daš kak link?

malakuharca

Zelenc'
7. sep 2011
5
0
1
Živjo,

sem nova na tem forumu, upam, da me boste lepo sprejeli
smile-1.gif

Jaz sem zelo zadovoljna z GÜDE noži. Solingen, prodajajo jih tudi pri nas (spletna trgovina).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz sem pred skoraj letom kupil tale nož v ikeji:

klik

in moram rečt, da sem izjemno zadovoljen še danes. Poleg tega, sem kupil tudi tisti njihov keramični "štrajher", in ga vsake toliko parkrat potegnem po vsaki strani, pa je še vedno oster kot prvi dan.

Mam pa namen nekoč tega sprobat, ker ga vedno gledam ko sem gor
grin1.gif
klik, samo malo drag mi je

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:

Daš kak link?

http://s.dealextreme.com/searc...=-ProductRating

Tega ta tretjega za 13, 40 USD imam v lasti kak teden, kupil sem ga pa mesec nazaj in moram reči, da sem tako zadovoljen, da sem še enega naročil !

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
A je pri keramičnih nožih potrebno na kaj paziti? Še nikoli ga nisem imel, zato absolutno nimam izkušenj z njimi.
So kakšne posebnosti pri vzrževanju? Se česa ne sme rezati?

Hvala

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
moraš paziti, da ne pade na tla
kosti in vse kar je trdega, ker so krhki
za vzdrževanje ti pa ne preostane drugega kot diamantni brus oz. mojster

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Pranje brez žajfe in hladna voda, tko k pr usakmu drugmu nožu.
Babi ga ne smeš dat u roke, izogibaj se trdih stvari kot so kost, kamen.....

Drgač, pa če je kvaliteten, samo hrabro reži dok se ne raspadne
smile-1.gif

lp D

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Tudi sam sem pred letom kupil nože v Ikei (tiste malo dražje) in so res super. Keramična sem imel 2 pa sta oba pokojna po cca. 2 letih uporabe
redface-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
n hladna voda,

Tudi "hladna voda" je pri pranju nožev zgolj mit in fama. Kdor je vsaj nekaj slišal o toplotni obdelavi jekla mu je jasno, da se do 150 stopinj celzija z jeklom ne dogaja popolnoma nič, pa še potem se šele po doooolgem času kaj malega zgodi (trdota se malenkost zmanjša, ampak ta postopek je bil v fabrki že opravljen).

Pranje v pomivalnem stroju je zaradi agresivnih praškov po moje za nož slaba stvar, medtem ko pranje na roke z vodo, v katero še lahko roko potopiš, brez da bi moral potem it na urgenco, ni za nož popolnoma nič slabega.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
10 let pranja v stroju ni pustilo posledic na WMF nožu, star nož je pran že skoraj 30 let v stroju, zadnja leta je ostrina bolj švoh, ampak tudi v štartu leta 76 ni bil ravno vrhunec od noža, pač del servisa.
Če se posledice praška za strojno pranje kažejo po 25 letih, noža ne bom 25 let pral na roke, ampak po 25 letih kupil novega
smile-1.gif