Nova trgovina - POS terminal

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Mi lahko prosim pomagate s praktičnimi nasveti glede ureditve POS terminala za majhno štacuno? Vse banke to ponujajo? Najbrž so cene različne. Grem na banko in rečem, da to rabim? Koliko časa ponavadi traja? Kakšni so stroški? Hvala. Na začetku bi imel urejeno le za bančne kartice in recimo MC.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Oglasi se na svoji banki, tam boš dobil vse podatke. Katera je tvoja banka?

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
Pa če le lahko izberi zgodbo preko internetne linije, namesto telefonske. Je avtorizacije hitrejša in strošek nižji. Sam žal vsi ne ponujajo priklopa na navaden adsl...

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Pa preveri še ne drugih bankah, ker ni obvezno da je ponudnik pos terminala enaka banka kot banka na kateri imaš odprt račun.

Hypo recimo to dela preko Paylife, kjer pa uporaba Diners in American ni mogoča (razen če se je spremenilo).

Vem, da NLB ne slovi kot vrhunska banka (sam sem račun pri njih zaprl), vendar pa sem pri njih dobil najboljše pogoje za POS terminal.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.740
53
48
Če boš imel veliko prometa oz. transakcij je POS OK. Če boš imel malo transakcij je bolj kot ne samo strošek.
10 in več EUR-ov na mesec za najemnino, vsaka transakcija minimalno 2% (BA) pri kreditnih karticah (Visa, MC, ...) še več.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Mi2 imama to urejeno pri Novi KBM. Sva dobila izmed vseh ponudnikov najugodnejšo z najnižjo provizijo... Pa urejeno je bilo vse v nekaj dneh.
Tudi njihovi pogodbeni partnerji (klik) so korektni, odzivni, kar se tiče podpore POS opreme.
Internetna povezava POS terminala pa je nuja zaradi hitrosti plačevanja s kartico. Ni primerjave s telefonsko linijo, pa še cenovno je ugodnejše, brez dodatnih stroškov, v nasprotju s telefonsko linijo.

Če si iz MB ali okolice, ima Nova KBM POS poslovanje v njihovi novi enoti nasproti občine (pri Vinagu)...

Najbolje je it od banke do banke, vzet onudbe in se potem odločit. Osnova pa ti naj bo to, da imajo POS-i možnost internetne povezave.
zmaga.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
Vem, da NLB ne slovi kot vrhunska banka (sam sem račun pri njih zaprl), vendar pa sem pri njih dobil najboljše pogoje za POS terminal.
Nasprotne so pa moje izkušnje... Neresen predstavnik, za od 0,5% - 1% točko višja provizija pri posameznih karticah kot pri NKBM ipd.

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Mi imamo avstrijskega ponudnika za POS (www.hobex.si), ki ima slovenskega zastopnika.
Zaenkrat nimamo drugega kot pohvale

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Pa imajo možnost POS-a preka internetne povezave? Na spletni strani tega nisem zasledil...

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
mam pa jest eno vprašanje ... pri pospravljanju ene trgovine sm prišel do 3h terminalov POS ... niso pač vrnil ... a se to sploh prodaja pa za kako ceno ?

lp Avi

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Verjetno ne, ker mislim, da ti jih banka da zastonj, ti pa plačuješ potem storitev, najema pos terminala ne.

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Hobex zaenkrat ima samo POS terminale.
Dobijo naslednje leto baje internet, tudi jaz čakam

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
Citat:
Uporabnik DCD pravi:

za preveriti je še www.paylife.at

cene so DOSTI nižje kot pri konkurenci... imajo IP termimale...

Po novem letu pa sporočim še kako zadeva deluje v praksi, ampak kot izgleda, bi naj bilo dobro!

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Kolikor vem, tudi najem POS terminala plačuješ cca. 11 EUR-ov na mesec.

Res je, tudi najem se plačuje. Ta tvoja cena drži za prenosne, se pravi za terminale, ki delajo preko GSM kartice, stacionarni so enkrat cenejši.

Sam nekako dvomim da se kdo zafrkava s svojim pos terminalom, v vsaki trgovini vidiš nalepko banke na terminalu.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Da si sposodim tole temo, kakšne pa imate provizije pri plačilu preko POS. Prometa preko treh posov imamo preko 100.000€ na mesec, trenutno iščem novega ponudnika.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Recimo za maestro je 2%, vendar še ni preteklo eno leto od prevzema pos terminala. Obljubljeno je, da se potem lahko pogajamo za manjšo provizijo, če bodo okej prometi.

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Recimo za maestro je 2%, vendar še ni preteklo eno leto od prevzema pos terminala. Obljubljeno je, da se potem lahko pogajamo za manjšo provizijo, če bodo okej prometi.

no konkretno je pri znesku 100eur (kar je neko povprečje za to kar smo računali) provizija pod 1%...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik DCD pravi:

za preveriti je še www.paylife.at

cene so DOSTI nižje kot pri konkurenci... imajo IP termimale...

Po novem letu pa sporočim še kako zadeva deluje v praksi, ampak kot izgleda, bi naj bilo dobro!

Koliko je to dosti nižje ter kakšen je support?

Cyber

Zelenc'
9. mar 2010
16
0
1
Priporočam Paylife. Za fizično in spletno prodajo. Tudi Banka Koper je za preveriti, saj so med bolj razvitimi pri tej ponudbi.