nova zelandija

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tole me je pa presenetilo

Posestvo na Severnem otoku je kupil še pred prepovedjo prodaje stanovanj in posestev tujcem na Novi Zelandiji, ki jo je uvedla vlada premierke Jacinde Ardern.

država, ki išče delovno silo, jo na veliko uvaža je sprejela tako omejevalni ukrep. se gredo tam kako frakcijo sužnjelastništva ali nadrase?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Kakšno sužnjelastniško in/ali frakcija nadrase?
Si prepričan, da imaš doma dovolj tablet, da se prebiješ čez praznike? Daj raje preveri.
.
Mislim WTF.
Tvoje logika je torej: če si ne moreš/smeš kupiti nepremičnine si suženj.
Zanimivo. Bi šel to pojasnit npr kakšnim Nemcem ali Parižanom...:bonk::valjamse:

NZ je to naredila, ker so cene nepremičnin, zaradi nakupov tujcev tako podivjale, da domačini niso več mogli "normalno" do bivališč.
Kaj ni nekaj podobnega tudi v Sloveniji in se vsi čudimo, kam gredo cene nepremičnin.
NZ očitno ne vodijo (podkupljivi) idi.oti. Zato so se odločili narediti to potezo, da olajšajo življenje svojim državljanom, ki so jih na pozicije tudi izvolili in so, kot državni uslužbenci, dejansko v njihovi službi.
Ja, vem... ...miselnost zapisana v zgornjem stavku je "na ovim prostorima" nekaj nedoumljivega, kar sam lepo dokazuješ.
.
Poleg tega je NZ neodvisna in samostojna država, ki pač postavlja pravila igre, kot si jih želi.
Če ti te-ta ne odgovarjajo, tja ne hodi.
.
Si se mogoče kdaj vprašal kakšne pogoje postavljajo za tuje delavce nekatere muslimanske države.
Npr. zelo "moderen" in "skoraj evropski" Dubai?
Za delovno vizo moraš navesti veroizpoved. In ne boš verjel, ampak veroizpoved "Ateist" nekako "ne gre skozi".
Na daleč poznam kar nekaj oseb, ki so se ravno zaradi tega šle "na hitro" krstiti - menda gre pri protestantih to najhitreje -, da so potem dobile delovni vizum za Dubai.
Katar ti pa itak določi domačina, ki "odgovarja zate" in ima "na skrbi" tvoje dokumente tako, da brez njegove privolitve države ne moreš zapustiti.
Saudska Arabija.... ....sam pogooglaj.
.
In ti si obtožil Novozelandce, da se gredo sužnje-lastništvo, ker so tujim državljanom prepovedali kupovati nepremičnine.:bonk::valjamse:
Pa saj še 20 let nazaj tudi Slovenci nismo mogli kupiti nepremičnine na Hrvaškem in obratno...
.
Skuliraj se.

• Všeč mi je
Reactions: Fadil

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Kot imamo mi Ruse, imajo oni Kitajce. Domačinom dvigujejo cene nepremičnin v nebo.

Za državljane Avstralije in Singapura omejitev ne velja.

Tako kot Slovenija je tudi Nova Zelandija varna država in v primeru tretje svetovne vojne naj bi jo tam menda dobro odnesli.

Like Slovenia, self sufficient New Zealand would also be able to cope if cut off from energy resources such as oil, coal and food imports, as it gets over 50 per cent of its electricity from hydro-electric power and has a fertile landscape for growing crops. It also holds a secluded location, keeping it far from the action were a world war to break out.

safest-places-map-world-war-three-1116477.jpg

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Skuliraj se.

ti si pa razgledan. a si tut za EU volil, ki ti je vsilila odprtje nepremičninskega trga? verjetno si bil za to demokratično tvorbo v srcu raja.
pa nz vabi delavce, tako da ne vem od kje si sedaj vpletel dubai in delavce, ker to ni tema..a ja..tablet je zmankal, pa širiš obzorja. na žalost jih poznam več deset, ki v dubau lepo delajo.

mi je pa všeč, da je nz neodvisna in samostojna država. tako kot mi..od 91...

kok ma softi rad prvobranilce, ki skačejo in bevskajo, a slabo razmišljajo in povezujejo. evropa vas ima tudi rada.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
em... zakaj naj bi bila slovenija tako varna? če bi se udarili različni bloki smo mi nekje vmes.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Tega tudi jaz čisto ne razumem.
Mogoče zato, ker bi se mi itak pobili med sabo in bi naredili prostor za druge.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Odgovr je vendar čisto enostaven.

Pri nas tako zelo skrbimo za varnost, da gredo celo uglaševalci klavirjev v preiskavo in v primeru njihovega nenapovedega prestopa meje, zaradi njih zapremo avtocesto (in mejni prehod). Z nami ni šale :)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Tako zelo skrbimo za varnost da gredo uglaševalci klavirjev v dvourno preiskavo medtem pa skupina stotih ilegalcev prečka zeleno mejo zgolj malce stran :cheer: :fredi:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
hja lej... to so resne zadeve. tukaj se ne gre hecat.

ce mas kaksne info si jih dolzan prijavit pristojnim organom!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Maš kakšen dokaz, da niso šli? Glede na ferger skozi že 5 let?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
kako ze gre? dokaze naj tisti ki obtozuje!

Hočeš reči, da naj dokaže tisti, ki postavi trditev kajne?
Potem bo pa na Ferdu, da dokaže da z nami ni šale in da zelo dobro skrbimo za nezmožnost ilegalnega prehajanja meje oz. splošno varnost naše države :p

Ampak za tako debato so druge teme, tu mora biti novozelandska scena.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Hočeš reči, da naj dokaže tisti, ki postavi trditev kajne?
Potem bo pa na Ferdu, da dokaže da z nami ni šale in da zelo dobro skrbimo za nezmožnost ilegalnega prehajanja meje oz. splošno varnost naše države :p

Ampak za tako debato so druge teme, tu mora biti novozelandska scena.

ti si trdil, da je slo stotine ilegalcev mimo. ce se hecas se to pomaze s kaksnim smileyom, press ipd...

kaj je ferdo trdil se vidva zmenita.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
ti si trdil, da je slo stotine ilegalcev mimo. ce se hecas se to pomaze s kaksnim smileyom, press ipd...

kaj je ferdo trdil se vidva zmenita.

Ferdo se je pač malce pošalil, s šalo sem nadaljeval tudi sam, ti si pa zaradi svoje izjemne občutljivosti ter promigrantske pozicije zapel in še vedno zapenjaš.
Good job :zmaga: :aplauz:

S ferdom se v tem primeru nimava kaj menit dalje.

O&O kar se OFFa tiče.