Nova ali rabljen avto?

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Moja babica-šumaher je pred 14 dnevi ko je padal sneg malo preveč "divjala" in vrgla v franže pegotija 307, ki je bil kot nov 33 tisoč km.
Popravilo se ne izplača zato bi ona nekaj drugega kupila. A to bo potrebovala leto, dve, ker potem bo že morala ponovno opravljati vozniški izpit, itd.
Kateri najceneši nov avto priporočate, torej poudarek na najcenejši ali kaj leto, dve starega?
Lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če in ko gledaš leto do dve starega na koncu ugotoviš, da je najbolj vzeti novega.

Tako da...poglejte za kakega malčka v rangu 10 do 12 jurjev in to je to. V upanju da ga ne sesuje, ga bo lahko potem še kdo drug vozil
wink-1.gif
(ti?)

Sicer pa...kdo pa pravi da ne bo ponovno dobila izpita?

Glede na stanje takoa li tako rabi kasko.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Razlika v ceni za nov avto in 2 leti star avto je OGROMNA.

res? pri avtu za 10.000€?

Ne rečem za avto višjega ranga, pri malih pa so razlike MAJHNE!

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
My bad.Razlike bodo male, če je tut nabavna cena mala.Sem bil bol pri 20k in več...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Razlika v ceni za nov avto in 2 leti star avto je OGROMNA.

res? pri avtu za 10.000€?

Ne rečem za avto višjega ranga, pri malih pa so razlike MAJHNE!

v realtivnem smislu je razlika majhna, cenejši ko je avto manjša je. V absolutnem smislu je itak minimalna.

Ohranjena vozila tekočih modelov z malo kilometrino ki se prodajajo od "spodobnih" trgovcev so dejansko cenovno zelo neugodna.

Če vzamemo v zakup da ima nov avto garancijo, pri 2 leti starem pa je ponavadi ravno potekla (tovarniška) garancija in potem če upoštevamo še določene ugodnosti pri nakupu novega in stroške rabljenega vozila, je nakup novega čisto finančno upravičen.

Napisano velja za vozila ranga 10k z neko osnovno opremo.

Seveda pa veljajo izjeme, ena od teh so odhajajoči modeli ki se trenutno ne prodajajo več. Ti so potem realtivno poceni napram novi seriji.

Tudi majhna (poceni) vozila napolnjena z mnogo opreme ki so nova stala precej več kot pa osnovne verzije izgubljajo vrednost hitreje (primer nek polo ki stane v osnovi 9k z malce več opreme je pa 16k EUR, po 2 letih je izguba cene v drugem prmeru mnogo višja), tako da je nakup takih rabljenih avtov smislen. Seveda je tu spet vprašanje ali ni mogoče za nezahtevnega kupca osnovna verzija avta (nova) boljša izbira od full opreme istega avta ki je star 2 leti za enako ceno.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Moje mnenje, rabljenega tja do 3 leta starega....sam se iskal takšnega kot hočem cca. pol leta (preverjena zgodovina, nekaramboliran, ipd.,vse preverjeno na servisih ipd.)....ga nato dobil za pol cene, novi je bil 21t eur...2 lastnik, vsi dokumenti z računi vred, 35t kilometrov, avto ko nov....sedaj mi že 5 leto dela BP....če bi kupil novega, bi se še zdej tolkel po glavi, sedaj je vreden 1/3 novega....naslednji avto bo spet rabljen, strar prav tako okoli 3 leta...iskati ga bom začel kar nekaj časa predno si bom zaželel novega. Res da pri rabljenemu tvegaš, ampak se da dobiti zelo dobrega, samo včasih traja. Ne vem, meni je 10t eur "prišparanega" veliko denarja.

Nazadnje urejeno:

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
cene novih avtomobilov so precej nizke... Imel 2 leti stara jajaca.. na kocu fuknil notr kup denarja. Razen če ne misliš res stara jajca.....

tko da se ne izplača, maš garancijo, daš tistih 150-200 za servis in to je to ....