Noži iz dealextreme ali kje drugje

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Groupbuy?
cheer.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
se ne splača, ker je free shiping, če pa je več kot 20 (ali nekaj takega)€ pa je carina

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Hmm, glede carine ne vem, če gre nož skozi ali ne. Carina se plača nad 25€ (če se ni že kaj spet spremenilo).
Sem pa trikrat na tej strani naročil in enkrat enega izdelka ni bilo vmes, enkrat sem dobil pa pokvarjeno zadevo (nekaj na solarne celice). In kljub večkratnemu pisanju, da naj nekaj ukrenejo glede tega, ni bilo nobenega odgovora. Niti na disput preko Pay Pal-a se ni nihče javil. Ignoranca na višku torej.
Raje po eBayu malo pobrskaj - pa še ponavadi je ceneje kot dealextreme.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Nad 22€ s poštnino vred se obračuna 20 % DDV. Res je, da pogosto tolerirajo tudi nekoliko višje vrednosti. Če je vrednost blaga + poštnine + davka nad 150€ pa se zaračuna še carina. Za kuhinjske nože ne bi smelo biti težav na carini, saj je to zgolj kuhinjski pribor.
Se pa strinjam, da je ebay 100x boljša izbira kot dealextreme in podobni Pri dealextreme se pogosto zakompkicira ali pride do velikih zamud in potem so komplikacije. Na ebayu imaš večinoma enake (in boljše) izdelke, poogosto tudi ceneje, sploh če dobiš izdelek na dražbi. Glede nožev... če dodaš še par dolarjev, lahko dobiš že kako "firmo".

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Nad 22€ s poštnino vred se obračuna 20 % DDV. Res je, da pogosto tolerirajo tudi nekoliko višje vrednosti. Če je vrednost blaga + poštnine + davka nad 150€ pa se zaračuna še carina. Za kuhinjske nože ne bi smelo biti težav na carini, saj je to zgolj kuhinjski pribor.
Se pa strinjam, da je ebay 100x boljša izbira kot dealextreme in podobni Pri dealextreme se pogosto zakompkicira ali pride do velikih zamud in potem so komplikacije. Na ebayu imaš večinoma enake (in boljše) izdelke, poogosto tudi ceneje, sploh če dobiš izdelek na dražbi. Glede nožev... če dodaš še par dolarjev, lahko dobiš že kako "firmo".

Hvala za razlago. So mi nekajkrat spustili potem menda skozi paket, ker je bil okol 25€. :)

(komur se da brati, drugi preskočite) :)
Aja, slabo leto nazaj so mi naši vrli cariniki poslali navigacijo nazaj v ZDA (vrednost 130€), ker ni imela CE oznake oz. nalepke. Trgovec do danes še ni dobil paketa - poslano je bilo pa iz carine navadno in ne priporočeno pošto. Tako, da niti menda ne morejo dokazat, da so res odposlali. Banda, nimam drugih besed. Sem javil na SOLVIT in ZPS ampak je bila carina ´močnejša´, čeprav so se oboji zavzeli za primer.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Jest sem naročil že ene par keramičnih nožev iz dealextrema. En je sicer prišel zlomljen, ker sem poleg njega naročil še nekaj drugega in se je na tem zlomil. So mi pa na DX dali nadomestilo, sicer malo manj od vrednosti noža. Vse kar sem naredil je da sem tja poslal fotko zlomljenega noža in pa fotko kuverte na kateri se je videl datum prejema pošte. Sem pa opazil, da pri nas doma ta nož uporabljamo zelo redno in je med bolj rabljenimi.
Če ti ni problem čakati mesec dni in če naročiš samo nož, potem ni problema.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.407
488
83
::1/128
Bodite pozorni na teh 22€, lahko seveda spustijo tudi več čez, ampak sem bil enkrat prepričan, da je meja za plačilo davka 25€ in sem pač naročil skupaj za cca. 23/24€. Če bi prej vedel oz. se spomnil, da je 22€, bi naročil stvari posebaj, tako pa sem lepo na tistih 23€(nevem več točno ampak manj kot 25€) plačal 20% davka + 5€ stroškov, tako da je bilo dodatnih stroškov praktično več kot 40%.

sad

Guru
24. avg 2007
21.249
9.879
113
Če je pod 22 EUR boš šel čez brez plačila davščin. Če si pa vprašal zato, ker je nož pa izkušnje iz prve roke. Naročil pravi lovski nož za kolega dolžine cca. 40cm. Nobenih komplikacij, razen seveda davščin.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
dejansko sprašujem zaradi tega ker je nož, morda bi naročil še kakega "specialnega" samo sem se bal, da ne bo šlo čez

tisti, ki svetujete ebay - za stvari, ki stanejo tako malo, še nikjer nisem našel worldwide free shiping in potem si hitro s poštnino vred nad 22€

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
res je, iz anglije in nemčije pa so bojda kr visoke stopnje carine
sprasujem se.gif

res je, anglija in nemčija ponavadi po cenah kar hudo konkurirata kitajcem, pa še brez poštnine vse pošiljajo...

kaktus

Zelenc'
31. avg 2010
5
0
1
Si pa en bebo!!
bonk.gif
A misliš, da pošilja carina?
carina da le nalog pošti,da vrne pošiljko, ker uvoz ni dovoljen s strani TIRS-a,,Vsa manipulacija je v domeni pošte
467716-post_slo.gif

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik kaktus pravi:
Si pa en bebo!!
bonk.gif
A misliš, da pošilja carina?
carina da le nalog pošti,da vrne pošiljko, ker uvoz ni dovoljen s strani TIRS-a,,Vsa manipulacija je v domeni pošte
467716-post_slo.gif

Dobro vem, da ne posilja carina. Posilja pa carinska posta, kar mi je pa isto. Dejstvo je, da so mi navigacijo zapravili, oz.vsaj moznost vrnitve kupnine, kar so mi na zps in solvitu tudi potrdili.

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
naročil sem en snemalnik iz kitajske, sicer je ena leva firma, veliko sem slišal da so že dostim zaplenil, samo če je leva firma ti ne morjo zalenit, bil je 45dolarjev, koliko davka bom moral plačat

lp

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
aviator...kaj sprašuješ bedarije...davek je 20%....jao...

@steve, se mi je zasmilo, morem mu 510.005.436 povedat

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Bodite pozorni na teh 22€, lahko seveda spustijo tudi več čez, ampak sem bil enkrat prepričan, da je meja za plačilo davka 25€ in sem pač naročil skupaj za cca. 23/24€. Če bi prej vedel oz. se spomnil, da je 22€, bi naročil stvari posebaj, tako pa sem lepo na tistih 23€(nevem več točno ampak manj kot 25€) plačal 20% davka + 5€ stroškov, tako da je bilo dodatnih stroškov praktično več kot 40%.

Se strinjam. Na 22€ bodite pozorni. Meni niso spustili čez, ker je prišlo preračunano iz $ v € 22,04€. Zaradi 4 centov sem plačal potem še skoraj 10€ (davek, poštar, kaj vem kaj še). In pa pozor. Oni ne preračunavajo po dnevnem tečaju banke Slovenije, ampak takole:
V koledarskem mesecu se za preračun vrednosti upošteva srednji tečaj Banke Slovenije, ki velja predzadnjo sredo v preteklem mesecu in je javno objavljen na ta ali naslednji dan.
vir: http://www.carina.gov.si/si/informacije/podjetja/uvoz/carinska_vrednost/tecajne_liste