Nova fiesta z vgrajenim žarom

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Ni za verjeti no, nova fiesta se na voznikovi strani na spodnjem delu armaturke, skoraj v višini stopalk za gas, bremzo in sklopko, greje nenormalno, tudi z vklopljeno klimo ti je v noge vroče, smrdi vmes po zažgani plastiki, ko je toplo pihanje ...... na avto Šerbinek servisu pravijo da poznajo problem, ampak da je to normalno, to se greje baje katalizator?!
bonk.gif
Pa saj ni prvi avto s katalizatorjem!

Kaj naj? Avto je 3 dni star, na servisu pa izgleda nočejo ali niti ne znajo pomagati. Drug servis?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
če je avto nov.. lahko zahtevaš da ti ga zamenjajo, če ti ga nočejo popravit na uradnem servisu... sicer se pa obrni za zavod za varstvo potrošnikom in javi njim situacijo ... verjemi mi, da boste skupaj rešili težavo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Ni moj, jaz bi itak popizdil na servisu da mi pride s tako ven. Pyzdo, plačaš 13 jurjev za mini avto, pol pa se greje kot v kotlovnici
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Preveri če se ostale tudi grejejo ane?
Če se, potem kaj dosti nemoreš narediti, edino da v lastni režiji dodatno izoliras katalizator če je to res krivec.
Seveda z utrezno negorljivo zascito.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Peljal sem testno, sicer z močnejšim motorjem in Titanium opremo (ta je trend), pa ne več kot kakih 10-15 km, pa se ni nič grela. Ta se je pa grela odkar je iz salona na cesto zapeljala, je bilo po 2 km že opaženo gretje.

Nič ne bomo mi naknadno pocali po novem avtu, še najmanj pa sami plačevali za to, se bo kar zamenjava zahtevala če ne bodo znali rešiti na servisu.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Jaz bi mel z veseljem avto z vgrajenim žarom. Instant piknik, samo na travi parkiraš. Če ga boš nazaj peljal ti bodo še dodatno opremo zaračunal.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
me ima da bi izmeril, je pa kar precej vroca plastika,kovina za njo pa da se opeces. Neka plastika smrdi, samo ne vem katera, ta zunaj je res vroca, ampak nic deformirana, vsaj videti ni.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Kolikor sem bral po netu je to dosti pogosta napaka na fiestah in sicer crknjen ventil grelca (heater valve). Del naj bi bil okoli 30€, ampak če ima avto garancijo ti ga morjo itak zamenjat.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
hvala za namig, sem malo poiskal tudi sam,ampak mislim da to ni to, ne vem ce smo se razumeli... Klima lepo dela, tudi sama ventilacija lepo hladno piha, ampak konstantno ti je v noge vroce ker seva vrocina tam ve iz armaturke, ce piha hladno se malo manj greje, ampak se vedno je kar fajn toplo. Kolk berem pa so znaki okvarjenega heater valva da piha samo vroce iz ventilacije.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Sej je vseeno. Gre za avto, ki je bil dead on arrival. In kar je najslabše, nimajo pojma o odpravi napake. Po mojem je zrelo za menjavo avtomobila in 5 let zastojn servisov v zameno za stroške ponovne registracije ter jajcanj in razočaranja, da se kaj takega dogaja pri povsem novem avtu.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
jest bi tud zahteval zamenjavo!

kaj pa če je kakšna električna napaka, in se kej pregreva? in če smrdi po stopljeni plastiki, bi bile lahko žice... matr, s takim avtom se ni za vozit! enkrat se ti bo res vnel!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Sej je vseeno. Gre za avto, ki je bil dead on arrival. In kar je najslabše, nimajo pojma o odpravi napake. Po mojem je zrelo za menjavo avtomobila in 5 let zastojn servisov v zameno za stroške ponovne registracije ter jajcanj in razočaranja, da se kaj takega dogaja pri povsem novem avtu.

Ja to bi blo fer, ampak max kaj boš dobil je mogoče 1 đabe servis, če se res dobro zmeniš.

Pred leti ko je ven prišel tanov model določene znamke (nebom o firmah, ker nočem da se tema sprerase v super kregarijo),
recimo da je bla to Škoda superb, nova, je oče drug dan po nakupu odšel v LJ, in obstal v trojanah.
shocked-1.gif
Edino kaj je bilo takrat
dobro, je bilo to, da je v roku dobre ure imel nadomesten avto (recimo škodo oktavijo) tako da je lahko nadaljeval vožnjo,
brez "Superba" pa je nato bil še nadaljne 3 tedne, ko so ga vrnili pa je avto zdržal dober teden, se je vračal iz Dunaja, pa sta
na meji obstala. Spet ista diagnoza z elektroniko in še čem. Nato dobil drug nov avto, iste opreme, iste barve, pa je stari hud pogajalec,
pa druga razen opravičila ni dobil, niti enega đabe servisa. Pa se jim je zagrozilo, da nikoli več nebo kupil tam avta (je že doslej 3)
ni zaleglo, opravičilo in ; "hvala za razumevanje" in ti zaprejo vrata pred nosom.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

kaj pa če je kakšna električna napaka, in se kej pregreva? in če smrdi po stopljeni plastiki, bi bile lahko žice... matr, s takim avtom se ni za vozit! enkrat se ti bo res vnel!

Vem to! Pri Šerbineku so pa rekli da je to čisto normalno
bonk.gif
Še na avto Filipič se ga bo zapeljalo, pa uvoznika poklicalo, če ne bo od teh nič pametnega rečeno pa naj kar imajo taki avto.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Vem to! Pri Šerbineku so pa rekli da je to čisto normalno
bonk.gif
Še na avto Filipič se ga bo zapeljalo, pa uvoznika poklicalo, če ne bo od teh nič pametnega rečeno pa naj kar imajo taki avto.

Teh Fiestic je prodanih že prek 250.000. Avtek ni slab a kar ti serviser bluzi je enostavno BULLSHIT!
Na koncu koncev, je avto NOV z garancijo in Šerbinek ni edini serviser
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
No, danes smo dobili nek kulturen odgovor. Tisti ki je zadnjič napizdoval je pa bil celo vodja
bonk.gif
danes je navaden serviser lepo povedal da je že prišlo nekaj strank v zvezi s tem, javljeno je bilo tudi generalnemu uvozniku za napako, ampak da čakajo na navodila kako popravit. pa seveda bo pod garancijo. dal je številko in naj ga drug teden kaj pokličemo glede tega. Ok, tudi to je pošten odgovor. Po plastiki ne smrdi več tako, se pa še greje.

Heh, pa še navodila za avto so bila od prejšnje fieste
smile-1.gif
sem dobil tudi prava.