Nov prenosnik

davids

Zelenc'
27. apr 2014
3
0
1
Kupujem prenosnika. Zanima me kje bi se ga najbolj splačalo kupiti (mimovrste...) in katera firma (model). Pogoji so predvsem, da je čim bolj zanesljiv glede delovanja, torej, da je čim manj možnosti, da bi se pokvaril (možnost podaljšanja garancije), ter normalna hitrost delovanja (da ne bo v enem letu deloval zelo počasi). Uporabljal bi ga pa predvsem za šolo (seminarske naloge, predstavitve...), skype (da ima vgrajeno spletno kamero), filme, glasbo, občasno kakšno računalniško igro, ali pa za kakšno amatersko oblikovanje, ter internet na splošno. Pripravljen pa sem zanj odšteti tudi dobrih 1000 eur.

Punisher7543

Pripravnik
21. sep 2011
125
0
16
Glede na omenjeni denar bi se jaz odločil med tema dvema. Nakup Macbooka, pa ti odsvetujem, precenjen prenosnik, z dosti slabšimi specifikacijami od konkurence.
1.Odlične specifikacije (i7, 12GB rama, 2GB grafa..itd.)
http://www.mimovrste.com/prenosniki/asus-prenosnik-asus-n56jr-s4010dr-24-ghz
2.Zadeva ki bo delala še leta in leta (malce slabše specifikacije nasplošno, vendar vseeno komp služil namenu)
http://www.mimovrste.com/prenosniki/lenovo-prenosnik-thinkpad-t540p-i5-4200m-4gb500-w8p

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
ksz
jaz trenutno čakam Asus ZenBook UX32LN , že plačan,sam pridit še more, Ampak,očitno bom čakal še en-mal...baje jih ni za dobit v EU
Kupljen v tujini, seveda. Pri nas se jim niti sanja ne.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kje pa si ga naročil? Na amazonu? Kako je pa potem z garancijo? No sam gledam N750JV, ampak kolikor sem nahitro pogledal ni velike razlike v ceni pri nas/tujina... Ali pa sem gledal na napačnih straneh:)

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Nisem ga naročil na Amazonu ampak tukaj
Vzel sem ga na firmo, kjer so mi že pri obračunu in plačilu odšteli naš DDV.
S poštnino sem ga plačal 845€
Pri nas so rabljeni cca 900€
Garancija je veljavna tudi pri nas.

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Realno težko dobiš kaj boljšega v razmerju specsi/cena/izgled - ultrabook, celo s solidno grafično!
Pri nas seveda prodajajo stare verzije Samsungov series 9, za 1600€
bonk.gif
S tem, da raznih ATIV bookov sploh nimajo še...

Zadnjič sem malo v Bigbangu gledal raztavljene laptope, katastrofa od katastrofe. 90% še s prastaro ločljivostjo 1366×768,za ceno novih modelov v tujini...

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
se popolnoma strinjam s tvojo ugotovitvijo.
Ko sem prodajalcu v eni od štacun navedel moje želje, med katerimi je bila tudi ločljivost FullHD na 13 inč zaslonu, mi je rekel zakaj to sploh rabim in da je to neumnost
13.gif
Aja in da je SSD itak čist precenjen.Seveda sem se samo obrnil in gasa...
V eni drugi štacuni mi je na vprašanje zakaj nimajo razstavljenega MacBooka z retina zaslonom odgovoril da je takšna politika Appla. Ko sem ga pa vprašal zakaj torej njihova podružnica v drugem kraju ( preveril sem po telefonu a roko na srce, ni se mi ljubilo vozit drugam) ga pa ima razstavjenega, je kar naenkrat moral skočit nekam. Žal mi je, ker naši trgovci niso bolj fleksibilni, iznajdljivi med drugimi tudi z cenami. A očitno se ne zavedajo (predvsem uprave teh štacun) , da je svet postal ena velika vas. Tudi in predvsem zaradi neta.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Že iz imena modelov (450 in 470) lahko vidiš, da je en 15" en pa 17".