Novi Citroen C4

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
657
113
Kak se vam zdi? Men se zdi hudo lep sploh notranjost.
zmaga.gif

Več slik:
http://www.autoblog.com/photos/2011-citroen-c4-0/med/#3029923

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
A ni fajn, ker ima zadnje luči take kot kakšen audi? Knofe za šipe in špegle bi pa po desetih letih lahko tudi vsaj malo spremenili.
Šalthebl je pa kul!
Če bi imel hidravliko, bi bil pa mogoče še za mene.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No ja, notranjost je XL izvedba tiste iz DS3, zadaj je pa kot Alfa Giulietta/Opel Astra.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
657
113
Mah bmk če je čist cel skopiran, lep je zunaj in znotraj.
grin1.gif

Glede na to, da bo tudi verzija s hibridnim pogonom bo aktualna tudi 3k€ eko subvencija.
wink-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Se strinjam, je čista kopija C5 brez riti
rolleyes-1.gif

Sicer pa : če bi na cesti srečal nov avto recimo razreda golf brez oznak bi lahko bil že kar problem določiti, kateri znamki pripada.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.128
10.992
113
kod Džej-Zija
Ne gre samo za Golfov razred. Zadnjič sem srečal Insignio karavan in sem bil prepričan, da je C5, ker imata praktično enaka zadka. Audiji pa tudi od teh dveh ne odstopajo veliko.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Vedno v vseh avtmobilih najdete samo "kopije" drugih.

Jah logično da si bodo vsi avtomobili podobni, to se pač danes prodaja in ne moreš naredit obliko čisto drugih linij - s tem namreč tvegaš slabo prodajo.

Glede na to da so prednje linije vse zaokrožene, tudi luči ne moreš dat gor več štirioglatih, ampak so si vse podobne več ali manj, glede na zaokrožen prednji del, zadnji ne more biti glih škatlast, torej so linije spet temu primerne prav tako luči in seveda spet podobne med sabo.

Drugače pa so se začeli posluževati zaokroženih prednjih linij pred nekaj leti, med drugim zaradi varnosti pešcev, po drugi strani pa tudi dobro izgleda in je zdaj pač moderno.

Dotični avto bo kmalu zunaj, meni osebno je lep tako kot vsak nov Citroen, ki pride ven. Lahko rečem, da imajo tako novi C3, kot C5, Berlingo, C4 itd. v notranjosti prijetne in kvalitetne materialne, vsaj meni osebno ne dajejo občutka plastičnosti, če pa odšteješ malo več pa ponavadi pri njih dobiš že panoramsko steklo, športne sedeže ki so zelo dobri in polno druge dodatne opreme, ki je v avtu dobrodošla, tako zunaj kot notri.

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
.......
Dotični avto bo kmalu zunaj, meni osebno je lep tako kot vsak nov Citroen, ki pride ven. Lahko rečem, da imajo tako novi C3, kot C5, Berlingo, C4 itd. v notranjosti prijetne in kvalitetne materialne, vsaj meni osebno ne dajejo občutka plastičnosti, če pa odšteješ malo več pa ponavadi pri njih dobiš že panoramsko steklo, športne sedeže ki so zelo dobri in polno druge dodatne opreme, ki je v avtu dobrodošla, tako zunaj kot notri.

Končno en normalen odgovor. 5
star.gif
zate.
Tudi meni izgleda super, tako kot večina Citroenov zadnjih let. Z uvedbo serije DS so se v celoti spravili še na nekoliko kvalitetnejšo raven, kar tudi ni slabo.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
.......

Končno en normalen odgovor. 5
star.gif
zate.
Tudi meni izgleda super, tako kot večina Citroenov zadnjih let. Z uvedbo serije DS so se v celoti spravili še na nekoliko kvalitetnejšo raven, kar tudi ni slabo.

Hvala.
Linijo DS bodo mislim da naredili pri vseh modelih in naj bi veljala za prestižno znamko Citroena.
DS3 recimo je primerljiv z Minijem in pa Alfo Mito, moram rečt da je DS3 res vrhunsko izdelan do zadnjega detajla, je pa res, da ta švohnejša različica, torej 120KM ni nekaj poskočna, tako da 150KM kar mora bit (1.6 turbo).
1.6 motor v Citroenih je BMW-jev.
Cene pa ima Citroen tudi zelo solidne in je zelo konkurenčen avto.
Komaj čakam da vidim novega C4
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa saj ni samo v tem citroenu.
Dejansko se niti več ne ve kdo ima kakšen motor, večinoma jih tudi skupaj razvijajo itd.

V preteklosti pa tudi, ampak tisto so bile izjeme npr. model SM, Maseratijev motor.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ja, res je.

Večinoma spadajo motorji pod koncerne in to je to.

Bom povedala kakšen je novi C4, ko ga dobiva.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
1.6 turbo s 156KM je v novem DStri kar malo podhranjen. Ali je avto tezak ali sem pa razvajen 1.4tjet FIAT motorjev, ker MITO bolj konkretno vleče in motor komaj čaka, da ga zvrtis do blokade. 1750tbi je pa ze cista erotika
tongue-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
1.6 motor v Citroenih je BMW-jev.

Ne piši polresnic. Ta motor sta v navezi razvila BMW in PSA, tako da niti približno ni BMWjev.

BMW je zadolžen za razvoj manjših motorjev, do 120KM, PSA pa za proizvodnjo. Motorji so v nekaterih Peugeotih, Citroenih in Miniju.

LP

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Maci, drži se raje stvari, ki jih poznaš. "Prince" motorje sta razvila BMW in PSA v NAVEZI. Ti motorji imajo veliko skupnega s starejšimi PSA motorji, seveda pa je tudi BMW dodal svoje tehnologije. Nikakor pa ni nihče v solu tukaj, še najmanj pa BMW. To kar praviš ti, je isto, kot če bi nekdo napisal, da ima Mini PSA-jev motor.