Nova Kia Optima

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Že na voljo pri SLO prodajalcih
cheer.gif

Kia Optima 1.7 CRDI TX AT, diesel motor, 1685 ccm, 100 kW / 136 KM (to je max oprema):

KMAG

Kaj menite? Meni osebno zelo lep avto
smile-1.gif

Notranjost je kar dobro opremljena, zgleda bogato in nima poceni plastike, zunanjost pa je podobna kaki novejši limuzini.

Sprednji del mi deluje tipičen od Kie - medtem ko pa zadnji del avtomobila mi je pa v nulo dodelan
aplauz.gif

Še video, kako zgleda lepotička ponovči.
Kia Optima

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Meni je grozna, v živo izgleda totalno neskladno, kot bi jo nametali iz vseh vetrov skupaj, da teh platišč ne omenjam. Njen brat i40 je za moje pojme dosti dosti bolj skladno in manj načičkano oblikovan, čeprav, kar se tiče notranjosti pa gredo pri Kii po mojem okusu v boljši smeri.

Sicer pa ta na linku ne more biti top oprema če niti usnja nima?
confused-1.gif

B81

22. jul 2007
37.714
10.980
113
Moti me, da ksenon ne gre v ovinek ( vsaj videt ni v tistem videu) in da so ti pokrovi pranja šip ven iz karoserije, to me zelo moti pri vseh avtih, bi ja skrili to ravno z odbijačem...
Pa ne razumem, kako so postavili takšno visoko ceno. Ajde 25,26 k eur bi bilo razumljivo.

Aja pa volan je čuden.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Šmenta za 32k€ dobim že orenk Volvota, Saaba, Audija itd....morda ne čisto novega ampak kako leto recimo, se motim?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
A4 dobiš kar lepega za tak denar, sploh če se znaš malo spogajati. Sicer bi pa za 32k moja izbira bila nov Volkswagen CC.
smile-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Šmenta za 32k€ dobim že orenk Volvota, Saaba, Audija itd....morda ne čisto novega ampak kako leto recimo, se motim?

Že res, ampak tudi zgoraj našteti avti niso več to kar so bili, obliko imajo vsi bolj všečno od te Kie, ampak me skrbi, da to ne bo več tako pomemben faktor, ali pač?

Cena je sicer visoka, vendar je tudi opreme več kot jo rabiš, mogoče ji manjka kakšna zanesljivost na daljši rok, pa bi znal biti dober avto.

Konec koncev nemški test (AutoBild) postavlja optimo pred avensisa in ji napoveduje zelo svetlo prihodnost na evropskem tržišu, če se je le ne bo preveč držal njihov sloves avtov iz pred xx let (npr. kia pride).

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Že res, ampak tudi zgoraj našteti avti niso več to kar so bili, obliko imajo vsi bolj všečno od te Kie, ampak me skrbi, da to ne bo več tako pomemben faktor, ali pač?

Cena je sicer visoka, vendar je tudi opreme več kot jo rabiš, mogoče ji manjka kakšna zanesljivost na daljši rok, pa bi znal biti dober avto.

Konec koncev nemški test (AutoBild) postavlja optimo pred avensisa in ji napoveduje zelo svetlo prihodnost na evropskem tržišu, če se je le ne bo preveč držal njihov sloves avtov iz pred xx let (npr. kia pride).

Glede na to, da ponujajo 7-letno garancijo... (ne vem, če velja tudi za Optimo)

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kia pride je baje bila dobra škatla
smile-1.gif

Absolutno. Bila je majhna in grda, ampak s poskočnim motorjem in brez elektronike, ki bi se lahko pokvarila.

Je pa res, da je šlo samo za rebadgano Mazdo 121.
wink-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kia pride je baje bila dobra škatla
smile-1.gif

Ne vem no, meni je delovala kot korejski yugo. Rja jo je kar hitro zapopadla, pa ne vem točno zakaj, ali zato ker se je folku pač jebal za tak avto in ga ni nikoli pral ali pač slab pleh (pocinkana vrjetno ni bila)

B81

22. jul 2007
37.714
10.980
113
Nee, rja jo je pojedla, šlo pa je ko vrag.....tako sem slišal od bivše, ki je je vozila pred leti...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Kar se tiče poskočnega motorja v škatlici, bi pa pred kio dal marutija. Ga je mel kolega, "letel k sneta skira", na žalost pa ga je preteral in mu spustil dušo na avtocesti.