Nova vrata vinil in laminat

zidarskiamater

Pripravnik
9. feb 2018
94
4
8
Zdravo, kupil sem nova notranja vrata, vinil in laminat. Sedaj sem v dilemi kako vse skup vgradit? Vinil je debel 4mm, laminat 8mm. Kaj naj najprej vgradim? Najprej vrata ali najprej eno talno oblogo ali kar obe? Na laminatni strani bom moral verjetno štok odžagat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.800
6.781
113
pri taščici
Hmm, prag "moras" imeti tocno tam kjer se vrata zaprejo, oziroma lahko je nekaj mm v notranjost, ker nekajmm lahko skriješ napako s pokrivnim vogalnikom.. Če ne bi imel praga pa daš vrata seveda.nazadnje. oziroma moraš določiti do kam bodo vrata prišla (globina praga)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.800
6.781
113
pri taščici
Ja, samo če imaš različno višino tlaka, potem je dobro da imaš razliko v višini tlaka na mestu pripire vrat ;) (prag, tesnenje (dušenje zvoka) pa te fore)
Ponavadi je sicer v liniji stene, ampak...

zidarskiamater

Pripravnik
9. feb 2018
94
4
8
Tlaki so zdaj isto visoki. Laminatna stran bo višja in vrata se odpirajo v laminatno sobo. Vem, da obstajajo prehodni profili. Mene muči kako rešit situacijo brez rezanja vrat. Domnevam, da štok na laminatni strani mora bit rezan. V nasprotnem primeru bi na vinilni strani bil v zraku.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.800
6.781
113
pri taščici
Vrata ni problem odrezati tistih par mm.

Enako tudi ne okvirja. S tem da boš okvir odrezal samo v območju laminata. Dejansko samo pokrivno letev in se tisto malenkost do pripire.