Nova direktiva o orožju - sprememba zakonodaje

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Zaradi musliæevja je Evropa nam hlapcem (in ostalim) izdala direktivo, ki bi jo radi hlapčevsko uzakonili.

Na 24 kur je bil čuden prispevek.
http://www.24ur.com/novice/slovenija/zbiratelji-orozja-strah-nas-je-da-nam-bodo-vse-pobrali.html

Spet se bi ubadali z legalnim orožjem, ko pa s tistim, ki je v "vsaki" kleti in čaka na čase, ko bomo morali spet v šumo
evil.gif

Problem je musliæevje in islamski terorizem (pri nas južni balkanci), ki mahajo s tem orožjem pa prekupčevalci in trgovci z orožjem, ki jih je npr. ustavno sodišče "oprostilo".

Folk je torej problem, ne orožje.

Predloga novega zakona še nisem pogledal, iz prispevka sem zasledil, da jih najbolj moti, da lahko sedaj normalno kupiš polavtomatsko puško in pištolo z nabojnikom 10nabojev+.

Recimo Ak47 ni noben problem, da ga legalno kupiš v trgovini za športno streljanje, le da je le v polavtomatskem režimu.

--------------------

Bomo spet hlapci?

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
teroristi nimajo legalnega orožja.

lahko da pa hočejo pod krinko protiterorističnih dejanj razorožiti legalno oborožene civiliste.

pač v smeri varnosti, da ja ne bi šlo kaj narobe, medtem ko se bo širila multikulturnost...

da ne bi recimo kdo kdo kakega migranta koknil, medtem ko bi slednji za svoje lastno zdravje prostate občeval s kakšno avtohtono evropejko...

to bi bilo tako neevropsko...

jebiga...

I

Izbrisan uporabnik #488

to je mislim, da tale zadeva
https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2015/SL/1-2015-750-SL-F1-1.PDF

Citat:
(9) Nekatera polavtomatska strelna orožja je mogoče brez težav predelati v avtomatsko
strelno orožje, kar pomeni varnostno grožnjo. Nekatera polavtomatska orožja so lahko zelo nevarna tudi brez predelave v razred A, če sprejmejo veliko število nabojev. Pri takem polavtomatskem orožju mora biti zato prepovedana civilna uporaba.

stupid-1.gif

Citat:
Razlogi za predlog in njegovi cilji
Varnost državljanov in podjetij je za to Komisijo ključnega pomena. Uporaba orožja v težjih
oblikah kriminala, organiziranega kriminala in s strani terorističnih organizacij lahko družbi
povzroči hudo škodo, kot smo se lahko preteklo leto večkrat prepričali, zlasti v napadih v
Parizu in Københavnu. Pred nedavnim je v Parizu 13. novembra 2015 v vrsti usklajenih
terorističnih napadov umrlo več kot 120 ljudi.

Tak bom rekel pa naj se čudno sliši. Boli me đ... za Pariz, Dansko in še kje. Musliæe so si uvažali, zdaj so pa fasali.

A bodo prepovedali tudi tovornjake na 7,5T zaradi dogodka v Nici? aja pa Berlin je bil tudi pred kratkim.

EU je tako hudo zabredla in se tako zbirokratizirala, da je nujno da propade.

Tudi mi bi morali izstopiti, dok je še čas.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Pa saj se da to lepo resit.... Sem ze 1x napisal.... Kje dobim lahko javen in transparenten podatek katera strelisca omogocajo hrambo orozja proti placilu... In koliko me bo to stalo na letni ravni... Problem solved pa ce mas full auto MG42 v posesti

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne gre tolko za šarac & co (A kategorijo, ki je itak že sedaj prepovedana), ampak bolj za neko povprečno moderno polavtomatsko pištolo, ki ima nabojnik nad 10 naboji.

Pa takšno pištolo ima skoraj vsak imetnik orožja pri nas, če vsaj malo "vadi" na tarčo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Mislim da bolj ciljajo na B7/B4(?) kategorijo polavtomatskih pušk... Ak47.... Ar15 itd kot pa na pištole..... Čeprav sam ne vidim smisla v teh selektivnih prepovedih...

Al nej ukinejo športno streljanje al nej pa pustijo kot je.

Mrtev si od 9mm al pa od 308Win...stem da je puškovni naboj dost bolj smrten...

Aia ups sedaj sem jim dal idejo da se bodo soravli se nad lovce
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Samo za košute
grin1.gif

Ne nisem......jih pa poznam...se občasno družim

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mislim da bolj ciljajo na B7/B4(?) kategorijo polavtomatskih pušk... Ak47.... Ar15 itd kot pa na pištole..... Čeprav sam ne vidim smisla v teh selektivnih prepovedih...

Mrtev si od 9mm al pa od 308Win...stem da je puškovni naboj dost bolj smrten...

lahko začneš kar z .22 lr

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
374
49
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Najbolje, da naredimo tako, kot Čehi in svojo zakonodajo prepišemo od njih. Ali še bolje, prepišemo 2. amandma ameriške Ustave. Ror v vsak dom, če pride do česarkoli, se lahko le sami obranimo. Policaja ne moreš v žep stlačit, da te bo pazil. Če ne drugega, nam bi lahko brez dovoljenj in preverb pustili enostrelne dolge puške/enostrelne šibrenice. Čehi imajo tako narejeno, pa jim ni nič hudega.
No, kaj se grem, manj kot uro stran od mene je posebno etnično naselje, kjer imajo vsaj dvakrat toliko kosov, kolikor jih premore naša armija. Lahko sem brez skrbi. Ful.

Končni cilj je razorožitev prebivalstva in prevlada totalitarističnih sistemov različnih variacij.

tole ni brez razloga
write.gif

Nazadnje urejeno:

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik SHTF pravi:

Končni cilj je razorožitev prebivalstva in prevlada totalitarističnih sistemov različnih variacij.

tudi jaz mislim da je to to...
sedaj pa imajo (skorajda) idealni pesek, da ga mečejo v oči plebesu...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Ja in to pomeni, da bos moral narediti kaj? Odnesti pistolo na unicenje al kaj? Sej pa ima vsak drugi, ki malce sportno strelja doma recimo Glocka z vec naboji v nabojniku kot je omejitev. Al bo dost da nabavis polovicni nabojnik?

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Evropa se počasi boji lastnih ljudi. Upravičeno, standard je u podnu, uvažajo kamelojebce, krčijo socialne pravice... Začela so se pojavlja radikalna gibanja... Trump je zmagal na volitvah....Malo spominja na leto 1935... Folk se dejansko oborožuje. Seveda ne z legalnim orožjem ampak z vojaškim iz bivše juge. Ampak birokratki mislijo da lahko to omejijo. Ne dojamejo pa, da je recept za mir čisto enostaven: mir in dober standard.... Noben ne bo rogovilil če lepo živi in se mu ni treba bati, da se bo kamelojebec vanj zapeljal s kamionom...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik elo pravi:
Citat:
Uporabnik SHTF pravi:

tudi jaz mislim da je to to...
sedaj pa imajo (skorajda) idealni pesek, da ga mečejo v oči plebesu...

Predlog je totalen bs. Na fin način hočejo razorožit prebivalstvo, ki ima orožje legalno v posesti.
evil.gif

Upam da jim ne uspe, orožarski lobij sicer ni tako močan kot v USA, pa vendar. Naši klečeplazci ne verjamem da bodo upali ugovarjati, no pustimo se presenetiti.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Naj probajo razorožit une maškare iz Dražgoš ki so tam vsako leto......pa da vidmo
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.074
113
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:Trump je zmagal na volitvah...
Eden od najpomembnejših razlogov, da mu je to uspelo, je tudi to, da ni obljubljal, da bo Američanom dodal dodatne omejitve za legalno orožje.
Sicer pa priznam, da me tema preveč ne zanima, ker sem orožje nazadnje imel v roki v JLA. In če bi kaj hotel imeti doma, bi imel kvečjemu nekaj z dolgo cevjo. Polavtomatsko delovanje je dovolj.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ja in to pomeni, da bos moral narediti kaj? Odnesti pistolo na unicenje al kaj? Sej pa ima vsak drugi, ki malce sportno strelja doma recimo Glocka z vec naboji v nabojniku kot je omejitev. Al bo dost da nabavis polovicni nabojnik?

Ne,ne, verjetno bodo kakšne finte z nabojniki, kar pa je seveda totalen bs, pri Glocku 17 (9mm) imaš npr. lahko 19+1 patron pri podaljšanem nabojniku, klasičen je za 17. Rok je na tv lepo povedal kako in kaj, torej naši IPSC strelci v mednarodnem merilu ne bodo več konkurenčni, če se naši pripognejo bruslju in zaradi direktive (če bo seveda sploh sprejeta, kar pa glede na mlačno politiko levakov in musliæoljubje ne bi bil presenečen da jim ne bi uspelo) spremenijo zakon o orožju.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ponavadi pa vsaka sprememba zakona prinese tudi novo abolicijo
smile-1.gif