Nov prenosnik (part 321321)

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Sem vprašal v že obstoječih temah, pa so bila moja vprašanja ignorirana (ene 2x), zato sem naredil novo temo.
1.Cena tam do 600 evrov (tam do 650 bi še šlo)
2.Kvalitetno ohišje, sepravi da ne začne škripat po parih mescih
3. Brez problema mora poganjat Photoshop (ne rabim neke blazne hitrosti, samo tolko da v razumnem času odpira zadeve ipd.)
4. Solidna baterija (ne pričakujem apple časov, ampak kake 2 ure bi naj zdržala na lastnem napajanju)
5. Velikost zaslona med 13 in 15 " (rajši 13)
6. Odprt za vse firme, razen morda acerja al pa kakšen medion.

Gledal sem tega http://www.mimovrste.com/artikel/2750389943/prenosnik-lenovo-thinkpad-edge-13b-14-ghz-nv33csc
6 celična baterija bi mogla nekaj od sebe dat verjetno? Dual core procesor ni med najhitrejšimi, ampak za PS, Word, Filme in splet bi moral zadostovat ali pač?

Ma še kdo kak predlog?

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Kako je pa kaj s kvaliteto teh hp-jev? Sem slišal da majo kr probleme. Sicer se jih največ proda in je zato procent okvarjenih velik, ampak eni me prepričujejo da naj pogledam kaj drugega. Po specifikacijah pa je super, se mi zdi.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To je faljeno razmisljanje - ce se jih vec proda, bo procent napak enak, ce je populacija dovolj velika. V resnici je tako, da ce kupis nekaj najnajnajcenejsega, bos tudi dobil najnajnajcenejsi material in vse kar s tem pride.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
To je faljeno razmisljanje - ce se jih vec proda, bo procent napak enak, ce je populacija dovolj velika. V resnici je tako, da ce kupis nekaj najnajnajcenejsega, bos tudi dobil najnajnajcenejsi material in vse kar s tem pride.
Mnjah, ni nujno... Običajno pa to res drži.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
Kako je pa kaj s kvaliteto teh hp-jev? Sem slišal da majo kr probleme. Sicer se jih največ proda in je zato procent okvarjenih velik, ampak eni me prepričujejo da naj pogledam kaj drugega. Po specifikacijah pa je super, se mi zdi.

Tko kot v drugih industrijah tudi tukaj velja, no vsaj običajno " več plačaš več dobiš " Tudi HP ima produkte nižjega in višjega cenovnega razreda. Vsekakor so na trgu tudi cenejši HP-ji ki se običajno več kvarijo.
http://www.siris.si/search/?sq=4530s&naziv=&proizvajalec=

Kar se tiče velikosti... Če boš delal veliko za računalnikom raje vzemi večjega kot manjšega... Včasih dobim 13" v roke in po 1h dela je nemogoče delat "boli glava".

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ah dej ne pretiravi. sam delam na 13 macbooku vsaj 12 ura na dan, in je ekran povsem dost velik, glava me pa tud ne boli. lapotop mora bit prenosn, ne pa faking letalonosilka...

Starck

Pripravnik
1. maj 2011
44
0
6
Osebno bi pogledal tudi kje je servis. Ko sem sam pred nekaj časa gledal HP-ja sem za dotični model dobil pri zastopniku odgovor, da jih ne sami servisirajo temveč pošiljajo v tujino (povporečno vrnjeni v cca. 14 dneh). .Skratka vsaj meni pomemben podatek.....

Gledal pa sem model za cca. 550e - ne me spraševat imena....