nova strešna okna velux

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
pri izdelavi mansarde sem v strahu pred pretemnimi sobami naročil tri velux okna, ko vse skupaj počasi gre proti beli se je izkazalo da tri sobe svetlobno sploh niso problematične in montaža nebi imela smisla

Strešno okno GGU 0070 MK08 ( 78*140 )
Zunanja obroba za okno EDW 0000 MK08
Izolacijski vgradni set BDX MK08
Kombinacija siesta in zunanjega senčila DOP 1085 MK08

točen pregled produktov na povezavi
http://www.e-velux.si/order/edit/id/new?s=38&s1=4&s63=560&s3=86&s38=403
skupaj z manjšim davkom pride pri veluxu 724eur
prodam za 670EUR

lp
damijan

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Strešna okna niso nikoli odveč. Kar malo premisli, pa počakaj na kakšen temačni dan. Še zmeraj jih lahko zasenčiš. imajo pa tudi druge funkcije, ne samo svetlobo-zračenje, pogled skozi.
wink-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Enega ali vse tri za to ceno? Enega dobiš pri konkurenci za cca 500, imam predračun. Če so vsi trije me pa zanima.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
cena je za eno strešno okno in če govoriva o ceni za samo okno je 450EUR ostalih 220EUR je v opremi
če dobiš za 500EUR vse kar je tukaj v kompletu pa le pojdi in kupi ker imaš zelo dobro ponudbo jaz jo na žalost nisem imel... seveda če govoriva o veluxu - fakro in podobni so cenejši ravno tako velux leseno strešno okno

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Fakro kompletno plastičen v kompletu z montažo in davkom je cca. 500, zato sem vprašal. Imam pa za ceno nakupa novega kot si napisal enako ponudbo z montažo vred. Ampak bom dal Fakro, ker dvomim v vrednost razlike v ceni 250 po kosu ( pri treh kosih je tretji zastonj z montažo vred glede na Velux - vsaj za moje potrebe to odtehta, mogoče kdo drug drugače razmišlja).
Uspešno prodajo želim.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
Monterji pravijo sledece fakro glede na samo izdelavo sploh ni za veluxom in mu na tem nivoju konkurira povsem na nivoju, razlika se pojavi ko gre kaj narobe... Fakro poprodajnih aktivnosti prakticno ne pozna medtem ko velux tukaj pokaze zakaj je nekaj drazji. Iz tega razloga sem se potem odlocil za velux.

Ce v enem tednu ne prodam jih bom kar namontiral ker bodo zakljucevali mansardo s knaufom.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Prav imaš. Če jih že imaš in preurejaš je smiselna tudi montaža, če jih ne prodaš. Nekaj več svetlobe pa tudi ne škodi.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Se tudi jaz strinjam, svetlobe ni nikoli dovolj, predlagam montažo
zmaga.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
zdej ko gledam bi namesto oken rajši dal klimo v vsako sobo, no na koncu bo zgleda oboje kar sicer ni narobe vendar euro na euro pa je 10000 več kot sem predvideval

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik netko pravi:
pri izdelavi mansarde sem v strahu pred pretemnimi sobami naročil tri velux okna, ko vse skupaj počasi gre proti beli se je izkazalo da tri sobe svetlobno sploh niso problematične in montaža nebi imela smisla

Od kdaj se pa Velux montira potem, ko je gradnja že v zaključni fazi?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ni tako neumno, saj takrat vidiš kje si. Ta strešna okna se pa itak najlažje zmonitrajo, ko je vse podeskano in krtina položena.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
pripravil sem da bi bila ena zunanja enota za 4 sobe največ dve zunanji enoti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Minusi oken:
Dež se sliši precej bolj
Pozimi ti jih pokrije sneg.
Pogostejše čiščenje kot običajnih.
Poleti večji toplotni pribitki sploh na južni in zahodni strani, pozimi večje izgube toplote.
Težko montiraš komarnike pri odprtem oknu.

A v trgovini jih pa ne vzamejo nazaj?
Najbrž boš moral ceno še malo spustiti, če boš želel da bodo šli, ker si dal 7% popusta. A 720 je redna cena v veluxu, a toliko si ti dal že s kakšnim popustom.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
redna cena z malim davkom je 724 tista cena ki sem jo napisal je cena s popustom... v vsakem primeru pa jih bo 99% krovec zmontiral ker se mi zdi da bodo popestrila mansardo, čeprav nujna pa niso tako kot je izgledalo na začetku

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Minusi oken:
Dež se sliši precej bolj
Pozimi ti jih pokrije sneg.
Pogostejše čiščenje kot običajnih.
Poleti večji toplotni pribitki sploh na južni in zahodni strani, pozimi večje izgube toplote.
Težko montiraš komarnike pri odprtem oknu.
+
ko je sneg ne moreš zračit in odpirat
če hočeš sneg spucat, dobiš še kako kepo v prostor
ko je toča, študiraš, če bi blo pametno kako deko prek vržt

glede prezračevanaj, pa upam, da imajo ta novejša že kaj bolj pameto rešeno in lahko zračiš tudi ob dežju.

men so se tolk zamerla, da bi raje imel luč 24h/dan kot strešna okna.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
1 vpršanje za imetnike strešnih oken.

Večkrat sem slišal , da je občutek hladu pod strešnim oknom, sploh če je zunaj mrzlo.
Najbolj zna biti problematično če so okna nad posteljo.
Izkušnje ?

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
imam fakro okna na južni strani pet let in ti moram kar pritrditi. Verjetno je termopan slabše toplotno izolativen. Sedaj imam treztje leto z zunanje strani folijo in je precej bolje, vendar malo zatemni prostor.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Imamo 3 strešna okna, kjer so zračniki odprti tudi ob dežju pa zaenkrat še nismo odplavali, toče še k sreči ni bilo kake konkretne, dež je lepo poslušati, gledamo jih večinoma sami zato so tudi očiščena takrat, ko se nam zdi, da se preslabo vidi ven, v snegu neuporabna, nima smisla čistiti snega iz njih.

Glede pihanja, pa težko rečem, nikoli nisem opazil, da bi bilo kaj posebej hladno, je pa res, da ne spim pod strešnim oknom in, da pozimi zračimo na druge načine. Je pa nekako logično, da se hladen zrak, ko pozimi pride skozi zračnik spusti proti tlom.

Edit: Vidim, da misliš hlad brez zračenja. Morda bi se dalo kako omejiti gibanje zraka/vpliv mraza z senčili iz notranje in zunanje strani.

Sicer pa, če bi gradil še enkrat, bi raje naredil večjo frčado, kot vgradil strešno okno. Sedaj smo naredili frčado v sredini in strešno okno v prostoru levo in desno od frčade, pa mi ta višina v stropu zelo manjka.

Nazadnje urejeno: