nova stran za zastonj pošiljanje sporočil

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
Pred nekaj dnevi sem naletel na spletno stran, ki ponuja zastonj pošiljanje sms-jev. Potrebno se je samo registrirati in že lahko pošiljate sms-e. Registrirate se lahko na hxxp://m.frengo.com. Tudi če se prijavite na stran preko mobilnega telefona, bo pošiljanje sms-a ceneje (govorim zase-mobitelov uporabnik), kot pa če bi ga poslali preko svojega mobilnega operaterja. Z brskalnikom, ki je vgrajen v mojem telefonu (n95 8gb), je bilo ob prijavi in pošiljanju sms-a prenešenih okoli 100 kb podatkov, kar znaša manj kot 2 centa za prenos GPRS podatkov, cena poslanega sms-a pa je 5 centov. Z uporabo kakšnega drugega brskalnika, ki uporablja stiskanje prenešenih podatkov (npr. OperaMini), pa se prenos podatkov glede na nokijin brskalnik, še več kot razpolovi (40 kb), tako da je cena manj kot 1 cent za poslan sms, se pravi 5x ceneje. Poskusite, ne stane vas nič
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imam na Simobilu 1000 zastonjskih SMS sporočil vsak mesec, tako da je to še vedno dražja alternativa
smile-1.gif
.

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
no zastonj ravno niso, vračunani so v ceno naročnine
smile-1.gif
zastonj je samo zrak ki ga dihaš, hehe
mogoče bo pa komu, ki nima takega naročniškega paketa kot ti prav prišlo
smile-1.gif

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Tiste na Simobilu moreš ročno tipkati na telefon. Iz računalnika gre hitreje. Ampak v tem primeru potem tisti, ki SMS dobi, ne ve točno od koga ga je dobil, razen če pozna številko ali se podpišeš... Mah, brezveze. M:Komunikator FTW!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nokia PC-Suite in lahko tipkaš preko računalnika... pa tudi druge znamke imajo podobne programe.

Ali pa QWERTY telefon.

A Komunikator še vedno deluje zgolj v Visti
wink-1.gif
?

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
pa si prebral ves droben tisk?
jih mam mal na sumu, da je neka finta nekje.

ni finte nikjer, pošiljanje sms-ov je brezplačno. obstajajo pa tudi plačljive vsebine, kot so npr. igre. na forumu, kjer sem zasledil informacijo o tej storitvi, nisem opazil nobenih negativnih komentarjev ostalih uporabnikov. očitno pa nekateri niso razumeli kaj je bistvo tega programa, ker primerjajo pošiljanje sms-ov z pošiljanjem z m-komunikatorja ali preko pc-suite
smile-1.gif

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Kje jih pa lahko pisljas z Frendo strani? Kolikor jaz vidim lahko vse samo prek telefona..Pri Buzz, moras vnesti cifro z 10 znaki.

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
prijaviš se prek mobitela (prvi url v prvem postu v tej temi) in tam imaš možnost pošiljanja, najbolje da si izbereš tak username, da bodo tisti ki jim pošlješ sms vedeli kdo jim ga je poslal.